דלג על Banners
Banners
מכירת ספרים ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

כדאי שתהיה בבית: אפונה יבשה

Bookmark and Share
כדאי שתהיה בבית: אפונה יבשה (הגדל)

היא הקשוחה בין הקטניות הקטנות, אבל אם מתייחסים אליה יפה, היא רכה כמו חמאה ומשדרגת כל תבשיל בטעם עמוק וצבע מרהיב. מתוך גיליון האפייה, פברואר 2013.

 

חוכמת המטבח

3 דברים שצריך לדעת על  אפונה יבשה:
קנייה ואחסון
אמנם היא יבשה, אבל למרות זאת היא עדיין חייבת להיות טרייה. אפונה יבשה שעמדה יותר מדי זמן על המדף (בחנות או במזווה) לא תתתרכך גם אחרי שעתיים וחצי בישול. קנו במקומות שיש בהם תחלופה של סחורה והימנעו מאפונה שצבעה צהבהב ולא אחיד. אם אתם קונים באריזות, ודאו שתאריך התפוגה רחוק, לפחות שנה. שמרו בכלי אטום אחרי הפתיחה.
השריה משרים במים למשך 12 שעות, אחרת האפונה לא תתרכך ותעשה שמות במערכת העיכול. מומלץ להשרות כמות כפולה מהדרוש ולהקפיא. לחילופין אפשר להשתמש באפונה ירוקה אורגנית של “סוגת”, שנמכרת באריזות של 400 גרם. האפונה הזו יקרה יותר (10 שקלים לשקית), אבל היא מתרככת אחרי 45 דקות בישול ללא השריה כלל, וזה בדוק.
בישול מבשלים בסיר גדול עם הרבה מים ובלי מלח במשך שעה וחצי או עד לריכוך. סיר לחץ יקצר את זמן הבישול ל-30-20 דקות (יש כאלה שאפילו מוותרים על ההשריה במקרה כזה).

 

פלאפל אפונה

6 מנות, 30 כדורים « יממה השריה « 30 דק' הכנה
כדורים קטנים וירוקים של אפונה ועשבי תיבול. ההשריה כאן ארוכה כיוון שלא מבשלים את האפונה.

400 גרם (12/3 כוסות) אפונה יבשה
1 בצל קטן חצוי
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום קלופות
1 פלפל חריף ירוק נקי מגרעינים
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית הל
3-2 כפות פירורי לחם
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק

 

+ משרים את האפונה יממה בשפע של מים. אם משתמשים באפונה אורגנית מהירת בישול, משרים שעתיים במים חמים. מסננים. 
+ שמים את האפונה עם בצל, עשבי תיבול, שום, פלפל חריף ותבלינים בקערת מעבד מזון או מטחנת בשר ומעבדים לתערובת פירורית (ולא למחית חלקה). מוסיפים פירורי לחם ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20 שניות להטמעתם.
+ מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות להתייצבות.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני ומוודאים שהוא נשאר כזה (אם השמן חם מדי, הוא יחרוך את כדורי הפלאפל לפני שהם יתבשלו מבפנים). 
+ יוצרים מהתערובת כדור קטן עם הידיים או בעזרת כף פלאפל, מניחים בשמן החם ומטגנים כ-2 דקות לקבלת גוון חום יפה. מוציאים לנייר סופג, טועמים ומתקנים תיבול. מטגנים כך את כל הפלאפלים.
+ מגישים בפיתה או בצלחת עם סלט ירקות, חמוצים וטחינה.

 

 

אפונה מסאלה

6 מנות « 12 שעות השריה « 30 דק’ הכנה « עד שעה וחצי בישול
כשתת-היבשת ההודית פוגשת את התרבות המקסיקנית נולד תבשיל אפונה חריף, שמוגש 
בתוך טורטיה.

400 גרם (12/3 כוסות) אפונה יבשה או שקית אפונה אורגנית מהירת בישול
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות שלמות או חתוכות עם המיץ שלהן
1 כפית אבקת קארי
מלח
1/2 כוס מים
1/4 כוס חלב קוקוס (לא חובה)
1 כוס עלי מנגולד או תרד קצוצים
מעט סוכר (לא חובה)
להגשה:
כוסברה קצוצה
1 גביע יוגורט
צ’פאטי או פיתה דרוזית או טורטייה

 

+ משרים אפונה 12 שעות בשפע מים (אם משתמשים באפונה אורגנית מהירת בישול, אין צורך להשרות). מסננים.
+ שמים את האפונה בסיר עם הרבה מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות (לאורגנית) או שעה וחצי (לרגילה) עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מסננים. 
+ מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בצלים 10 דקות על להבה בינונית עד השחמה. מוסיפים את האפונה, שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף ומטגנים עוד דקה.
+ מוסיפים עגבניות, קארי ומלח ומבשלים כמה דקות. יוצקים 1/2 כוס מים וחלב קוקוס (אם רוצים) ומבשלים עוד 10 דקות מכוסה על להבה נמוכה. 
+ מוסיפים עלי מנגולד או תרד ומבשלים 5 דקות. טועמים ומפוגגים את החמיצות עם מעט סוכר.
+ מפזרים כוסברה על התבשיל, מורידים מהכיריים ומגישים עם יוגורט ופיתה דקה.

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שאלה בקשר להקצפת שמנת - moti770, פורום האפייה
יש כבר מסעדה אסייתית חדשה! - david86, פורום ביקורת מסעדות
מתכון חצילים - aharonmoran, פורום אוכל ומתכונים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel