דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

3 מתכונים לסלט פסטה

Bookmark and Share
סלט פסטה, עגבניות 
צלויות ופטה (הגדל)
סלט פסטה, עגבניות 
צלויות ופטה

סלט הפסטה הוא המצאה אמריקאית, שהאיטלקים לא מצליחים לעכל. בשבילנו זו הזדמנות לשלב בין חומרי גלם מקומיים לפחמימה שאנחנו הכי אוהבים

 

פסטה בסלט 
מבשלים
את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
בתום הבישול מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים על מנת למנוע הידבקות.
הרוטב מוסיפים את הרוטב כשהפסטה עדיין חמימה, כדי שתספוג היטב את התיבול. רוב סלטי הפסטה חייבים רוטב, מכיוון שהוא נותן להם את העסיסיות וקושר בין כל המרכיבים בצורה מאוזנת.
תוספות "רטובות" כמו זיתים, גבינה או ירקות קלויים - מוסיפים בדרך כלל עם הרוטב, כדי שיעניקו לו מטעמם. לפעמים מפזרים מעל רק בהגשה, כדי לשמור על מראה רענן.
תוספות פריכות מוסיפים ממש לפני ההגשה, אחרת הן יספגו לחות ויאבדו מקסמן.
עשבי תיבול מוסיפים גם עם הרוטב וגם בהגשה, כדי שיתנו מטעמם ויוסיפו למנה צבע רענן.

 

סלט פסטה, עגבניות 
צלויות ופטה
המתכון הזה יכול להתחרות על התואר "סלט הפסטה הקלאסי" בזכות החיבור המושלם בין גבינת הפטה לעגבניות.

 

6-4 מנות | 45 דק' הכנה

500 גרם פסטה קצרה
1 סלסילה עגבניות שרי חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס
3 שיני שום חצויות
4 גבעולי תימין
3 כפות שמן זית
200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות מחית עגבניות מיובשות
2 כפות חומץ ארומטי (יין, שרי, בלסמי או חומץ עגבניות)
1 כף דבש

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
+ מערבבים את חומרי הרוטב בקערה שנייה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
+ מסדרים חצאי עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, תימין ושמן זית.
+ צולים 40-30 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות יפה. מצננים.
+ מוסיפים את העגבניות עם השום והתימין לפסטה, מערבבים ומפזרים פטה וזיתים. מגישים בטמפ' החדר.

סלט פסטה עם חצילים וקישואים צלויים, יוגורט ודבש מתכונים לסלט פסטה

הגרסה הים תיכונית שלנו לסלטי פסטה. את הרוטב מוסיפים רק בהגשה.

 

6-4 מנות | 30 דק' הכנה
500 גרם פסטה קצרה
1 חציל ארוך פרוס לעיגולים דקים
1 זוקיני פרוס לעיגולים דקים
1 קישוא פרוס לעיגולים דקים
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום פרוסות
1-1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק
שמן זית לזילוף
להגשה:
2 כפות צנוברים קלויים
עלי נענע
1 כוס יוגורט כבשים
3-2 כפות דבש

+ מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים. 
+ בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מסדרים פרוסות חציל, קישוא וזוקיני בתבנית ומתבלים במלח, פלפל, שום, פלפל חריף ושמן זית.
+ אופים 20 דקות או עד שהירקות זהובים.
+ בסמוך להגשה מערבבים את הפסטה עם הירקות הצלויים בקערה, מפזרים צנוברים ונענע ומזלפים יוגורט ודבש. מגישים בטמפ' החדר.

 

סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש סלט פסטה

יש דברים שנועדו לשבת יחד באותה צלחת: טונה, לימון כבוש, צלפים וזיתים. את לחמניית הפריקסה פשוט החלפנו בפסטה.

 

6-4 מנות | 20 דק' הכנה
500 גרם פסטה קצרה
6-4 ביצים
2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית
3 כפות לימון כבוש קצוץ
1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 צנצנת פילטים של אנשובי מגולגלים סביב צלפים או 2 כפות צלפים
צרור עלי ארוגולה
לרוטב:
3 כפות שמן זית (אפשר משימורי הטונה)
2-1 כפיות פלפלצ'ומה
2 כפות מיץ לימון

+ מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה. 
+ מערבבים את חומרי הרוטב ומערבבים עם הפסטה.
+ מבשלים ביצים 8 דקות עד שהחלמון יציב אבל עדיין צהוב וחותכים לקוביות או מגררים.
+ מוסיפים לפסטה טונה, לימון כבוש, זיתים ואנשובי ו/או צלפים, ארוגולה וביצים. מערבבים ומגישים בטמפ' החדר.

באותה שיטה מכינים
סלט פסטה עם טונה טרייה, ביצה רכה ולימון כבוש: ממירים את הטונה המשומרת ב-400 גרם טונה טרייה חתוכה לקוביות ואת הביצים מבשלים 5 דקות אחרי רתיחה, כך שהחלמון עדיין נוזלי ומעניק לרוטב משמעות חדשה.

מתכונים נוספים

פסטה שאי אפשר לסרב לה | טעימה מספר הפסטה של של "על השולחן" | בלונז למתקדמים

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. שרה אנגל (23/06/2011 14:15:51)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel