דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

חנות ירקות במרפסת
Bookmark and Share


מאת: ציפי סלונר, משתלת סלונר - האיגוד הישראלי למשתלות

לא צריך שטחי גינון גדולים על מנת לגדל ירקות בגינה וגם הטיפול הוא לא מסובך וההנאה והתמורה היא מיידית. חסר לכם עגבנייה בבית, רוצים מלפפון טרי אפילו פלפל ירוק הכל אפשרי, כך אומרת האגרונומית ציפי סלונר ממשתלת סלונר במשוב סתריה. גידול ירקות בבית לא רק מעשיר את הסלט היומי שלנו הוא מהווה גם מסר חינוכי לילדים אשר לומדים שהירקות לא צומחים בסופר. הם רואים את שלבי ההתפתחות של הירק או הפרי (העגבניה נחשבת מבחינה בוטנית לפרי) ולומדים להנות מעולם הצומח ומירק טרי.

האגרונומית ציפי סלונר אומרת כי את הירקות אפשר לגדל בערוגת הגינה או אפילו בעציצים או אדניות העיקר שהם יקבלו שמש ישירה לפחות חצי יום.
עכשיו העונה לשתילה של ירקות רבים בהם: חצילים, עגבניה, פלפל ירוק, פלפל חריף, מלפפונים, אבטיח, מלון ועוד. רוב הירקות צומחים במהירות ותוך חודשים ספורים יש לנו ירק על המדף.
למרות שזה נשמע אולי קצת מסובך הטיפול בירקות הוא פשוט אם מקפידים לבצע את ההוראות. על מנת שלא להתאכזב חשוב מאוד לקנות את שתילי הירקות ממקור מהימן. ניתן לקבל את נקודות המכירה של שתילי הירקות במוקד טלפוני של האיגוד הישראלי למשתלות, טל: 5114494-03 (24 שעות ביממה) או באתר האינטרנט של הארגון לגננות ונוף: www.gardening.org.il

עצות לגידול שתילי ירקות:
מי שיש לו קצת מקום בגינה יכול להכין ערוגות לשתילת ירקות אבל אפשר לגדל ירקות גם במיכלי גידול. ציפי אומרת כי לא צריך עציצים גדולים במיוחד אפשר גם בעציץ של 10 ליטר, שהוא הגודל הממוצע של דלי לשטיפת רצפות. במיכל כזה אפשר לשתול שיח אחד של עגבניות או שיח חצילים או 3-4 שתילי חסה או שיח של מלפפונים. התנאי כמובן שהוא יקבל לפחות חצי יום שמש, קרי מרפסת או אדן חלון מזרחי, מערבי או דרומי מתאימים בהחלט.

בנוסף לשמש יש כמובן לדאוג להשקיה. הירקות זקוקים להשקיה כמו כל הצמחים העונתיים בגינה ובאדניות. יש להשקות כל יום עד לרוויה ולשמור על לחות הקרקע. יחד עם זאת אסור להשקות יותר מידי. השקיית יתר מעודדת ריקבונות. חשוב מאוד להשקות בשעות הבוקר המוקדמות ולא להשקות על העלים על מנת למנוע התפתחות מחלות. מי שמגדל ומשקה בגינה כדאי שישקה בטפטפות או מתחת לנוף הצמח.

איך שותלים?
אפשר לקנות שתילים מוכנים או לעשות שתילים מזרעים. בשלב הראשון שבו לומדים לגדל ירקות מומלץ להתחיל את הגידול משתילים.

אדמה:
חשוב שהאדמה או מצע הגידול יהיה מנוקז ככל האפשר ומועשר בחומר אורגני. בממוצע יש לזבל עם ליטר קומפוסט לכל שתיל של ירקות.

דישון:
לדשן פעם אחת בתקופת הגידול בדישון מיוחד המתאים לירקות. ניתן לרכוש דשן מיוחד אורגני המתאים לגידול ירקות. דישון כזה מתאים ל-3 חודשים.

משך הגידול:
שיח העגבנייה צומח במהירות ומשתיל קטן תוך חודשיים אפשר לקבל שיח עגבניות עשיר בפרי. משיח אחד אפשר לקבל כ- 20 עגבניות. היתרון שהעגבניות מבשילות על השיח בהדרגה.
משיח אחד של מלפפונים אפשר לקבל כמות דומה של מלפפונים. יבול החצילים הוא כעשרה לשיח ואילו יבול הפלפלים מגיע ל- 15 בצבעי ירוק או אדום. כמות הירק משתנה בהתאם לתנאי הגידול, הדישון, האור וכו‘. מומלץ לאסוף את היבול כשהוא עדיין צעיר טרי טעים.
על מנת לאפשר לירקות כמו מלפפונים, עגבניות להתפתח טוב יש לדאוג שהם יצמחו לגובה. מכוונים את הצימוח כך שהם יטפסו על חוטים אותם קושרים לענף גבוהה, לקיר בעזרת וו או לטפס על סולם קטן מבמבוק. לתהליך שבו מאפשרים לצמח לטפס קוראים הדליה.
חשוב לזכור שלא לרסס בחומרי הדברה רעילים שכן אנחנו אוכלים את הירקות. עדיף שלא להדביר מחלות ומזיקים או להשתמש בחומרי הדברה ידידותיים שאינם רעילים ומתפרקים מהר.
במהלך הגידול יש להקפיד על קילטור הערוגה. קלטור תכוף עוזר במניעת עשבייה ומשפר את אוורור הקרקע. ערוגה מקולטרת מוסיפה יופי וחן לגינה.

עשבי תבלין - המדריך

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

מדריכים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
מארחים בסוכה על בירה צוננת
5 תפריטים לאירוח בסוכה ו-5 בירות שילוו אותם
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
ספר המתכונים שלכם לחגים
כל המתכונים לחגים בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel