דלג על Banners
Banners
מבצע ליידי ארקוס
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

משהו למרוח

Bookmark and Share
9/06/2011
הגדל

לכל אלה שחייבים לפתוח את היום עם פרוסה, אנו מציעים שדרוג: במקום לחם מהפריזר, לחמניה טרייה מבצק יוגורט ולצידה ממרחים ממש טעימים

4 דרכים לעצב לחמניות
בייגל
- מחלקים לכדורים בגודל אחיד. משטחים אותם מעט בעזרת האצבעות ותוחבים אצבע מקומחת לתוך כל אחד מהכדורים המעוכים, כדי לשוות להם צורת טבעת. מסובבים את הבצק כדי להגדיל את החור.
לחמניות צלב - אחרי שמגלגלים ללחמניות שומרים בצד חופן מהבצק ומרדדים אותו לעלה דק-דק. חותכים את העלה לרצועות דקות, ובעזרת ביצה מדביקים אותן בצורת צלב על הלחמניות העגולות.
לחמניות בורג - משטחים את כדורי הבצק לגלילים, תופסים משני הקצוות ומסובבים בכיוונים נוגדים לסליל.
לחמניות בריוש - מפרישים רבע מכמות הבצק ליצירת כיפות הבריוש. משטחים את שאר הבצק לגלילים ומגלגלים כל גליל לטבעת. מהבצק שהפרשנו יוצרים כדורי בצק קטנים (כמספר הגלילים) ומניחים במרכז כל טבעת כדור אחד.

לחמניות זיתים מבצק יוגורט

היוגורט מוסיף לבצק חמצמצות, שאופיינית דווקא לבצק שאור. אופים בסמוך להגשה.

 

10 לחמניות | כשעה וחצי עד שעתיים התפחה | 15 דק' אפייה
25 גרם (1/2 שקית או קובייה) שמרים טריים
45 מ"ל (3 כפות) מים פושרים
1 כפית סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לחם
1 כפית מלח
160 מ"ל (2/3 כוס) יוגורט סמיך (3% שומן ומעלה)
3 כפות שמן זית
100 גרם זיתים מגולענים
עלעלים מגבעול תימין אחד
מחטים מגבעול רוזמרין אחד קצוצים דק
להברשה:
שמן זית
לזרייה:
מלח ים (או קצח או שומשום)

+ מערבבים שמרים עם מים וסוכר בקערית להמסה וממתינים דקות אחדות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
+ מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים מלח ומערבבים קלות. מוסיפים את תמיסת השמרים, יוגורט ושמן זית ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לקראת סוף הלישה מוסיפים זיתים, תימין ורוזמרין.
+ מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת ומשהים כשעה עד להכפלת הנפח.
+ מוציאים מהבצק את האוויר שהצטבר ומחלקים לפיסות במשקל 50 גרם כל אחת. מגלגלים כל פיסה לכדור על משטח מקומח קלות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות.
+ בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מברישים את הלחמניות בשמן זית וזורים מעל מלח ים.
+ אופים כ-15 דקות עד שהלחמניות תפוחות וקלות כשמרימים אותן. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של שמן זית.

באותה שיטה מכינים
לחמניות מתקתקות עם דבלים
: מוסיפים לבצק כף דבש (יחד עם היוגורט) וממירים את הזיתים, התימין והרוזמרין ב-100 גרם דבלים קצוצות דק. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר (במקום שמן זית). כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה.
לחמניות מתקתקות עם מרציפן: מוסיפים לבצק כף דבש (יחד עם היוגורט) ו-100 גרם מרציפן חתוך לפיסות דקות. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה.

ממרח מסקרפונה עם 
סלמון ואבוקדו

מכינים ממש לפני ההגשה מאחר שהסלמון משתלט על שאר הטעמים. אפשר להכין גם מסלמון כבוש.

 

1 כוס ממרח | 5 דק' הכנה
250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
3 פרוסות סלמון מעושן חתוך לפיסות
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות או פרוס דק
1 כף עירית קצוצה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון או כפית לימונים כבושים קצוצים

+ מערבבים את כל חומרי הממרח ומגישים מייד.

דבש מתובל בג'ינג'ר 
וקליפת תפוז

שומרים במקרר ומוסיפים ליוגורט, לגרנולה או מוזלי, ואפילו סתם מורחים על לחם.

 

1 כוס | 5 דק' הכנה | 4 ימים המתנה
1 כוס דבש
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת דק

 

+ שמים דבש עם ג'ינג'ר וקליפת תפוז בצנצנת מעוקרת במקרר וממתינים 4-3 ימים לספיגת טעמים.
+ מגישים בטמפ' החדר. מחזיק עד כשבועיים במקרר.


סלט עגבניות של בוקר

הפתעה מענגת לחובבי האניס, אבל אם אתם דווקא לא אוהבים אותו, אפשר להמיר בזרעי כוסברה קלויים.

 

5 מנות | 5 דק' הכנה
1 כף זרעי אניס
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
500 גרם עגבניות שרי חצויות
או חתוכות לרבעים
3 עגבניות לחות קצוצות
10 זיתי טאסוס או קלמטה מגולענים וחצויים
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
עלים מ-4 ענפי בזיליקום
צרור קטן עלי רוקט (לא חובה)

+ קולים זרעי אניס במחבת יבשה עד שניחוחם מורגש ומצננים לטמפ' החדר.
+ מערבבים את כל חומרי הסלט עם זרעי האניס ומגישים מייד.

 

ממרח גבינה עם צימוקים, דבש וקינמון

ממרח מתוק בהשראת מלית הבלינצ'ס המוכרת והאהובה.

4 מנות קטנות | 5 דק' הכנה
2 כפות תערובת צימוקים בהירים וכהים
1 גביע גבינה לבנה (או גבינת ריקוטה או גבינת טוב טעם או גבינת שמנת)
1 כפית אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון טחון או תמצית וניל טבעית או תערובת של השניים
1 כף דבש

 

+ משרים צימוקים במעט מים רותחים כ-10 דקות. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.
+ מערבבים את הצימוקים עם גבינה, סוכר ותבלינים. מזלפים מעל דבש ומגישים.

 

 

 

לאתר שמרית  
 

   

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
טבעון מתכונים - roiki16, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכונים לחנוכה - roiki16, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
כתבה של האמנית ליאת ישי - עדי רומי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel