דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

גיליון 278, אפריל 2014: 100 מתכוני פסח

Bookmark and Share
גיליון פסח (הגדל)

 גיליון הפסח החגיגי של "על השולחן" עם למעלה מ-100 מתכונים לחג:
ארוחת חג עם מאיר אדוני , מתכוני טלה מקומיים של מיכאל גרטופסקי , מתכונים ראשונים (שכולם כשרים לפסח!) מהספר החדש של שי-לי ליפא , עוגות לפסח עם קמח שקדים ורעיונות לניצול עונת התותים עד האדום האחרון. וגם: מהדורת חג מורחבת של מדור "אוכלים בבית" ופרוייקט יינות ישראליים לחג.

 

להזמנת הגיליון חייגו 03-6488898 או לחצו על  

  • מכל הלילות
    ליל הסדר בבית שבו גדל השף מאיר אדוני היה משתה מרהיב ואינסופי. מרגע שנאמרו המילים "שולחן ערוך" המנות זרמו אל השולחן: פסיפס צבעוני של סלטים, תבשיל לוקוס עסיסי, 3-2 סוגי בשר, תוספות ושלל קינוחים. הלילה הזה אדוני לוקח את הזכרונות מהבית למפגש עם מטבח עילי-אישי: כתף טלה נצלית בשיטה שמדמה "סו וויד" עד שהיא הופכת רכה כחמאה, מרק עוף מזוקק לקונסומה ומקבל לטיפה של תבלינים אסיאתיים, צ'רשי דלעת זוכה לחיזוק מכיוון חציל וארטישוק ירושלמי, ויש עוד שפע מנות שיספקו השראה ללילות חגיגיים במשך שנה שלמה .
  • טלה מכאן
    המעבר של השף מיכאל גרטופסקי לגליל לא היה רק גיאוגרפי, אלא גם תודעתי. בהשראת המטבח הערבי הגלילי הוא לומד להכיר לעומק את בשר הטלה ומכין ממנו קציצות ששוחות במרק ירקות עשיר, פאייה גלילית, שוק טלה עם מנגולד ועשבי תיבול ואפילו נקניק ריחני בנוסח ברזאולה.
  • סוד הקסם האורבני
    רותי ברודו (החצי הנשי והדומיננטי של קבוצת R2M) חולשת על אימפריה קולינרית המעסיקה 600 עובדים ומאכילה אלפי אנשים ביום, אך היא עדיין חושבת במושגים של עסק צעיר, בועט וחדשני. רננה פרס מבלה יום עם האישה שהביאה לנו את "בראסרי", "קופי בר", "דליקטסן" ועוד מקומות שלא היינו מסתדרים בלעדיהם.

  • הבית הבלקני של שי-לי
    כולנו גדלנו על בורקס, מלבי וסלט תורכי, אבל מי שחושב שהמטבח הקרוב-רחוק הזה גלוי בפניו נכונו לו הפתעות. מתוך הספר הבלקני החדש של שי-לי ליפא מבית "על השולחן" ליקטנו מנות יווניות, טורקיות ובולגריות, שיכניסו קצב סוחף לשולחן החג שלכם.
  • קמח לאנינים
    איך הופכים את האיסורים של פסח לחגיגה מתוקה? מיכל מוזס ואיוונה ניצן רותמות למשימה את קמח השקדים העשיר והטעים ומכינות עוגה רבת שכבות, שמחביאה קרמים מתוקים בין דפי מרנג מרציפניים; עוגת שוקולד איטלקית עסיסית; פנקייקס שישדרגו את ארוחות הבוקר הפסחיות ועוגיות תה שממש מתמוססות על הלשון.
  • סוף עונת התותים
    בדיוק עכשיו, כשהם הכי מתוקים וריחניים, שרים התותים את שירת הברבור שלהם. אורלי פלאי-בורנשטיין קוראת להם לבמה להדרן אחרון לפני שהם נעלמים ומכינה מהם ריבות, סירופים, גלידות, רטבים ועוד מעדנים שימתחו את המתיקות הנוטפת שלהם עד לשנה הבאה.

  • פרוייקט 4 כוסות
    פסח הוא רגע השיא של תעשיית היין המקומית. היקבים מסתערים על השוק עם סדרות חדשות, יינות חגיגיים ומבצעים מפתים. היעד: שולחן ליל הסדר של עמישראל. אבירם כץ , יחד עם מומחי היין משישה יקבים ישראליים מובילים, הרכיב 6 נבחרות יין לערב הגדול. עמית פרבר , סטייליסט הבית של "על השולחן", יצר עבורם שישה שולחנות חג דמיוניים ואביביים

 

  • במדור שוק:
    כאן דוגרות בכיף: מה מסתתר מאחורי השם האופטימי "ביצי חופש", איך תבטיחו שהביצה שאתם קונים גם מצפונית וגם בריאה ואילו ביצי חופש עדיף להשאיר על המדף; וגם: יריד פסח – מתנות, צעצועים ואביזרים לחג שמח
  • במדור אוכלים בחוץ:
    הפלישה האסיאתית נמשכת: מסעדה אסיאתית שהפתיעה אותנו בהוד השרון, קיוסק עם מחלקה אסיאתית בלב דיזנגוף, ערבים הודיים ב"טאיזו" ועשר המנות האסיאתיות שאנחנו הכי אוהבים
  • במדור אוכלים בבית: מהדורת פסח חגיגית
    • שעשועי ביצים שש וריאציות על סלט ביצים – ממרוקו ועד אינדונזיה
    • עשר דרכים להכין חרוסת בסגנון עיראקי, הודי, איטלקי, בלקני ועוד
    • ארבע דרכים לאפות פשטידה לפסח עם ובלי מצות
    • עונתי מבשלים עם פול טרי
    • משדרגים מרק עוף מכינים ציר עוף מושלם והופכים אותו למרק תרד וחומוס, חאמוד חאלבי, אבגולמנו יווני ועוד
    • חול המועד עם חברים מתכונים זריזים לבילוי חג נינוח
    • עשרה קינוחים מהירים שאפשר לעשות עם מרנג קנוי

  שימו לב: הגיליון יישלח למזמינים עם הגיעו מהדפוס, בתחילת אפריל
 

מחיר שוק: 39.00 ש"ח
מחיר מבצע: 25.00 ש"ח
החיסכון שלך: 36%
הדפסשלח לחבר

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel