דלג על Banners
Banners
ששת דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

אוכלים בבוקר

Bookmark and Share
8/08/2011
פרנץ’ טוסט דאבל-דקר קוקולד (הגדל)
פרנץ’ טוסט דאבל-דקר קוקולד

שתי גרסאות מפתיעות למעדן, שכיף להכין עם הילדים ובשבילם. שימו לב להמצאה הפרטית שלנו: פרנץ' טוסט עם חלב קוקוס. ויש גם גרסה מלוחה

פרנץ’ טוסט דאבל-דקר קוקולד (קוקוס ושוקולד)

פרנץ’ טוסט קריבי, שנותן מענה למי שלא חי בשלום עם מוצרי חלב.

4 מנות | 15 דק' הכנה
8 פרוסות לחם דקות
לבלילה:
3 ביצים
180 מ”ל (3/4 כוס) קרם קוקוס או חלב קוקוס
3-2 כפות סוכר
למלית:
4 כפות גדושות ממרח שוקולד
לטיגון:
שמן או חמאה מזוקקת (ראו בהמשך)
לזרייה:
2 כפות קוקוס מגורר
4 כפיות סוכר
להגשה:
פירות יער טריים וכשיש - גם בננות פרוסות

+ טורפים בקערה ביצים, קרם קוקוס וסוכר.
+ מחממים מחבת עם שמן או חמאה מזוקקת.
+ מכינים 4 כריכי שוקולד וטובלים בבלילת הקוקוס. מטגנים כל כריך דקה-שתיים מכל צד עד הזהבה ומעבירים לצלחות הגשה.
+ זורים קוקוס מגורר וסוכר ומגישים חם עם פירות.  

 

גיוונים:
• במקום ממרח השוקולד משתמשים בממרח שוקולד ואגוזים (כמו נוטלה), בריבת פטל או תות או בחמאת בוטנים.
• גרסת המבוגרים: מוסיפים לבלילה כף ברנדי או רום ומקבלים טוסט קאריבי.

 

מטגנים חכם, מטגנים נכון
מחבת
עדיפה מחבת בעלת תחתית מצופה, למניעת הידבקות.
טמפרטורה המחבת חייבת להיות מספיק חמה, כדי שהלחם לא יתבשל בשמן אלא יעבור טיגון; אבל לא חמה מדי, כדי שהלחם לא ייחרך.


השומן הנכון כדי שהשומן לא יעשן ויחרוך את המזון, משתמשים בחמאה מזוקקת (ראו בהמשך) או בשמן מעורב עם חמאה.


מוותרים על הטיגון אופים את מרכיבי הפרנץ’ טוסט בתנור עם פיסות חמאה מעל.

 

 

פרנץ’ טוסט דאבל-דקר מלוח

הגרסה המלוחה הזו נולדה בהשראת ”זיווה” - מלאווח ממולא בגבינה של רשת המסעדות התימניות “נרגילה” ז”ל.

4 מנות | 15 דק' הכנה
8 פרוסות לחם
שמן לטיגון
לבלילה:
3 ביצים
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב
קורט מלח
למלית:
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
60 גרם גבינת פטה (או גבינה בולגרית) מפוררת
20 זיתים מגולענים קצוצים או פרוסים
זעתר (תבלין או עלים מיובשים)
לזרייה:
זעתר

+ טורפים בקערה ביצים, חלב ומלח.
+ מחממים מחבת עם שמן.
+ טובלים פרוסת לחם בבלילה ומניחים על משטח עבודה. מפזרים מעל גבינה צהובה, פטה וזיתים וזורים זעתר. טובלים פרוסה שנייה של לחם בבלילה ומהדקים מעל (הפרוסות יידבקו זו לזו לאחר שהגבינה הצהובה תימס). מטגנים דקה-שתיים מכל צד עד הזהבה ועד שהגבינות מותכות ומעבירים לצלחות הגשה.
+ זורים מעל זעתר ומגישים חם.

גיוונים:
• במקום פטה, זעתר וזיתים שמים בכריך גבינת צאן ועגבניות מיובשות קצוצות דק.
• במקום זיתים מורחים טפנאד זיתים.
• מחליפים את המלית בפסטו, גבינת מוצרלה מגוררת ופרוסות דקיקות של עגבנייה.

חמאה מזוקקת
בחמאה שאנו קונים יש מים, ולכן לא מדובר בשומן טהור. כשמחממים ומטגנים עם חמאה, המים מתאדים וזה משפריץ ויוצר עכירות. לכן למשימות טיגון מסוימות עדיף להשתמש בחמאה מזוקקת, כלומר חמאה ללא מים. כדי להיפטר מהמים, מחממים את החמאה עד שהנוזל הצהוב הצלול נפרד מהמשקע הלבן והעכור. מצננים וכשהשומן נקרש, מפרידים אותו בקלות מהנוזלים. 
נשמע מסובך? אפשר לקנות חמאה מזוקקת (שנקראת גי) במכולות הודיות ובבתי טבע. לא זול, אבל אם מחשבים את הפחת, זה מתאזן. 

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
האם בזמן האפייה, אפשר להשאיר ... - ela, פורום האפייה
יו - daniela, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מר וגברת לי המסעדה המומלצת שלי - shani266, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel