דלג על Banners
Banners
מבצע חול
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

גברת רוזטה

Bookmark and Share
קוקטייל רוזטה ואפרסקים וקוקטייל רוזטה ואמרטו (הגדל)
קוקטייל רוזטה ואפרסקים וקוקטייל רוזטה ואמרטו

כשתיירים טועמים רוזטה בשוק לוינסקי או ביפו, העיניים שלהם נפערות בתדהמה והם מצטיידים מייד בכמה בקבוקים. אצל רובנו, לעומת זאת, היא נעולה במזווה ונשלפת רק באירועים מיוחדים. זה הזמן להיזכר בנפלאות הרוזטה, אחד הסמלים של המטבח המקומי


כשהייתי ילדה ביפו אף חנות לא החזיקה קוקה קולה. המשקה הרשמי היה חלב שקדים לבן, מתוק וקר כמו קרח. בבית אמא שלי היתה מכינה רוזטה (תרכיז שקדים) רק בהזדמנויות חגיגיות. שקדים היו מצרך יקר והם היו שמורים למרציפן ולחלב שקדים לאורחים. כשהיינו הולכים לחנות המוכר היה תמיד מוסיף שקית קטנה עם שקדים מרים, “שיהיה, בשביל הטעם.”
חלב השקדים, אחד המשקאות הכי טעימים ומרווים לקיץ, היה כאן מאז ימי הרומאים. הערבים והנוצרים אימצו אותו, בייחוד בימי צום, כיוון שהוא כל כך מזין - מי ששותה כמה כוסות ממנו שבע במשך יום שלם. רוכלים בשוק רמלה גם סיפרו לי לא פעם מה קורה לגברים ששותים חלב שקדים, אבל לזה אני כבר לא ערבה.

 

להכין או לקנות?

אודה ולא אבוש: בדרך כלל אני קונה רוזטה. זו של “פרג” אהובה עלי במיוחד, כי יש בה איזון טעמים של רוזטה ביתית, אבל אפשר גם להכין רוזטה בבית - זה די פשוט.

חומרים לליטר תרכיז רוזטה:
230 גרם (½1 כוסות) שקדים לא קלויים עם קליפה
מים
400 גרם (2 כוסות) סוכר

+ חולטים שקדים בסיר עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהקליפה נפרדת בקלות. מעבירים לקערה עם מים קרים לצינון ומסננים.
+ קולפים את השקדים וטוחנים במעבד מזון.
+ מרתיחים את השקדים הטחונים עם 2 כוסות מים בסיר במשך 5 דקות. מניחים מסננת בקערה גדולה ומסננים לקערה את מי השקדים (הם הבסיס לחלב). סוחטים את השקדים היטב, כדי שיפיקו טעם.
+ מרתיחים את מי השקדים עם סוכר בסיר עד שהסירופ מסמיך ונותר על גב כף (30-20 דקות). בסיום אפשר להוסיף טיפת מיץ לימון, מסטיקא או מי פריחת הדרים. שומרים בבקבוק, וכשרוצים להשתמש מדללים במים קרים.

קוקטייל רוזטה, אפרסקים ופרוסקו

משקה על בסיס פרוסקו-יין מבעבע ממוצא איטלקי שמתסיס את כל הסיפור (תרתי משמע).

חומרים ל-6 כוסות:
360 מ”ל (½1 כוסות) פרוסקו (או יין מבעבע אחר)
120 מ”ל (1/2 כוס) רוזטה
120 מ”ל (1/2 כוס) נקטר אפרסקים
1/2 כוס קרח
להגשה:
2 אפרסקים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ

+ מנערים את כל החומרים בשייקר. מניחים בתחתית כל כוס קוביות אפרסקים, יוצקים את הקוקטייל ומגישים. 

קוקטייל רוזטה, אמרטו, אייריש קרים, שמנת ואגסים

אין כאן טעות. בשביל להכין את הקוקטייל הזה צריך רק חצי אגס, שנותן ניחוח ורמז דק לטעם. מי שמשחק כאן בתפקיד הראשי הוא דווקא האמרטו הדומיננטי. יחד עם השמנת המתוקה והרוזטה מתקבל משקה עשיר וקרמי.

חומרים ל-8 כוסות:
240 מ”ל (1 כוס) חלב
120 מ”ל (1/2 כוס) רוזטה
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
60 מ”ל (1/4 כוס) אמרטו
60 מ”ל (1/4 כוס) אייריש קרים
1/2 אגס קלוף, מגולען וחתוך גס
להגשה:
קרח
1 אגס פרוס לפלחים דקים

+ טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. ממלאים כל כוס בקרח, יוצקים את הקוקטייל, מקשטים בפלח אגס ומגישים. 

 

מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו

קינוח חגיגי ויפהפה-הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו. את הקראמבל המתובל אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חודש במקפיא.

חומרים ל-10 מנות:
לקראמבל שקדים:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (½1 כוסות) אבקת שקדים
120 גרם (1/2 כוס + כף גדושה) סוכר
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות שטוחות) קמח
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
למלבי:
750 מ”ל (3 כוסות + 2 כפות) חלב
75 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
240 מ”ל (1 כוס) רוזטה
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
5 טיפות מי זהר (או 1 טיפה תמצית)
לרוטב רוזטה ומנגו:
120 מ”ל (1/2 כוס) רוזטה
1 מנגו גדול קלוף וחתוך לקוביות
60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ לימון

+ מכינים את הקראמבל : מעבדים קצרות את חומרי הקראמבל בידיים לתערובת פירורית. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים היטב ומפוררים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים (או חודש במקפיא).
+ מכינים את המלבי : מערבבים 3/4 כוס חלב עם קורנפלור בקערית.
+ מחממים את יתרת החלב עם רוזטה ושמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מי זהר ואת תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).
+ יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
+ מכינים את הרוטב : טוחנים את כל החומרים בבלנדר למחית חלקה.
+ מרכיבים את המנה ומגישים : מניחים בכל כלי עם מלבי כף קראמבל ויוצקים 2 כפות רוטב.

 

 

עוגות אישיות של גבינה ורוזטה במילוי ענבים ופטל

העוגות האלה גדושות כל טוב ונראות מקצועיות, אבל ההכנה שלהן היא קלי קלות. כאן השתמשתי ברינגים קטנים. אם רוצים להכין בתבנית גדולה, משתמשים בתבנית בקוטר 28-26 ס”מ ומצננים זמן ממושך יותר.


חומרים ל-15 רינגים בקוטר 8 ס”מ:
לבסיס:

200 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 כפות שמן קנולה
75 גרם קורנפלקס
100 גרם שקדים מולבנים חצויים וקלויים קלות 
למוס:
225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 5%
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) רוזטה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
10 גרם (2 כפיות גדושות) ג’לטין מומס ב-1/4 כוס חלב
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
למלית:
1 כוס ענבים חצויים
1 כוס פטל טרי (או עוד ענבים)
+ מכינים את הבסיס: ממיסים שוקולד עם שמן במיקרוגל. מוסיפים קורנפלקס ושקדים ומערבבים.
+ מניחים את הרינגים על מגש מרופד בנייר אפייה. יוצקים כף מתערובת השוקולד לכל רינג, משטחים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. 
+ מכינים את המוס: מערבבים גבינות עם סוכר בקערה.
+ מחממים רוזטה, שוקולד וחמאה בסיר תוך כדי בחישה עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מסירים מהכיריים, מוסיפים ג’לטין מומס ומערבבים. מצננים כ-10 דקות.
+ מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה.
+ מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת הגבינה.
+ מרכיבים את העוגות: יוצקים את המוס על הבסיס עד גובה מחצית כל רינג. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
+ מפזרים ענבים ופטל, יוצקים את יתרת המוס ומפזרים את שאר הענבים והפטל. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

 

 לכל המתכונים מתוך הכתבה הזמינו את גיליון יולי 2010 - לחצו כאן או חייגו 03-6488898

 

מתכונים נוספים בכתבה:

עוגת גבינה רוזטה ופיסטוקים | רוזטה תוצרת בית | פאי פירות קיץ

 

תגיות: שקדים
דרג את הכתבהדירוג כתבה גברת רוזטה: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
6 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. ליאור (24/09/2013 17:19:45)
2. מערכת על השולחן (29/09/2013 11:02:01)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
עוצרים לקפה בחשמונאים
בית קפה חדש לשף אבנר אנגל
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
כמו במסעדות
מתכון לחמוצים סיניים
קנולי גבינה ומישמש
קינוח סיציליאני קלאסי
מומלץ להגיש עם בירה
מתכון לפיש אנד צ'יפס
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
מצאתי עוד קצת מידע על הקרם ... - Ds_man, פורום אוכל ומתכונים
נסי את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
תלוי איזה וילות לאירועים - sivan2465, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מועדון פודי
מנוי לשנה
מבשלות הבירה קרלסברג
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel