דלג על Banners
Banners
עמוד מתכוני ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

חומעה, חומעה רחבת עלים, חומייצ', Sorrel
Bookmark and Share

צמח רב שנתי, בעל טעם חמוץ ורענן. "חומעה רחבת עלים" הוא שמו הרשמי, אך לרוב קוראים לו (ובטעות) "חמציץ". ניתן למצאו כל השנה, אך בקיץ הופכים עליו מרירים וטעימים פחות. לחומעה מקום של כבוד במטבחים אירופאיים - הוא מהווה בסיס לכמה מהרטבים הקלאסיים, כמו "רוטב ירוק" לבשר ודגים. באיזורנו נהוג לשלבו בקציצות וסלטים או להכניס כמילוי ל"פטיר", כיסוני בצק. במזרח אירופה מכינים ממנו מרקים נהדרים (שם קוראים לו שצ'אב).
אפשר לגדל בעציץ ובגינה. זירעו באביב, והצמח ינבט כעבור שבוע. אם החלטתם לגדלו בעציץ, קחו עציץ גדול במיוחד, כי ההתרבות מהירה. את מרבית הפרחים כדאי להסיר, כי הם מעכבים את גדילתו, אולם כדאי להשאיר אחד או שניים, כדי שימשיך להזריע.
אפשר לקטוף חומעה בעונה וגם לקנות אריזה מוכנה בסופרים.

מרק חמציצים
רוטב סורל


ג'ורסענה
דרדר
גרגיר הנחלים
חוביזה
חומעה
חרדל
כובע הנזיר
סלרי
סרפד
רשאד, רוקט או ארוגולה
עולש בר
עלי סלק
עכוב
ריג'לה
שן הארי
תרד בר

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

מדריכים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
לומדים לצלם אוכל
סדנת צילום עם לימור תירוש
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
לא מוקדם מדי להתכונן לחג
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
ביקורת - cartrasher, פורום ביקורת מסעדות
מעדיפה את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
מסכים - nandro, פורום עוגות מעוצבות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel