דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

ארטישוק - לאכול את הלב
Bookmark and Share
תלישת העלים היא על גבול הריפוי בעיסוק, אבל הסבלנות משתלמת כשאוכלים את הלב, עם הרבה רוטב בצד.

אכילת ארטישוק דורשת סבלנות ומידה לא מבוטלת של נחישות, כאשר השיא המענג הוא חשיפת הליבה עם הטעם החושני והמיוחד.

הארטישוק הוא צמח רב-שנתי, מוצאו מסיציליה, והוא נצרך ברובו במדינות הים התיכון. שותלים (או מעוררים אותו בהשקיה) באוגוסט, והוא מתחיל את העונה בסוף נובמבר, כאשר שיא עונתו בינואר. הצמח מגיע לגובה של מטר עד מטר וחצי, ואנחנו אוכלים בעצם את הפרח.

בארץ שני סוגים עיקריים סגול וירוק. הירוק מתאים יותר למילוי, כי התחתית שלו גדולה ובשרנית יותר. בשנים האחרונות עומלים על פיתוח זנים חדשים, שקערת הקיבולת שלהם תהיה גדולה יותר, והם יתאימו יותר לממולאים. זן חדש, שכבר נראה בשוק, הוא בייבי ארטישוק, שמבשלים ואוכלים עם המעטה החיצוני.

הארטישוק הכי טעים בעולם הוא מזן רומנלו (או רומנסקו). זהו זן רומאי מיוחד, שלא גדל בארץ, וממנו מכינים מנת אנטיפסטי מובהקת: מגישים אותו חי - פרוסות דקיקות של לב ארטישוק טרי, שוחות בבריכה של שמן זית ירקרק, מיץ לימון ושבבי פרמזן (נסו להכין את המנה המיוחדת הזאת עם הלב של הבייבי ארטישוק, או ארטישוקים קטנים במיוחד).

מדובר בירק דל קלוריות בעיקר לאור העובדה, שאין כמעט מה לאכול בו. מצד שני, הוא עשיר במינרלים כמו סידן וברזל ובסיבים תזונתיים. ברפואה העממית משתמשים בעלים ובגבעולים המרים של הארטישוק, לניקוי הכבד מרעלים.

האיטלקים הם מלכי הארטישוק 42 אחוז מהצריכה היא באיטליה, שם מוכרים אותו בשווקים עם חלק מהגזע, שמגיע לצרכן באורך של עד חצי מטר. מדי שנה בין -24 באפריל ל-2 במאי מתקיים בנפולי פסטיבל ארטישוק, בו המגדלים מציגים את תוצרתם, ומכל העולם נוהרים לחזות בחידושים האחרונים בתחום.

אפשר להגיש אותו כפי שהוא אחרי בישול ארוך במים מומלחים ומיץ מחצי לימון (מומלץ לטמון בין העלים פרוסות שום ועיגולי גזר). כדאי לצרף לו קערית רוטב טעים, שתנעים את מלאכת המחשבת של הקילוף. רטבים אפשריים לזיווג: יוגורט עיזים, עירית ושום, רוטב אלי אוליו או רוטב קיסר משובץ אנשובי.
לטבול ולאכול את הלב. בתיאבון.

אנטיפסטי ארטישוק בלימון

מרק לבבות ארטישוק

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב כוסברה

מאפה שמרים במילוי לבבות ארטישוק, פורטבלו ובצל סגול
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
יש יותר טובות - ValeriaLutsky, פורום ביקורת מסעדות
וואוו, נראה מעולה - Mirit_dan29, פורום אוכל ומתכונים
רטרו פנקייק בר - Mirit_dan29, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel