דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

השולחן הגרוזיני של מרינה

Bookmark and Share
28/03/2011
מרינה טופוריה (הגדל)
מרינה טופוריה

הגרוזינים אוהבים לארח. רק תנו להם תירוץ, והם יפתחו שולחן עמוס מטעמים צבעוניים נהדרים. מרינה טופוריה ממסעדת "מאמא" מביאה טעימה


המזווה הגרוזיני
בשר
הכי טוב כבש, אבל גם בקר עם שומן כבש הולך טוב.

שום קצוץ דק ובכמויות.

בצל טרי-טרי שלא עובר בישול. אם כבר, אז מטגנים.

כוסברה כמעט על כל מאכל. אבל גם שמיר, נענע ובזיליקום מתקבלים בברכה.

רימונים גרגרים טריים בעונה ורכז רימונים עומדים בבסיס של תבשילים ורטבים רבים.

אגוזי מלך "הרבה ובכל דבר," אומרת מרינה.

 

באדריג'אני - רול חצילים ממולא באגוזים ורימונים

באדריג'אני זה חצילים בגרוזינית. כאן הם ממולאים בכל טוב. מקמחים אותם כדי שיהיו פריכים וכדי שלא יספגו יותר מדי שמן.


12 רולים | 30 דק' הכנה
3 חצילים בינוניים
קמח לקימוח
מלח
שמן לטיגון רדוד
למלית:
350 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/2 בצל לבן קצוץ דק
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/3 כפית פלפל שאטה גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
60 מ"ל (1/4 כוס) חומץ יין לבן
40 מ"ל (2 כפות) מים
מלח
גרגרים מחצי רימון (בעונה, לא חובה)

 

+ מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. לא משתמשים בפרוסות שבקצוות.
+ מחממים שמן רדוד במחבת. מערבבים קמח ומלח, טובלים בו את החצילים ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים.
+ מכינים את המלית, ממלאים ומגישים: מרסקים את חומרי המלית חוץ מרימון עד לקבלת ממרח משחתי. מעבירים לקערה, מוסיפים גרגרי רימון ומערבבים קלות.
+ מורחים את המלית לרוחב פרוסות החצילים ומגלגלים לקבלת רולים.


סלט סאמֶבַּה

סאמבה (Sameba) - שלישייה בגרוזינית וגם ריקוד של שלוש רקדניות. כאן מדובר במחול סוער של שלושה מיני שעועית.

4 מנות | 10 דק' הכנה
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה ומופשרת
2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה לילה ובושלה עד לריכוך
2 כוסות שעועית אדומה, שהושרתה לילה ובושלה עד לריכוך
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
3-2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 עלי בזיליקום קצוצים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן
מלח ופלפל שחור טחון טרי

+ חולטים את השעועית הירוקה 3 דקות במים רותחים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
+ מוסיפים את שני סוגי השעועית ואת שאר החומרים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה.

גיוון:
חולי כוסברה, שלא מבינים למה היא נעדרת מכאן, מוזמנים לגלות ֹעצמאות ולהוסיף אותה. ‹

 

סלאנקה גרוזיני

מרינה: "לרוסים יש מרק באותו שם, אצלנו זה מעין תבשיל ארומטי ועשיר בטעמים חריפים בדרך כלל, אבל מי שלא אוהב יכול לוותר על הפלפל החריף. בגרוזיה מגישים עם גוֹמי - דייסת תירס שמזכירה ממליגה או פולנטה - אבל אפשר גם עם אורז."

4 מנות | 20 דק' הכנה * שעתיים וחצי בישול
1 ק"ג בשר בקר לגולאש (כתף מס' 5) חתוך לקוביות
קמח לקימוח
3 כפות שמן קנולה
1 בצל לבן חתוך גס
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 ליטר ציר בקר או מים
250 גרם עגבניות מרוסקות
4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
2 עלי דפנה
3 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה, אבל מומלץ)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
10 עלי בזיליקום סגול קצוצים גס
מלח

+ מקמחים קלות את קוביות הבשר.
+ מחממים סיר עם שמן ומטגנים את קוביות הבשר במחזורים, 5 דקות כל פעם, עד לסגירה מכל הצדדים. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים לסיר בצל ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים רסק ומטגנים 4-3 דקות.
+ מוסיפים ציר בקר או מים ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר ומתבלים במלח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה עד שהבשר מוכן (כשעתיים וחצי).
+ מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלפפונים חמוצים, כוסברה טחונה, עלי דפנה שום ופלפל חריף (אם רוצים) ומבשלים 5 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, טועמים ומתבלים במידת הצורך. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. הבשר צריך להיות רך מאוד והרוטב סמיך.

מסעדת "מאמא"
אוכל גרוזיני, אבל לא רק. מרינה טופוריה ואדוארד ויניצקי (השותף) מכינים חומוס, טחינה וטאבולה במקום וגם אופים לחם גרוזיני, שכיף לנגב איתו. האוכל משתנה כל יום - אין תפריט קבוע, תלוי בעונה ובמזג האוויר. המקום נחשב למסעדת פועלים, אבל הסועדים נראים יותר כמו מנהלים. עסקית שכוללת עיקרית עם 2 תוספות, 2 סלטים ולחם עולה 38 שקל. הבישול הביתי משתדל להמנע מטיגונים מיותרים והולך לכיוונים בריאים בזכות שימוש בחיטה, בורגול, גריסי פנינה, דוחן וקאשה. בלי יומרות, קיצורי דרך, אבקות או חומרים משמרים. אפשר להזמין מראש ארוחות גרוזיניות עד 20 איש.


מאמא [נחל איילון 37 פינת יצחק שדה 42 תל אביב, טל' 03-5373371, א'-ה' 16:00-11:00]

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. אלי (24/10/2011 14:56:59)
2. עינת (24/10/2011 15:43:21)
3. רותם (10/05/2012 00:24:06)
4. עופר (8/08/2012 17:05:04)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
יש יותר טובות - ValeriaLutsky, פורום ביקורת מסעדות
וואוו, נראה מעולה - Mirit_dan29, פורום אוכל ומתכונים
רטרו פנקייק בר - Mirit_dan29, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel