דלג על Banners
Banners
ספר דיגיטלי במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

אורז פרסי חגיגי

Bookmark and Share
אורז פרסי מתכונים (הגדל)

איך יוצרים את שכבת הטהדיג השחומה והמתפצפצת וכיצד מגיעים לגרגרי אורז מושלמים שיוצאים אחד-אחד? כל הסודות לאורז פרסי מושלם מתוך גיליון פסח, מרץ 2013.

 

אורז פרסי צעד אחר צעד
1. הטיפ הראשון לאורז אחד-אחד: שוטפים ומסננים היטב מכל העמילן.

2. מבשלים את האורז מעט זמן בהרבה מים לריכוך ראשוני.
3. פרוסות תפוחי האדמה מבודדות את האורז ממקור החום.
4. אחרי שיוצרים ארובות בתוך האורז יוצקים את השמן המתובל ומאדים.

 

אורז פרסי - העקרונות
קונים
אורז טוב מזן פרסי, טרי ואיכותי. איך יודעים שהוא כזה? רואים את זה על הגרגרים וגם במחיר.
שוטפים כדי שהאורז יהיה אחד-אחד, חייבים להיפטר מהעמילן העוטף אותו. שוטפים את הגרגרים בהמון מים עד שהמים צלולים.
משרים את האורז במי מלח (2 כוסות מים + כפית מלח). כשאין זמן משרים רק שעה-שעתיים, ואם יש זמן — עדיף לילה.
לאורז לבן במיוחד מוסיפים למי ההשריה גם מעט מיץ לימון להלבנת הגרגרים.
מבשלים, טייק 1 ממלאים את הסיר במים עם אורז ומביאים לסף רתיחה. מבשלים דקה-שתיים ומסננים מייד. לא נותנים לאורז להתבשל ברתיחה מכיוון שהיא תרכך אותו יותר מדי.
מבשלים, טייק 2 כאן בחירת הסיר חשובה: קודם כל שיהיה בעל מכסה תואם ושנית שיהיה רחב דיו, כך שיכיל הרבה טהדיג. אם משתמשים בסיר שבו בושל האורז בטייק הראשון, מנקים אותו מעמילן.

הטהדיג שכבה פריכה במיוחד של פרוסות תפוחי אדמה, שחוצצת בין האורז המתאדה למקור החום.
תפוחי האדמה פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ (פרוסות עבות לא ישחימו יפה ודקות מדי יישרפו).
מכינים את הטהדיג מחממים מים, שמן וכורכום (ולפעמים זעפרן) בסיר לפיזור האחיד של הכורכום. מניחים עליהם פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת צפופה. מהדקים עליהן 5 כפות אורז בידיים, רק כדי לקבע את מבנה הכוורת שיצרו הפרוסות. מדליקים את האש ומטגנים כמה דקות בלי להזיז את הסיר עד שהאורז מתחיל להזהיב בשוליים. מוסיפים את יתר האורז.
ארובות של טעם בעזרת אצבע או ידית של כף עץ יוצרים בשכבת האורז 5 גומות עומק, שיגיעו עד תפוחי האדמה (בלי לפגוע בהם) וישמשו כארובות אוורור לאדים.
מבשלים ברגע שמתחילים לצאת אדים מהארובות מנמיכים את הלהבה למינימום, יוצקים עוד שמן מתובל בשביל הטעם וגם בשביל להבטיח שייצאו לנו גרגרים אחד-אחד. זהו, אין תוספת של מים לבישול האורז. מכאן והלאה הוא מתאדה זמן ממושך - 45 דקות ועד שעה.
אל תשכחו את המגבת לפני שמכסים במכסה מכסים את הסיר במגבת - תפקידה לספוג את הנוזל שמטפטף מהאדים במקום שהוא יטפטף על האורז ויהפוך אותו לסמרטוטי. חשוב: הקפידו על מגבת נקייה ונטולת ריחות לוואי.

  

אורז פרסי (לבן-צהוב) חגיגי עם טהגיד

6-4 מנות « לילה השריה « 15 דק’ הכנה « 45 דק’ בישול
בלי תוספות מיוחדות, הכי נקי ומהודק שיש. אני אוהבת לתבל את תפוחי האדמה בכורכום (בשביל הצבע) וזעפרן (בשביל הטעם).
2½ כוסות אורז פרסי
1/2-1/3 כוס שמן קנולה
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1/2 ס”מ
1/2 כפית מלח
קורט חוטי זעפרן
1 כפית כורכום

 

+ שוטפים היטב את האורז עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין. 
+ משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה. מסננים ושוטפים במים זורמים.
+ מביאים לרתיחה סיר עם מים.
+ מעבירים את האורז המסונן לסיר ומבשלים 3 דקות בבעבוע עדין על סף רתיחה. מורידים מהכיריים ומסננים. שוטפים את הסיר משיירי עמילן.
+ יוצקים לסיר 2 כפות מים, 3 כפות שמן, מלח, זעפרן ו-1/2 כפית כורכום ומחממים לפיזור אחיד של התבלינים. 
+ מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בסיר בשכבה אחידה. עורמים עליהן 5 כפות אורז, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף למיצוב מבנה הכוורת. מזהיבים 5 דקות או עד שרואים שהשוליים מזהיבים. 
+ מוסיפים לסיר את יתרת האורז ויוצרים בו גומות (ארובות) בעזרת ידית של כף עץ. 
+ מבשלים ללא מכסה על להבה בינונית-גבוהה 2 דקות עד שעולים אדים מהארובות. 
+ מנמיכים את הלהבה למינימום, מערבבים את יתרת השמן עם 1/2 כפית כורכום ומזלפים מעל. מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כ-45 דקות עד שעה. 
+ לפני ההגשה הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.

 

אורז פרסי ירוק עם טהגיד

6-4 מנות « לילה השריה « 15 דק’ הכנה « 45 דק’ בישול
אורז ריחני ומלא טעם, שמגישים לצד מנות בשר ודגים או כמנה צמחונית/טבעונית. לפעמים מכינים עם פול ירוק או אפונה מיובשת שמבשלים מראש.

2½ כוסות אורז פרסי
1 כוס אפונה מהקפאה (לא חובה)
צרור שמיר קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
1/2-1/3 כוס שמן קנולה
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1/2 ס”מ
1/2 כפית מלח

 

+ שוטפים היטב את האורז עד שהמים הניגרים מהמסננת צלולים לחלוטין. 
+ משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה. מסננים ושוטפים במים זורמים. 
+ מביאים לרתיחה סיר עם מים.
+ מעבירים את האורז המסונן לסיר המבעבע ומבשלים 3 דקות בבעבוע עדין על סף רתיחה. מורידים 
מהכיריים ומסננים. שוטפים את הסיר משיירי עמילן.
+ שומרים 5 כפות מהאורז החלוט בקערית ואת השאר מערבבים בקערה עם אפונה ועשבי תיבול.
+ יוצקים לסיר 2 כפות מים, 3 כפות שמן ומלח ומחממים לפיזור אחיד של התבלינים. 
+ מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בסיר בשכבה אחידה. עורמים עליהן את האורז ששמרנו, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף למיצוב מבנה הכוורת. מזהיבים 5 דקות או עד שרואים שהשוליים מזהיבים. 
+ מוסיפים לסיר את האורז עם האפונה ועשבי התיבול ויוצרים בו גומות (ארובות) בעזרת ידית של כף עץ. 
+ מבשלים על להבה בינונית-גבוהה 2 דקות עד שעולים אדים מהארובות. 
+ מנמיכים את הלהבה למינימום, מערבבים את יתרת השמן עם 1/2 כפית כורכום ומזלפים מעל. מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.
+ לפני ההגשה הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.

 

גיוון: מחליפים את האפונה הירוקה בפול ירוק, באפונה יבשה מבושלת לריכוך או בקטנית אחרת.

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. גל (7/04/2014 20:43:18)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel