דלג על Banners
Banners
מבצע חול
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

תמיד יש בבית

Bookmark and Share
24/10/2011
הגדל

שעועית ירוקה היא אחד הירקות שעומדים הכי טוב בהקפאה. ואפילו לא חייבים לחלוט אותה; לגראטן מוקרם ולתבשיל עגבניות בלקני הוספנו אותה ישר מהשקית

 

3 מתכוני בסיס עם שעועית ירוקה

שעועית פריכה עם אנשובי ופירורי לחם - חולטים 300 גרם שעועית 3 דקות במי מלח רותחים, מסננים ומצננים במי קרח. מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה, 3 פילטים קצוצים של אנשובי ובצל קצוץ ומקפיצים 3 דקות או עד לריכוך הבצל. מוסיפים את השעועית ופירורי לחם ומקפיצים יחד עד שהפירורים זהובים.

שעועית באלי-אוליו - חולטים 300 גרם שעועית 3 דקות במי מלח רותחים, מסננים ומצננים במי קרח. מחממים 4 כפות שמן זית עם 2 שיני שום קצוצות, צ'ילי ומלח ומערבבים עם השעועית. מורידים מהכיריים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

 

פסטה עם שעועית ועגבניות - מוסיפים את השעועית לרוטב עגבניות ארומטי עם שום ועשבי תיבול. כשהיא רכה לטעמכם, מוסיפים פסטה מבושלת ומחממים יחד.

 

גראטן שעועית ירוקה ופטריות

מנה פשוטה וטעימה, המוכיחה שאפשר להכין גראטן כמעט עם כל ירק. למראה אלגנטי מכינים בכלים אישיים, אבל אפשר גם בכלי פיירקס גדול.

12 כלי סופלה אישיים | 40 דק' הכנה 
½ 1 גביעים שמנת חמוצה 27% (שמנת של פעם)
2 חלמונים
1 כף גדושה קורנפלור
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
2/3 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
250 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל, עמק, פרמזן)
600 גרם (שקית) שעועית ירוקה עדינה
3 פטריות פורטובלו פרוסות
4 פטריות שמפיניון פרוסות
חמאה לשימון

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים שמנת חמוצה עם חלמונים, קורנפלור, תבלינים וחצי מכמות הגבינה המגוררת בקערה גדולה. מוסיפים שעועית ופטריות ומערבבים.
+ משמנים כלים אישיים בחמאה וממלאים אותם בתערובת. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה המגוררת.
+ אופים 30 דקות עד שהגראטן זהוב וכמעט וללא נוזלים. מגישים חם.


עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

עוף מוקפץ עם ירוקים בסויה הוא מתכון מנצח! כאן השתמשתי בשעועית, אבל אפשר גם בכרוב ניצנים, ברוקולי או אספרגוס.



8-6 מנות | 25 דק' הכנה
300 גרם רצועות חזה עוף
300 גרם (1/2 שקית) שעועית ירוקה עדינה
מלח ופלפל שחור טחון
כ-1/2 כוס קמח
3 כפות שמן שומשום
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
3 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי (קנוי)
2 כפות שומשום מלא
להגשה:
50 גרם אגוזי קשיו קלויים 
2 כפות שומשום מלא
2 כפות כוסברה קצוצה

+ חולטים שעועית במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומעבירים למי קרח.
+ מתבלים את העוף במלח ופלפל ומצפים בקמח.
+ מחממים ווק ומוסיפים שמן שומשום. כשהשמן חם, מוסיפים בצל ירוק, שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח.
+ מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים 3-2 דקות עד שהן מלבינות.
+ מוסיפים את השעועית, סויה, טריאקי ושומשום ומקפיצים יחד 3 דקות.
+ מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קשיו, שומשום וכוסברה ומגישים.

תבשיל שעועית ירוקה בעגבניות

תבשיל שעועית בלקני, שסוד הרוטב שלו נעוץ בבצל המגורר.

 

4 מנות | 20 דק' הכנה

300 גרם (1/2 שקית) שעועית ירוקה עדינה
1 בצל גדול מגורר
3 כפות שמן


4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 שיני שום קצוצות


2 כפות רסק עגבניות


3/4 כפית מלח


1/2 כפית סוכר


1/2 כפית פלפל שחור טחון



+ מטגנים בצל בסיר בינוני עם שמן להזהבה.
+ מוסיפים עגבניות, שום, רסק עגבניות, תבלינים ו-1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות לריכוך העגבניות. טועמים ומתקנים תיבול.


+ מוסיפים שעועית ירוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 15-10 דקות. במידת הצורך מוסיפים 1/4 כוס מים לדילול הרוטב.

 

טיפ: אפשר להמשיך ולבשל עוד חצי שעה ולקבל תרמילי שעועית רכים מאוד - בסגנון הסבתות.


 

טוויסט איטלקי: משתמשים בשמן זית ומוסיפים 3 גבעולי בזיליקום או אורגנו.

 


 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
תודה על הקישור ידידי - luxuryvillas, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
תודה רבה נשמע מצויין - luxuryvillas, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מצאתי עוד קצת מידע על הקרם ... - Ds_man, פורום אוכל ומתכונים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מבשלות הבירה קרלסברג
מועדון פודי
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel