דלג על Banners
Banners
חודשיים במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קציצות דגים ברוטב
Bookmark and Share
הגדל

הדרך הקלה להתמודד עם דגים בבית היא להכין מהם קציצות. מבקשים ממוכר הדגים לנקות ולפלט, ולכם נותר רק לדאוג לרוטב. גיא פרץ מסביר איך מכינים קציצות דגים חורפיות בקדרה, בתנור או במחבת

עבור רוב האנשים הכנת דגים היא מבצע מסובך, שעדיף להשאיר למסעדה. מדובר בחומר גלם יקר עם חיי מדף קצרים, שדורש נסיעה מיוחדת למוכר הדגים. אחת הדרכים הידידותיות לעבוד עם דגים בבית היא להכין מהם קציצות ברוטב. לא חייבים להשתמש בדגים יקרים - אפילו קפואים מהסופר יתאימו; אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה ואפשר אפילו להקפיא. בקיצור, מדובר במאכל ידידותי לא פחות מכל קציצה אחרת.

כשמדובר בקציצות מטוגנות, אפויות או אפילו ב"קבב הדגים" הטרנדי, העניינים מסתבכים, אבל רק קצת. ההכנה עדיין פשוטה, אבל יש להשתמש בדגים טריים. לפניכם מתכונים שמשמשים אותי ביומיום. אחרי שתאמצו את הטכניקה, תוכלו להמשיך ולאלתר בעצמכם עם טעמים שאתם אוהבים. 

חשוב: כיוון שמדובר בבשר עדין מאוד, הכי טוב לקצוץ בסכין, כיוון שהטחינה המכאנית פוגעת בעסיסיות של הדג. אם בכל זאת מתעקשים על מעבד מזון, טוחנים בפולסים קצרים. מטחנת בשר עם חורים גדולים היא אופציה נוספת שבאה בחשבון כדי להפיק קציצות עסיסיות. 

קציצות דגים עם גרגרי חומוס בנוסח מרוקאי

דג מרוקאי בגרסת הקציצות מינוס האדרות והעצמות הקטנות. אני משתמש בפפריקה מרוקאית מתוקה (בשמן), שטעמה העמוק משנה את כל המנה, אבל אפשר להשתמש גם בפפריקה רגילה.

חומרים ל-6-4 מנות (כ-20 קציצות):

1 ק"ג פילה דג לבן קצוץ דק או טחון גס

4 שיני שום קצוצות דק 
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

4 כפות כוסברה קצוצה דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כוס פירורי לחם

2 ביצים

1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ

מלח 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק


2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס (אפשר גם פחות, אפשר גם ירוק)

1 כף רסק עגבניות

1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה

1/2 כפית כורכום

מלח

1 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה ומבושלים עד לריכוך (אפשר גם קפואים ומופשרים)

מיץ מ-1/2 לימון
להגשה:
4 כפות כוסברה קצוצה 


+ מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומקררים שעה.

+ מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ-2 דקות עד שהשום מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כורכום ומלח ומטגנים דקה נוספת.
+ מוסיפים 2 כוסות מים, גרגרי חומוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-15 דקות עד להסמכה.

+ מוסיפים את קציצות הדגים בזו אחר זו לרוטב המבעבע ומחזירים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.

+ מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

גיוונים:
• מחליפים את החומוס בפול ירוק קלוף או במנגולד טרי וחתוך גס.
• מוסיפים כף אריסה, כשמטגנים את השום, לקבלת ממד נוסף של טעם, סמיכות וצבע.
• מוסיפים כף לימונים כבושים כ-5 דקות לפני סיום הבישול.

קציצות דגים בשומר, פסטיס ושום
דגים ואניס משתלבים מצוין. מי שאוהב במיוחד את טעם האניס יכול להכפיל את מינוני הפסטיס. אם אין פסטיס, גם עראק ואוזו יעבדו יפה.

חומרים ל-6-4 מנות (כ-20 קציצות):
1 ק"ג פילה דג לבן קצוץ דק או טחון גס

1 בצל סגול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

4 כפות כוסברה קצוצה דק

עלים מ-2 ענפי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית
לרוטב:
30 גרם חמאה
1 שומר חתוך לקוביות בינוניות
1/2 בצל פרוס
8 שיני שום קלופות שלמות
3 ענפי סלרי קצוצים דק
1 כף קמח
3 כפות יין לבן
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 1 כוסות ציר דגים או מים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 ענפי תימין
2 כפות פסטיס
להגשה:
חופן שמיר קצוץ


+ מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומקררים שעה. 

+ מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה וצורבים את הקציצות רק עד לסגירה והזהבה קלה. מוציאים ומניחים בצד. 

+ מכינים את הרוטב, מבשלים את הקציצות ומגישים: מוסיפים חמאה ומטגנים שומר, בצל, שום וסלרי 7-5 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים קמח ומטגנים כחצי דקה ליצירת רביכה. 

+ מוסיפים יין, מיץ לימון, ציר דגים או מים, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות או עד להסמכה.

+ מוסיפים פסטיס ואת הקציצות ומבשלים מכוסה כ-12 דקות על אש נמוכה. 

+ מפזרים שמיר קצוץ ומגישים. 

ארטישוקים ממולאים בקציצות דג
מנה מרוקאית קלאסית, שמתבשלת ברוטב חמצמץ עם סלרי ולימונים כבושים. אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות.

חומרים ל-4 מנות:
שמן לטיגון עמוק
8 תחתיות ארטישוק טריות קלופות (או קפואות ומופשרות)
לקציצות:
400 גרם פילה דג לבן קצוץ דק או טחון גס
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית פלפל מתוק גרוס
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
לציפוי:
קמח
ביצה טרופה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
4 ענפי סלרי קצוצים
1 כפית לימונים כבושים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית כורכום
2 ענפי תימין שלמים
אגוז מוסקט טחון

+ מכינים את הקציצות: מערבבים את החומרים לקבלת מסה אחידה.
+ ממלאים את הארטישוק ומטגנים: מחלקים את התערובת ל-8 כמויות וממלאים כל תחתית ארטישוק עד ליצירת גבעה קטנה.

+ טובלים בקמח ובביצה טרופה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק כ-2 דקות, עד שנוצרת שכבת איטום לתחתיות הממולאות.
+ מוציאים מהמחבת ומסדרים בתבנית עמוקה.

+ מחממים תנור ל-160 מעלות.

+ מכינים רוטב ואופים: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום וסלרי כ-5 דקות עד להזהבת הבצל.
+ מוסיפים 2 כוסות מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד לקבלת מעין ציר.

+ יוצקים את הרוטב על הארטישוקים ומכסים ברדיד אלומיניום.
+ אופים כ-30 דקות לממולאים מתחתיות טריות ו-20 לממולאים מתחתיות קפואות ומופשרות.  

 

מחפשים מתכונים נוספים עם דגים ?

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
ציפוי עוגת שוקולד - יריב, פורום האפייה
שאלה לגבי תזונה בדרכים - aviramhalevi29, פורום אכילה נכונה
שאלה לגבי תזונה בדרכים - aviramhalevi29, פורום אכילה נכונה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
להזמנת גיליון הדגים
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel