דלג על Banners
Banners
ספר דיגיטלי במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

אחרי החגים כבר פה. חזרתם לבשל בריא?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגת ביסקוויטים ומסקרפונה

Bookmark and Share
עוגת ביסקוויטים ומסקרפונה (הגדל)

עוגת הביסקויטים של ילדותנו אמנם התבגרה, אבל היא עדיין כיפית. קבלו את מתכון החודש של "על השולחן", מתוך גיליון שבועות, מאי 2012. להזמנות התקשרו 03-6488898 או לחצו כאן.

 

וריאציה אלגנטית על עוגת הביסקוויטים שגדלנו עליה - משטחי ביסקוויטים בטעם שוקולד, שמפרידים בין שכבות מנחמות של קרם מסקרפונה עשיר, ולמעלה מרבד של כדורי קליק שובבים. למרבה השמחה החינניות לא באה על חשבון קלות ההכנה. אבל שימו לב: לקבלת עוגה מדויקת יש להצטייד בשקף אפייה.

 

חומרים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס”מ:
למלית:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
80 מ”ל (1/3 כוס) ליקר אייריש קרים
1 כפית תמצית וניל
לשכבות:
375 גרם (½1 חבילות) ביסקוויטים בטעם שוקולד
לעיטור:
4-3 חבילות כדורי שוקולד “קליק”

+ מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומניחים בדפנות שקף לאפייה.
+ מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה בקערת המיקסר בעזרת מרית או מקצף ידני. מחברים את המקצף ומקציפים במהירות גבוהה 5-3 דקות לקרם יציב.
+ מרכיבים את העוגה ומקררים: מניחים שכבה אחידה של ביסקוויטים על בסיס התבנית (יהיה צורך לשבור את חלקם לגודל הרצוי), מורחים עליהם בעדינות כרבע מכמות הקרם ומיישרים את פני השטח. מניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים ומורחים מעל שכבת קרם נוספת. יוצרים כך 4 שכבות של ביסקוויטים וקרם בסה”כ. מסיימים בשכבת קרם.
+ מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות ורצוי לילה.
+ מעטרים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מסדרים כדורי קליק על העוגה במעגלים החל משולי העוגה ולכיוון פנים.
+ מגישים קר. שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים נוספים.

גיוונים:
• משתמשים בביסקוויטים בטעמים אחרים, למשל וניל או קרמל (לוטוס). אל תשכחו שביסקוויטים כהים ייצרו עוגה עם שכבות יפות יותר.
• מחליפים את ליקר האייריש קרים בשילוב של ליקר קפה וכפית אבקת קפה נמס או בליקר אגוזים (פרנג’ליקו) או פשוט ב-2 כפות אבקת קקאו מעורבבות ב-1/4 כוס חלב.
• מחליפים את העיטור בכדורי שוקולד לבן, בתלתלי שוקולד או בשילוב של כמה סוגים.

6 דברים שכדאי לדעת על מסקרפונה:

1. מסקרפונה היא גבינת שמנת המיוצרת מחלב בקר ומכילה בסביבות 42% שומן. מוצאה בחבל לומברדיה שבאיטליה, שם היא מיוצרת כבר יותר מ-200 שנה.

2. יש לה טעם עדין, אחוזי נוזלים נמוכים ומרקם חלק ויציב - שלוש תכונות שעושות אותה מושלמת למאפים מתוקים ומלוחים.

3. הקצפה של שמנת מתוקה ומסקרפונה תניב קצפת עשירה ויציבה, טעימה בפני עצמה או כבסיס למוסים וקינוחים. לפני ההקצפה כדאי לערבב את השמנת והמסקרפונה עם מרית או כף, כדי לאחד ביניהן ובעיקר כדי לרכך את הגבינה ולמנוע גושים.

4. הוציאו את המסקרפונה מהמקרר חצי שעה מראש, כדי שתגיע למרקם נוח לעבודה. גם טריפה נמרצת עם סוכר או אבקת סוכר ירככו אותה.

5. אפשר (וכדאי) לנהוג כמנהג האיטלקים ולהוסיף מלוא הכף מסקרפונה לרטבים או למרקים. המסקרפונה תימס, תסמיך ותעשיר את המרקם והטעם אפילו יותר טוב משמנת.

6. המסקרפונה כל כך סמיכה ועשירה, שאפשר לדלל אותה בחלב עד כדי 40% והיא עדיין תשמור על מרקם קטיפתי. אז אפשר להמתיק ולצקת על פירות.

 

מתכונים נוספים בכתבה:

בומב טירמיסו | טראפלס שוקולד, מסקרפונה ואגוזי לוז | ריבועי גבינה ותפוחי עץ | שכבות מוס מסקרפונה וקארד לימון | מוס שוקולד לבן עם פירות יער | עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים

 

רוצים עוד מתכונים לעוגת ביסקוויטים? כנסו לעמוד מתכוני שבועות  

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת ביסקוויטים ומסקרפונה: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
15 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. חן (17/05/2012 17:35:12)
2. אופה בתחילת דרכה (6/01/2014 19:52:18)
3. מערכת על השולחן (7/01/2014 10:45:36)
4. פרחיה (24/02/2014 08:13:17)
5. מערכת על השולחן (25/02/2014 10:53:12)
6. רות (2/03/2014 13:16:37)
7. נורית (27/05/2014 10:23:52)
8. מערכת על השולחן (28/05/2014 09:34:24)
9. אופה (28/08/2014 08:59:54)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
מארחים בסוכה על בירה צוננת
5 תפריטים לאירוח בסוכה ו-5 בירות שילוו אותם
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
ספר המתכונים שלכם לחגים
כל המתכונים לחגים בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel