דלג על Banners
Banners
מתכוני חנוכה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

אתם בחרתם: 50 מאכלי העדות האהובים ביותר

Bookmark and Share
16/11/2011
קדרה עסיסית בגוון חום עמוק (הגדל)
קדרה עסיסית בגוון חום עמוק

סופריטו, גונדי, רוגלעך, ביסטיל, מפרום, קרפלעך, באחש, כבד קצוץ, קיופולו, בורקיטס, מנדלברויט... ודאי מצאתם כבר משהו שפורט על נימי הגעגוע. לא? אז נמשיך: בבקה, חרירה, קוסקוס קומפלט, ג’חנון, קיגל, קובה חמוסטה, גפילטע פיש, מרק עוף, מעמולים, חריימה, אלבונדיגס...

את הגיליון ה-250 של “על השולחן” בחרנו לחגוג עם 50 מאכלי העדות האהובים ביותר בארץ. ביקשנו מגולשי האתר שלנו ומחברינו בפייסבוק לדרג את הפייבוריטים שלהם. מאות רבות ענו, ואנו מודים לכולם. קיבלנו משוב ממומחים למאכלי עדות, התייעצנו עם שפים וגם התווכחנו לא מעט. אם לדעתכם חסר משהו ברשימת ה-50, אנחנו נהיה ראשונים להסכים, כי הבחירה היתה כמעט בלתי אפשרית.

אורלי פלאי-ברונשטיין ורות אוליבר - שתיים מן המתכונאיות הבכירות שלנו ואוהבות גדולות של מאכלי עדות - אחראיות על כתיבת המתכונים, אבל הן לא לבד. מאחוריהן ניצבות עשרות בשלניות – שכנות, חברות, מורות לבישול, סבתות ודודות, שמהן נאספו המתכונים. ברור לנו, שכאשר תתחילו לעיין בהם, תחלקו פה ושם על הבחירות שלנו - לא כך ממלאים, לא כך מתבלים, לא כך מבטאים את השם. וזה בסדר, זה כל היופי - הרי לכל אמא סיר משלה ועדת מעריצים הנשבעים שאין שני לו. הזמינו עכשיו את הגיליון - לחצו כאן או חייגו 03-6488898

 

 

טעימה מתוך הפרוייקט:

סופריטו (אורלי פלאי-ברונשטיין)
תאמרו את המילה סופריטו לבן משפחה ספרדית, ותראו איך חיוך של אושר עולה על פניו. יש המון מתכונים לסופריטו, כי בעצם מדובר על שיטת בישול ולא על תבשיל מסוים. והשיטה היא בישול איטי כמעט ללא תוספת נוזלים וטיגון מקדים של תפוחי האדמה (ולפעמים גם בטטות וגזר). הבישול האיטי הזה, שתחילתו בטיגון, מפיק קדרה עסיסית בגוון חום עמוק.


חומרים ל-6-4 מנות:
1 ק”ג כתף בקר טרי חתוכה לקוביות בגודל 4 ס”מ או עוף מחולק ל-8 חלקים
10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים
1/3-1/4 כוס שמן
מלח ופלפל לבן או שחור גרוס
מעט כורכום לתבשיל בקר או זעפרן לעוף (לא חובה)
1 ראש שום חצוי
כ-1/3 כוס מים רותחים

+ מחממים שמן היטב בסיר כבד בעל מכסה הדוק. מטגנים תפוחי אדמה בסבבים להשחמה קלה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
+ משאירים בתחתית הסיר כ-1/2 ס”מ שמן (נפטרים מכל השאר) ומשחימים נתחי בשר או עוף כמה דקות.
+ מתבלים, מוסיפים שום ויוצקים מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על הלהבה הכי נמוכה (או על פתילייה אם יש). מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה המטוגנים ומבשלים עוד כשעה. מדי פעם בודקים שלא נגמרו המים, אך משתדלים להוסיף מעט ככל האפשר. בתום הבישול הבשר צריך להיות רך מאוד והתבשיל כולו שחום וארומטי.

טיפ: סופריטו בתנור
במקום לבשל על להבה נמוכה אופים את הסופריטו בתנור שחומם ל-140 מעלות במשך 3 שעות או בתנור שחומם ל-100 מעלות במשך 8 שעות. בכל מקרה מוסיפים את תפוחי האדמה כשעה לפני תום האפייה. חשוב להקפיד על סיר בעל מכסה אטום או קדרת חרס עם מכסה תואם.

גיוונים מקובלים:
• מחליפים את פלחי תפוחי האדמה בקילו וחצי תפוחי אדמה צעירים שלמים או בפלחי בטטות או בארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לנתחים.
• במקום לטגן מזלפים על תפוחי האדמה (או הבטטות, או הארטישוק הירושלמי) שמן זית ואופים בטמפ’ של 200 במשך 20 דקות עד שהם משחימים יפה.
• מוסיפים כפית בהראט יחד עם המלח והפלפל.

 

לפרוייקט 50 מאכלי העדות המלא הזמינו עכשיו את גיליון דצמבר של "על השולחן" - חייגו 03-6488898 או לחצו כאן

 

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
סדנאות מומלצות - רמי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
הסדנאות שאני אוהבת - דינה, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
התלבטות בקניית רתכת - gadi, לוח מוצרים חדשים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel