דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

איך מכינים בצל ממולא

Bookmark and Share
20/11/2012
איך מכינים בצל ממולא (הגדל)

המלית - בשר או אורז או שניהם יחד; הרוטב - מתקתק ועשיר; הסוד - סבלנות. רות אוליבר מלמדת להכין בצל ממולא צעד אחר צעד.

 

מתוך גיליון 261 של "על השולחן", נובמבר 2012

  

בצל ממולא בבשר, אורז ופירות מיובשים 

30 יח’ « 40 דק’ הכנה « שעה בישול
מעשירים את מלית הבשר והאורז בפירות מיובשים ומבשלים ברוטב חמוץ-מתוק עשיר במיוחד.

 

6-5 בצלים גדולים
למלית:
250 גרם בקר טחון
1 כוס אורז (פרסי, יסמין או עגול)
2 משמשים מיובשים קצוצים
1 שזיף מיובש קצוץ דק
1 דבלה (תאנה מיובשת) קצוצה
2 כפות חמוציות מיובשות
2 כפות צימוקים
2 שיני שום כתושות 
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב הבישול:
3/4-1/2 כוס ציר עוף או מים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
2-1 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

 

+ מכינים את הבצלים למילוי: חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל (ראו תמונה מס' 1). מניחים בקערת זכוכית, מכסים ומאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים (תמונה מס' 2). את הליבה של הבצלים שומרים לריפוד הסיר. לחילופין אפשר לחלוט את הבצלים החרוצים בסיר עם מים רותחים במשך 15-10 דקות.
+ מכינים את המלית וממלאים: מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית (הוא כמעט מתגלגל מעצמו, ראו תמונה מס' 3). מרפדים סיר (או תבנית) בליבות הבצלים ששמרנו ומסדרים עליהן את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת (תמונה מס' 4).
+ מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ויוצקים על הבצלים. מניחים עליהם צלחת ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

 

אפשר גם לאפות בתנור
מסדרים את הבצלים הממולאים בתבנית, יוצקים רוטב ועוטפים ברדיד אלומיניום. אופים שעתיים ב-150 מעלות. 

 

 

בצלים ממולאים בצל ממולא בצל ממולא מתכון לבצל ממולא
1. חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל 2. מאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים 3. מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית 4.  מסדרים את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת

 

 

כללי אצבע להכנת בצל ממולא
הסוד להצלחה הוא סבלנות
מדובר בטכניקה של בישול איטי עם מעט מאוד נוזלים, כדי שהטעמים המובילים יהיו המיצים הטבעיים של הבצל.
השיטה כדי לצמצם ככל האפשר את בריחת האדים, מניחים על הממולאים עצמם צלחת שמשמשת כמשקולת, ועליה מניחים את המכסה. אם המכסה לא אטום לחלוטין, כדאי לכסות גם ברדיד אלומיניום.
המלית בדרך כלל אורז או בשר או שילוב, אבל אפשר גם דגנים אחרים כמו בורגול, קינואה או קוסקוס; וגם לשלב קטניות מבושלות או מחית טעימה של קטניות או פירורי לחם מתובלים בגבינה.
מבשלים בשיטת הסבתות אחרי שמביאים לרתיחה מניחים על פלטה או פתילייה או לחילופין מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים מכוסה שעתיים-שלוש.

 

 

בצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי

30 יח’ « 40 דק’ הכנה « שעה בישול
מנה צמחונית מלאת טעם, שמתאימה לאירוח כמנה ראשונה.

 

6-5 בצלים גדולים מפורקים לגלדים
למלית:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
1 כוס אורז (פרסי, יסמין או עגול)
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
50 גרם צנוברים קלויים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס צימוקי אוכמניות
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב הבישול:
3-2 כפות שמן
3/4-1/2 כוס ציר עוף או מים
3 כפות סילאן
1 כף גדושה רסק תמרהינדי
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כפית קינמון

 

+ מכינים את הבצלים למילוי: חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל (ראו תמונה). מניחים בקערת זכוכית, מכסים ומאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים. שומרים את ליבות הבצלים לריפוד הסיר. לחילופין אפשר לחלוט את הבצלים החרוצים בסיר עם מים רותחים במשך 15-10 דקות.
+ מכינים את המלית וממלאים: מטגנים בצל במחבת עם שמן 4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה-שתיים. מצננים ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
+ מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית (הוא כמעט מתגלגל מעצמו). מרפדים סיר בליבות הבצלים ששמרנו ומסדרים עליהן את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת.
+ מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ויוצקים על הבצלים. מניחים עליהם צלחת ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

 

 

הכתבה פורסמה בגיליון 261 של "על השולחן", דצמבר 2012. להזמנות התקשרו 03-6488898 או לחצו כאן.
 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel