דלג על Banners
Banners
ששת דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

כמון, היפתח!

Bookmark and Share
28/09/2011
הגדל

תבלינים ועשבי תיבול יבשים הם אוצר של מולקולות ריח, שרק מחכה למפתח הנכון. כאן תלמדו למה אתם צריכים מטחנת כוסברה, איך מכינים אבקת סחוג או מלח פרחים סגול, למה משמש שמן שלושת האניסים ואיך תהרסו את חייכם בהתמכרות חדשה

 

טעימה מתוך גיליון אוקטובר - 150 עצות שישנו את חייכם במטבח! לפרוייקט המלא הזמינו עכשיו את הגיליון - חייגו 03-6488898 או לחצו כאן


1 ארוז או בתפזורת?
תבלינים בערימות פתוחות אמנם אפשר להריח לפני הקנייה, אבל הם מתחמצנים, ריחם מתקהה והם חשופים ללחות ולריחות. תבלינים ארוזים נשמרים בצורה נכונה יותר, אבל לא תמיד מצטיינים באיכותם. ההמלצה שלנו היא לקנות תבלינים מחנויות מתמחות, שמאחסנות אותם בקופסאות סגורות ומוכרות על המשקל. כך אפשר להריח את התבלינים לפני הקנייה וגם ליהנות מתחזוקה ראויה.

 

2 עוד צעד אחד קדימה
כדי להפיק מגרגרי כמון, כוסברה, חרדל או שומר טווח חדש של טעמים, קולים אותם במחבת יבשה עד שעולה ריח נעים ונשמעים קולות פצפוץ. אחר כך אפשר לטחון אותם או להשתמש בהם שלמים. יש המעדיפים לקלות אותם במעט שמן או חמאה, אבל אז צריך להשתמש בהם מייד.


3 אם אתם רוצים להרוס את חייכם, בבקשה
האתר www.americanspice.com הוא למעשה חנות תבלינים מקוונת, ויש בו תבלינים שלא דמיינתם שקיימים בעולם. תמצאו שם צ’ילי רפאים הודי, אבקת אבוקדו, שבבי תפוח עץ ובייקון, תמצית שמן אפרסק, מקטרות ליקוריץ ועוד דברים מרתקים שייגרמו לכם לא לצאת מהבית, להתרחץ או לדבר עם אחרים עד שסיימתם לעבור על כל הקטגוריות. והבשורה הגרועה באמת: הם עושים משלוחים לארץ.


4 התייחסו אליהם יפה
מזיקים, לחות, אור וזמן הם האויבים של תבלינים יבשים. לכן כדאי לאחסן אותם בכלי נירוסטה או זכוכית כהה עם אטימה הרמטית. ועכשיו לרשימת האיסורים...
אל תשפכו תבלין ישירות מהצנצנת לסיר הבישול, כי האדים יחדירו לחות לאבקה שבצנצנת.
אל תשימו תבלינים בשקיות ניילון פתוחות זה ליד זה. הניחוחות יתערבבו ביניהם.
אל תדחפו אצבעות לצנצנת, כדי לא להחדיר שומן וחומציות.

5 אל תתפתו להקפיא: ההקפאה אינה מאריכה את חיי המדף של התבלינים, והם עלולים לתפוס לחות וריחות

6 פטנט גאוני: אבקת סחוג ירוק - רק להוסיף שמן זית.

מאחסנים עד שנה בצנצנת אטומה, ובכל פעם מוציאים כמות קטנה ומערבבים עם שמן זית ליצירת משחה.

טוחנים יחד:
300 גרם זרעי כוסברה
100 גרם פלפלי צ’ילי מיובשים שלמים
100 גרם עלי כוסברה מיובשים
30 גרם הל שלם קלוף
30 גרם זרעי כמון
60 גרם מלח ים אטלנטי
60 גרם שום גבישי

7 שמן תבלינים קצת אחרת
כולם מכירים את שמני הזית שמתובלים ברוזמרין או בזיליקום, אבל יש עוד כמה טריקים ששווה לנסות. השיטה זהה: שמים את התבלינים בבקבוקון עם שמן ומניחים לשבוע-שבועיים. אחר כך אפשר לסנן, אך לא חייבים. לטעם חזק יותר אפשר לחמם את השמן עם התבלינים בעדינות עד חום גוף ולהחזיר לבקבוק.

נסו להוסיף לשמן הזית:
עלי דפנה
- נפלאים לתפוחי אדמה.
זרעי כמון וצ’ילי מיובש שלם - לטאץ’ הודי.
שורש גלנגל ועלי קפיר ליים מיובשים - כל מה שתקפיצו איתם יקבל ניחוח תאילנדי משכר.
מסמרי ציפורן ומקל קינמון - כי אפשר לזלף טיפת שמן זית גם על מנות מתוקות.
כוכבי אניס, שומר וזרעי אניס - תוקפים את סוגיית האניס מ-3 זוויות.

8 לא רק פלפל גרוס
רות אוליבר ממליצה לשמור מגרסת פלפל מלאה בזרעי כוסברה ולגרוס אותם כמו פלפל שחור לתוך תבשילים או לפני הגשת מנה. הזרעים הטריים שנגרסו מוסיפים לתבשילים ריח תפוזי יפהפה. ואם יש לכם עוד מטחנה פנויה (או שתיים), גם גרגרי כמון טחונים טריים הם שוס


9 מלח בטעמים
טוחנים מלח גס עם תבלינים במטחנת תבלינים או במטחנת קפה, ובהגשה מפזרים אבקת קסמים ירוקה או אדומה בוהקת בצבע מיוחד. היחס הוא כפית תבלין על כל 1/4 כוס מלח גס.

למלח תבלינים ירוק: מוסיפים עשבי תיבול יבשים כמו רוזמרין, תימין, נענע או מרווה.
למלח תפוז כתום: מוסיפים קליפת תפוז מגוררת. 
למלח פרחים סגול: מי שמגדל עשבי תיבול עם פרחים סגולים כמו לבנדר או בזיליקום סגול - זכה. פשוט טוחנים את הפרחים עם המלח, שמייבש אותם בעדינות במשך הזמן.
למלח פלפלים אדום: טוחנים מלח עם פלפל מתוק או חריף מיובש.


10 ברור שעדיף לטחון בבית
תבלינים טחונים קנויים הם שימושיים, אבל ברגע הטחינה הם מתחילים להתחמצן ולשנות את טעמם. מי שטעם כמון טחון לצד גרגרי כמון יודע שמדובר ממש בשני תבלינים שונים. כדי לטחון תבלינים טריים בבית, אתם זקוקים לאחד (או יותר) מהעזרים הבאים:


מטחנת תבלינים זולה, בסיסית ומהירה לתפעול. החיסרון היחיד: תנועת הלהבים המהירה מייצרת טמפרטורה גבוהה, שפוגעת קצת באיכות של השמנים האתריים בתבלין (במיוחד בהל, בציפורן ובפשתן).
עלי ומכתש משמרים את מרב הארומה בתוספת פאסון.
מגררת קטנה לאגוז מוסקט או לשורשים מיובשים כמו כורכום, שוש או גלנגל.
מטחנת קפה גם תעשה את העבודה. בין תבלין לתבלין שוטפים עם מעט מיץ לימון.

[טיפים באדיבות צוות היועצים של "חוות התבלינים בית לחם הגלילית"]

עוד בפרוייקט: איך הופכים פטריות מיובשות לאבקת מרק תוצרת בית? • איך מכינים את העוף עם העור הכי פריך ומתפצפץ בעולם? • מה מוסיפים לפירה כדי לקבל מרקם של עננים? • איך מכינים חצילים שרופים בלי לכלוך? • מה עדיף לשתול: פטרוזיליה או מרווה? • איך קוצצים עשבי תיבול דק-דק כמו במסעדה? • אוכל שכדאי להקפיא - ואוכל שממש לא • סכין שף: להשקיע או להתפשר? • עגבניות: כל הסיבות לאחסן אותן בנפרד • מה רות אוליבר עושה עם קלף פלסטיק פשוט? • הדרך הכי קלה להשחיז סכין • מכינים לבד: תחליף ידידותי לאקונומיקה • 11 כלים לעמדת מנגל מושלמת • איך תגרמו לגנאש שלכם להבריק גם אחרי הקפאה? • עשרת הבקבוקים שאתם חייבים בבר הביתי ועוד שלל מתכונים, טיפים ורעיונות שיהפכו את הבישול שלכם ליעיל ומהנה יותר.

 

 הזמינו עכשיו את גיליון אוקטובר - חייגו 03-6488898 או לחצו כאן 

 

השתתפו: אבירם כץ, אורי שביט, אוריה גבע, אורלי פלאי-ברונשטיין, איריס גלברט, אלדד לוי, דרור פילץ, ז’אנה גור, יעל כלב, מיכל מוזס, ניר דודק, רות אוליבר.

 


 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

מדריכים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
עוצרים לקפה בחשמונאים
בית קפה חדש לשף אבנר אנגל
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
כמו במסעדות
מתכון לחמוצים סיניים
קנולי גבינה ומישמש
קינוח סיציליאני קלאסי
מומלץ להגיש עם בירה
מתכון לפיש אנד צ'יפס
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
מצאתי עוד קצת מידע על הקרם ... - Ds_man, פורום אוכל ומתכונים
נסי את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
תלוי איזה וילות לאירועים - sivan2465, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel