דלג על Banners
Banners
מתכוני חנוכה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

רוסטביף היום שאחרי

Bookmark and Share
רוסטביף היום שאחרי (הגדל)

בימים שאחרי סעודת החג הנתחים הקרים ישתלבו היטב בסלטים קרים או בכריכים מושקעים. הנה כמה רעיונות למנות רעננות ביום שאחרי וגם מתכונים לממרחים זריזים ולמחמצים שישדרגו את הסנדוויצ'ים שלכם

 

למתכונים נוספים מתוך הכתבה, הזמינו עכשיו את גיליון 271, ספטמבר 2013, "ספר הבישול לעונת החגים"

 

סלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי

השילוב של בשר עם פירות ותיבול אסיאתי מעניק לו חיים חדשים ומבטיח שהוא לא ישעמם אתכם ביום שאחרי. הרוטב נע בין מתיקות לחריפות והתפוזים שבו מתבלים בעדינות את הירקות, הפירות והבשר.
 
חומרים ל-6 סועדים:
300 גרם רוסטביף מסינטה טלה (או עגל) פרוס דק
לרוטב טומטצ’ילי:
2 עגבניות בינוניות
4-3 כפות מיץ לימון
1/4 בצל יבש קצוץ
3-2 שיני שום
1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת
½1 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
3 כפות סוכר
4-3 כפות שמן זית
2 כפות שמן שומשום

לסלט:
2 יח’ פפאיה ירוקות / מנגו ירוק / פפאיה כתומה קשה
1/2 סלסילה (כ-100 גרם) אפונה סינית חתוכה לרצועות דקיקות או שעועית ירוקה רחבה
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
8 עלי סלרי שלמים

 עלים מצרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות
1 צנון גדול חתוך לרצועות דקיקות
1 קולרבי חתוך לרצועות דקיקות

מכינים רוטב טומטצ’ילי: טוחנים את כל רכיבי הרוטב חוץ משמן זית ושמן שומשום בבלנדר או במעבד מזון למחית אחידה. מסננים ומוסיפים שמן זית ושומשום. הרוטב יישמר יומיים-שלושה במקרר.
+מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה, מתבלים ברוטב, מסדרים מעל את פרוסות הסינטה ומגישים.

לגרסה אקסטרה חריפה: מוסיפים לבלנדר כ-3 כפות סיראצ’ה (רסק פלפלים אסיאתי חריף, להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות) ו-1/2 פלפל ירוק חריף.


סלט בורגול ורוסטביף

סלט שהוא ארוחה שלמה. את עגבניות השרי אני גם טוחן למעין רוטב וגם משלב בסלט — החומציות שלהן כובשת מעט את הבשר ומעניקה לו מרקם יותר נגיס וטעם רענן.

חומרים ל-6 סועדים:
300 גרם רוסטביף מסינטה טלה (או כל רוסטביף אחר) פרוס דק
1 כוס בורגול גס
40 עגבניות שרי
15 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים
2 צנוניות בינונית פרוסות דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
כ-2 כפות לימונים כבושים
1 לימון סחוט בידיים עם בשר הפרי
עלים מ-4 ענפי פטרוזיליה
5-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

+ שוטפים בורגול היטב, משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך 40 דקות ומסננים. 
+ טוחנים 30 עגבניות שרי בבלנדר ומסננים (זורקים את התוכן המוצק). את יתר העגבניות חוצים.
+ סוחטים את הבורגול במסננת, מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. יוצקים מעל את מיץ העגבניות, מערבבים ומגישים.

 

ברוסקטה ענקית עם רוסט פילה, סלט עגבניות צבעוניות וגבינה צ’רקסית

הברוסקטה הזו היא מין סנדוויץ’ משפחתי שעושה כבוד לפילה גם ביום שאחרי ארוחת החג. ההצלחה של המתכון תלויה כולה בעגבניות - השתמשו במגוון סוגים ובחרו בעגבניות קשות וריחניות. אני מעדיף את אלה שנמכרות בשוקי האיכרים. חותכים אותן גס, כדי שבכל ביס יורגשו ההבדלים הדקים בין סוג לסוג.  

חומרים ל-6 מנות:
300 גרם רוסטביף פילה בקר פרוס דק
200 גרם גבינה צ’רקסית (או גבינה עדינה אחרת כמו ברי טובה)
לברוסקטה:
1/2 כיכר לחם חצויה לרוחבה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שום כתוש
עלים מ-4 ענפי תימין
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לסלט:
15 עגבניות שרי חצויות מכל מיני סוגים
2 עגבניות גדולות (רצוי עגבניות שטח שלא ראו מקרר) חתוכות גס
1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
2 שיני שום פרוסות
לרוטב:
4-3 כפות חומץ בן יין אדום
4-3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן זית
מלח ים ופלפל שחור גרוס

+ מפעילים תנור על מצב גריל (200-190 מעלות בתנורים שדורשים גם טמפ’) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים ברוסקטה: מערבבים בקערית שמן, שום, תימין, פטרוזיליה,
מלח ופלפל שחור ומושחים את פני הלחם. מניחים את הלחם בתבנית.
+ אופים 10-8 דקות עד שמזהיב והופך פריך. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר.
+ מכינים סלט עגבניות: מערבבים שני סוגי עגבניות בקערה עם בצל ושום. 
+ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. 
+ להגשה: מניחים מסלט העגבניות על הלחם, מפוררים גבינה ומפזרים פרוסות רוסטביף.

מעדניות כל העולם התאחדו
השף אלרן גולדשטיין גדל בבית רומני ספוג ניחוחות תבשילים. שלל המטבחים הבינלאומיים בהם עבד לימדו אותו טכניקות והכירו לו טעמים מכל העולם, ואת כולם אפשר לפגוש במעדנייה שלו בצומת סביון. מדי יום מוגשים בה תבשילים ביתיים מוקפדים, כריכי בשרים מעושנים או כבושים (תוצרת בית), קינוחים, מאפים, כבושים וממרחים. במהלך החגים אלרן יכין מארזים נוחים לתפעול של כל מעדני החג הקלאסיים — מגפילטע פיש וקרפיון ממולא דרך כבד קצוץ, איקרה וקרפלעך וגם תבשילי בשר (עוף ממולא, שוק אווז צלויה), תוספות וקינוחים. יהיה קומפוט אבל גם טרייפל מפואר או גביע זכוכית ענק מלא במלבי טפיוקה וחלב קוקוס. אפשר להזמין את הכל גם במשלוח.
המעדנייה של גולדשטיין [צומת סביון, טל’ 03-5330304]

כלים ואביזרים: גלוריה מונדי אחוזת בית 1, תל אביב, טל’ 077-460-5065

 

מתכונים נוספים מתוך הכתבה

רוסט פילה בקר | רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים | רוסטביף סינטה ממולא בפטריות חורש ושיטאקי | רוסטביף טלה בתיבול רומסקו | ממרח שום ושקדים |  ברוסקטה ענקית עם רוסט פילה, סלט עגבניות צבעוניות וגבינה צ'רקסית | ממרח שקדים ושום | אבטיח כבוש | פלפל ממולא כבוש |

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
סדנאות מומלצות - רמי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
הסדנאות שאני אוהבת - דינה, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
התלבטות בקניית רתכת - gadi, לוח מוצרים חדשים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel