דלג על Banners
Banners
מבצע חול
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של תל אביבית נמרצת

תל אביבית נמרצת אני תל אביבית נמרצת לשעבר שנולדה לפני 32 שנה לתוך העולם הקומוניסטי של ברה"מ לשעבר. למרות שגדלתי למדתי והתחנכתי בארץ מאז גיל 10, את שנות חיי הראשונות העברתי בביתם של סבי וסבתי ניצולי השואה, סופגת תרבות יהודית "שהוסתרה" בתוך ההשפעות הקולינריות של המטבח הסובייטי ומשקעים מהשואה.
היום אני חייה בקיבוץ וממשיכה לחקור את העולם באמצעות אוכל. לפניכם קצת מהמהפכים, מהחוויות ומהסיפורים מאחוריי חוויותיי הגסטרונומיות
www.linurman.com
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 

מבשלת השאריות (ותל אביבית נמרצת לשעבר) - הבלוג של תל אביבית נמרצת

שאריות ופייסבוק
מה מעוררים ירקות מוחמצים, גביניות וירקות ממולאים בפייסבוק
08/09/2013 12:38:22 | 1123 צפיות | 0 תגובות
שבווע ניסיון ללא שאריות
מסכנות מהשבוע עמוס הבישולים: 1. אין מצב שאתה פותח מתכון ויש לך בבית את כל מה שצריך, כי אין מצב שמקרר אחד יכול להכיל הכול. 2. תנור חצי מקצועי ענק ומאתגר יכול לאתגר כל בשלנית ותיקה וכמו כן גם המיקסר שעד עכשיו פחדתי ממנו שנתיים מסתבר לגמרי סתם. 3. כואב לי הלב הלבלב ועוד כמה איברים על כך שבזבזתי כל כך הרבה מצרכים טעימים בלי לעשות משהו גרנדיוזי.
26/08/2013 12:26:20 | 1382 צפיות | 0 תגובות
מבשלת השאריות אנוכי
אין מה לעשות, כשאתה לא רגיל לבשל מהמתכונים (מה שמצריך בדרך כלל ללכת לקניות עם רשימה ולעשות את זה מדי יום ולמי תכלס יש לזה זמן?), כשאתה מתחיל לאלתר ממה שיש במקרר רק כשהרעב כבר מאיים להרוג אותך וכשמקרר שלך יש לרוב רק שאריות, הדמיון פורח. האוכל אולי קצת פחות מקורי מאשר בבלוגים הטבעוניים המושקעים בהם הבלוגריות נשבעות שהן הכינו את טרין החציל פלפלים גבינות רק בשביל עצמן, אבל הוא ביתי נעים ולוקח כמה דקות בלבד להכין אותו.
02/08/2013 16:59:22 | 1958 צפיות | 0 תגובות
דברים שלמדתי על אוכל (ושלא קשורים בבישול ולו טיפה)
חתונה בחוף הים, ירח דבש במקסיקו, ביקור חברים בסן פרנציסקו וגיחה של 14 שעות לניו יורק בדרך הביתה, לימדו אותי דבר או שניים על אוכל (וזה אחרי שחשבתי שאני כבר יודעת הכול).
25/06/2013 22:03:35 | 1128 צפיות | 0 תגובות
קיץ של מסעדות
כנהוג לרוב בימות הקיץ, יש לי הרבה פחות חשק לאכול ואם כבר אני אוכלת אז זה בדרך כלל מסתכם בפעם אחת ביום (אך אותה הפעם הבודדת, הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות שאני ממלאת את עצמי בה, יכולה להחזיק אדם נורמאלי לפחות שבוע). דבר נוסף שמאוד מאפיין את הקיץ בשבילי הוא שפע של פירות וארוחות ליליות דשנות, אותם לילות מלאי יתושים וחוסר נחת שמתמלאים בצלחות גדושות של "פינוקים" שמפנקים אותי ואת השף, על חשבון יציאות לבילויים שהתאדו מחיינו מאז שעברנו ליפו ונגנב לנו האופנוע.
13/05/2012 01:09:42 | 3555 צפיות | 3 תגובות
שבועיים בהם ממש לא היה לי זמן לאכול
עכשיו אני נזכרת שאכלתי גם קצת אוייסטרים ופיתה בסטייק ופתאום אני מבינה שלמרות ההרגשה שלי שלא היה לי זמן לאכול ולמרות שממש רזיתי בצורה שאי אפשר להסביר אותה לפי חוקי ההיגיון, מסתבר שאכלתי דיי הרבה ומהכול.
27/04/2012 20:19:20 | 3486 צפיות | 0 תגובות
פסח ללא מצה
את ארוחת החג אכלתי בקיבוץ גבעת חיים, אצל המשפחה האשכנטוזית של השף שלי. הייתה קצת אגדה, כבד קצוץ מעלף, מרק קניידלך ביתי, גפילטה פיש קנוי ונפלא, עוף כל כך טעים שהיה לי ממש לא נעים לקחת עוד ועוד ועוד חתיכה ועוד מיני מאכלים "אשכנזיים" כמו כרובית ברוטב שמנת פטריות, סלטים מכל מיני צבעים, דג בתנור ותפוחי אדמה קטנים וחמודים אפויים וזהובים. אבל כל זה היה כלום לעומת סשן הקינוחים שהגיעה אחרי הצגת הגדליה שהמשפחה מפיקה כל שנה. היו שם עוגיות קוקוס, עוגת מרנג, עוגת גלידה, עוגת תותים בשמנת ועוד 2 עוגות נוספות שעד היום צר לי שלא טעמתי. חושבים שכאן זה נגמר? לא ולא. כשחזרנו עם השף הביתה, אכלתי קערה ענקית של תותים עם יוגורט וגרנולה בתור פיצוי על כל מה שלא הספקתי לטעום בארוחת החג.
13/04/2012 16:43:10 | 3595 צפיות | 5 תגובות
לחץ לחץ לחץ
ביום שישי בצהריים הלכנו עם השף להסתובב בכרם התחמנים ומתוך שעמום ישר כווננו לאכילה אז עצרנו ב"המנזר" שתינו בירת דוול החזקה, אכלנו ברוסקטה מעלפת, ריזוטו פיצי עם מולים, צלע לבן בצורת שניצל וקינחנו עם צ'ייסרים של בושמילס. בבית אני לא יודעת מה בדיוק קרה אבל בישלתי 22 פלמני (כיסוני בצק רוסיים עם בשר) וטיגנתי אותם על מחבט ואז ירדתי להביא לי מעדן שוקולד ובמבה ממולאת בחלווה ובלילה אכלתי צלחת ענקית של מרק בורשט עם בשר ובלעתי חצי חפיסת שוקולד עם אגוזים שהביא לי השף אחרי העבודה.
04/04/2012 17:59:52 | 3535 צפיות | 1 תגובות
עבודה והרגלי אכילה
מהי העבודה המושלמת ביותר עבור הגזרה? הרי שכאשר עבדתי בתור פקידה, הלחץ החברתי תמיד גרר אותי או לסחוב קופסאות אוכל מהבית או לאכול במסעדות בסביבה, כאשר עבדתי בהייטק בחירת המסעדה לארוחת הצהריים היה הדבר הכי חשוב ביום העבודה (מה שניפח אותי למימדים שלא הכרתי עד אז), כאשר עבדתי במאפיית בוטיק צרפתית, כיוון שאני לא מעריצה גדולה של מתוק, תמיד מצאתי מלא דברי מאפה מלוחים שמאוד אהבתי וכאשר עבדתי מהבית, נשנוש בלתי פוסק היה עניין שבשגרה. התשובה לשאלה הזאת היא לא קלה כי על מנת שאני אהיה רזה בלב, בגוף, בתת מודע ובנשמה הדבר היחיד שעולי לי לראש היא עבודה בחדר כושר.
24/03/2012 12:08:35 | 3473 צפיות | 0 תגובות
אכילה בימי מחלה
למה אנחנו כל כך נהנים להאכיל אנשים שלא רעבים ולמה אנחנו תמיד נוטים לדחוף אוכל בתור פתרון למחלה/מצב רוח רע/ הרגשה לא נעימה? ויותר חשוב מזה, האם לאוכל באמת יש משקל כה משמעותי בחיי שברגע שהוא יצא מהתמונה, החיים איבדו את המשמעות והזוגיות נכנסה מצב של PAUSE?
16/03/2012 17:54:04 | 3766 צפיות | 0 תגובות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מצאתי עוד קצת מידע על הקרם ... - Ds_man, פורום אוכל ומתכונים
נסי את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
תלוי איזה וילות לאירועים - sivan2465, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
מועדון פודי
מבשלות הבירה קרלסברג
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel