דלג על Banners
Banners
עמוד מתכוני ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

בראנץ' תימני

Bookmark and Share
עם קובנה וסלטים חריפים ואלגנטיים
10/07/2011
הגדל

קבלו את להיט הברנאצ'ים: עוגת לחם שחומה הנאפית במשך כל הלילה. לצידה סלטים שיוציאו לכם עשן מהאוזניים


מגלים את הסמנה
פעם לא היתה מרגרינה. ודאי לא בתימן. את הבצקים הטעימים של המטבח התימני הכינו בעיקר על בסיס הסמנה, המוכרת לנו מהמטבח הערבי. זוהי חמאה מזוקקת וצלולה, שמכילה מינימום מוצקי חלב (או בכלל לא) ולכן עמידה לאורך זמן ללא כל צורך בקירור.

 

קונים סמנה מוכנה (או בשמה ההודי גהי) בקופסת פח במכולת הודיות ובתי טבע.

 

מכינים בבית ממיסים חמאה בטמפ' נמוכה לסף רתיחה, מקפים את הקצף שנוצר, מצננים ומקררים. כתוצאה מהתהליך החמאה נפרדת לחומר חלבי עכור (מוצקי החלב) ולחומר צלול וזהוב - הסמנה.

 

 

קובנה

אם אין סיר ג'חנון, אפשר להשתמש בכל תבנית או סיר שמתאימים לתנור - העיקר שיהיה אטום כמו שצריך.

 

8-6 מנות | 30 דק' הכנה | כשעתיים וחצי התפחה | לילה אפייה
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח 
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית או קובייה) שמרים טריים
360 מ"ל (½1 כוסות) מים
1/2 כפית מלח
100 גרם סמנה (ראו למעלה) או חמאה רכה
שמן לשימון התבנית ומשטח העבודה

 

+ מערבלים קמח, סוכר ושמרית במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבול ובסוף מוסיפים מלח. לשים במשך 12 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלקלק.
+ מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה של 60-45 דקות עד שמכפיל את נפחו.
+ חובטים בבצק קלות להוצאת אוויר ומחלקים אותו ל-5 כדורים. משמנים משטח עבודה ופותחים עליו כל כדור לעלה גדול בעזרת האצבעות. מורחים חמישית מכמות החמאה ומגלגלים לגליל, שאותו מגלגלים לשבלול. מסדרים את השבלולים בסיר בצפיפות (כמו שושנים) ומכסים.
+ מתפיחים כחצי שעה או עד שהבצק עולה לשפת הסיר.
+ מחממים תנור ל-100 מעלות.
+ אופים כ-6 שעות או לילה.

 

 

מטיאס על קרפאצ'ו עגבניות בוויניגרט סחוג ולימון

חיבור לא קונבנציונלי, אבל הקובנה סופגת את הרוטב והופכת כל ביס לחגיגה.

 

6 מנות | 10 דק' הכנה
2 עגבניות פרוסות
1 בצל סגול פרוס דק
3 נתחי דג מטיאס חתוכים לרצועות
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק
2 כפות צלפים
1 קופסה נבטוטי חרדל
לרוטב ויניגרט:
5 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
2 כפיות חרדל
1 כף סחוג
1 כף דבש
מלח

 

+ מערבבים את חומרי הרוטב. מתקנים תיבול.
+ מסדרים את חומרי הסלט בשכבות, יוצקים מהרוטב על הירקות והדג ומגישים.

 

 

סלט ביצים עם מיונז, סחוג ועגבניות לחות

צעד תימני מסלט הביצים המוכר.

8-6 מנות | 15 דק' הכנה
10 ביצים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים 
צרור עירית קצוצה גס
2 כפות עגבניות לחות
קצוצות דק-דק
2 כפות גדושות מיונז
1 כפית סחוג
מלח גס

+ מבשלים את הביצים 10 דקות, מצננים, קולפים וחותכים גס.
+ מערבבים את הביצים בקערה עם שאר החומרים חוץ מהמלח (התערובת לא צריכה להיות עיסתית), מפזרים מעט מלח גס מעל ומגישים.


לאתר שמרית  

   

 

 

עוד מתכונים בכתבה: סלט עגבניות עם ויניגרט כוסברה | אצבעות חצילים צלויות ברוטב אסיאתי חריף | סחוג ירוק | חילבה

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
מתכון לעוגה צבעונית - רוני כץ, פורום עוגות מעוצבות
זילוף עוגת יום הולדת - c, פורום עוגות מעוצבות
מחפש משהו מיוחד - david86, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel