דלג על Banners
Banners
ספר של שי לי מתנה למנוי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

החמין שלי...
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מלך הפלאפל

Bookmark and Share
מתכון לפלאפל
מתכון לפלאפל

לא רק ברחוב, פלאפל חם וטרי אפשר בהחלט להכין גם בבית, הנה שני מתכונים לפלאפל תימני ומיצרי וגם בונוס מיוחד - מתכון לפיתות ביתיות

פלאפל תימני
מתכון של דבורה גל-ביטום
הסבתות של פעם רצו לחסוך ולכן הוסיפו לתערובת הבסיסית הזאת לא מעט קמח ומים, כדי להגדיל את העיסה על חשבון החומוס. פלאפל אמיתי עם טעם עז של חומוס לא יסבול את זה. לפעמים מחליפים את אבקת הסודה לשתיה באבקת אפיה - לשיקולכם.
1 ק"ג חומוס, מושרה במים במקרר כיום וחצי, מסונן ומיובש היטב
1 ראש שום גדול, מופרד לשיניים קלופות
2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 צרור עלי כוסברה
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מלח
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
+ טוחנים במטחנת בשר לתוך קערה גדולה חומוס, שום, בצל וכוסברה. מוסיפים סודה לשתיה ותבלינים ומערבבים היטב.
+ בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
+ בעזרת מכשיר לפלאפל יוצרים כדורים ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

פלאפל מצרי
זה הפלאפל המקורי, כפי שמכינים אותו במצרים, שם מכנים אותו בשם "טעמייה".
500 גרם פולי פול גדולים, קלופים ושרויים במים למשך 24 שעות - מיובשים היטב!
1 כוס תערובת עלי כוסברה ופטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ גס
5 שיני שום כתושות
מלח
פלפל אדום חריף, לפי הטעם
2 כפיות כמון
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1 כפית סודה לשתיה
שמן לטיגון
+ במעבד מזון מרסקים תחילה את עשבי התיבול והשום, מוסיפים את הפול ומעבדים למחית חלקה. מתבלים, מוסיפים סודה לשתיה ומעבדים עד להתגבשות העיסה לגוש. משהים את התערובת למשך שעה.
+ בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
+ יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים עד לגוון זהוב. הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
לגיוון:
אפשר לצפות את כדורי הפלאפל בזרעי שומשום ממש לפני הטיגון.

פלפל מתכון

 

פיתות עבודת יד
מתכון של דבורה גל-ביטום
להכנת הפיתות הנפלאות האלה תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד, שאפשר לקנות רק בחנויות בשווקים, במיוחד במקומות שיש בהם הרבה תימנים. התימניות מכינות בסיר הזה כמעט הכל - החל בעוף בגריל וכלה במלאווח.
חומרים ל 10- פיתות:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1 שקית אבקת אפיה
3 כוסות מים
1 כף מלח
+ בקערה מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מניחים בצד כ5- דקות ולשים שוב כ2- דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
+ יוצרים מהבצק 10 כדורים ונותנים להם לנוח כ10- דקות.
+ מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים משטחים את כדורי הבצק לצורה של פיתה.
+ מחממים סיר חשמלי ומניחים אותו על הכיריים.
+ כשהסיר חם מאוד מניחים פיתה אחת על הרשת, מכסים במכסה (החום מגיע גם מלמעלה) וקולים כ2- דקות, עד שהפיתה תופחת ומשחימה.


מתכונים נוספים

פלאפל מיצריפלאפל חצילים ומוצרלה | פלאפל פלפלים | כדורי פלאפל | פלאפל פטריות | פלאפל בשר וחצילים

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
אין שמן במתכון הפיתות ???????? (ל"ת)
לימי (5/08/2012 12:44:53)
2. 
איך טוחנים בלי מטחנת בשר?? (ל"ת)
אלי (5/11/2013 22:23:37)
3. צחי (6/11/2013 03:04:02)
4. שרה אנגל (1/05/2014 23:33)
5. תהילה (4/05/2014 22:41:31)
6. ליזה גואטה (23/07/2014 15:13:03)
7. אנונימי (4/08/2014 17:47:55)
8. חיים (12/12/2014 02:44:48)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חדש על מדף הספרים הדיגיטלי
"אוצר מאכלי העדות" מבית על השולחן במהדורה לטאבלטים וסמארטפונים
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
בואו לעבוד איתנו!
ל"על השולחן" דרוש\ה איש \ אשת טלמרקטינג לחצי משרה
לראשונה מזה 6 שנים – יין ישראלי ברשימה של Wine Spectator
מגזין היין הנחשב ציין לשבח את רקנאטי קברנה סוביניון מסדרת גליל עליון
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
טבעון מתכונים - roiki16, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכונים לחנוכה - roiki16, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
כתבה של האמנית ליאת ישי - עדי רומי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel