דלג על Banners
Banners
סבון של פעם
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

עוד שבועיים לארוחת החג! כבר תכננתם תפריט?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מתוק לשבת - עוגיות שומשום
Bookmark and Share
עוגיות שומשום (הגדל)
עוגיות שומשום

יש לי שקית מלאה בגזרי נייר מצהיבים, שאספתי ממגירה במטבח של מאמא שרה שלי. רשומים בהם חלקי מתכונים או רק מצרכים, שצריך לנחש מה לעשות בהם. בכל פעם שאני מתגעגעת למשהו שהיא כבר לא מכינה או סתם מחפשת אתגר במטבח, אני פונה לשקית, מגרילה מתכון, מנסה, משפרת, מוסיפה... עד לאישור המתכון. הפעם הוגרל מתכון לעוגיות בטעם עז של שומשום, בלי טיפת טחינה.

חומרים ל-90 עוגיות:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
1 שקית אבקת אפייה
150 גרם (1 כוס) שומשום
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס
2 שקיות סוכר וניל
5 טיפות מי זהר
לציפוי:
1 חלבון
סוכר או קוקוס

+ מקציפים חמאה עם סוכר וביצים כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים. מחלקים ל-4 ומעצבים 4 גלילים בקוטר 2 ס”מ. מקפיאים לשעה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
+ מורחים את הגלילים בחלבון ומגלגלים בסוכר או בקוקוס. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומסדרים את העוגיות בתבנית.
+ אופים כ-14 דקות, או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה. 

מתוק לשבת - קוזונק

דרג את הכתבהדירוג כתבה מתוק לשבת - עוגיות שומשום: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
מזמינים ארוחה ותורמים ארוחה
פרויקט משותף ל"ספר האוכל" ועמותת שורשים
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
ספר מתכונים חדש לשף גיא פרץ
מיטב מתכוני הגריל מאוגדים בספר חדש
ספר המתכונים לראש השנה
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
פסטיבל מתוק מדבש
פעילויות לכל המשפחה במכוורות ברחבי הארץ
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
הובלת יינות - שמר, לוח הודעות יין
הפקת אירוע יין - david86, לוח הודעות יין
למה עוגת שמרים יוצאת יבשה? - ela, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel