דלג על Banners
Banners
חודשיים במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של תל אביבית נמרצת

תל אביבית נמרצת אני תל אביבית נמרצת לשעבר שנולדה לפני 32 שנה לתוך העולם הקומוניסטי של ברה"מ לשעבר. למרות שגדלתי למדתי והתחנכתי בארץ מאז גיל 10, את שנות חיי הראשונות העברתי בביתם של סבי וסבתי ניצולי השואה, סופגת תרבות יהודית "שהוסתרה" בתוך ההשפעות הקולינריות של המטבח הסובייטי ומשקעים מהשואה.
היום אני חייה בקיבוץ וממשיכה לחקור את העולם באמצעות אוכל. לפניכם קצת מהמהפכים, מהחוויות ומהסיפורים מאחוריי חוויותיי הגסטרונומיות
www.linurman.com
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 

מבשלת השאריות (ותל אביבית נמרצת לשעבר) - הבלוג של תל אביבית נמרצת

פסח ללא מצה

Bookmark and Share
ארוחת חג בגבעת חיים
ארוחת חג בגבעת חיים
ארוחת חג בגבעת חיים
מופקרות לשמה
המפה שלא צלח ללא שמרים
ארוחת לילה

ובכן את
הפוסט הקודם סיימתי ביום שלישי שבו כולם ציפו לפסח ומצות וניקו את המזווים שלהם נמרצות
ואני כרגיל זללתי.



ביום
רביעי
, יומיים לפני חגיגות
החרות, היה לי יום חופשי מעבודה או במילים אחרות יום עבודה בבית. בגלל שהלכתי
לישון רעבה, מרגע שפתחתי את עיניי, לא יכולתי לחשוב על דבר מלבד סנדוויץ' החלומות
וזה מה שהכנתי ואם להיות לגמרי כנים אז אפילו 2. אחד עם בייקון וגבינה והשני עם
גבינה ועוד קצת גבינה. בערב פיציתי עם 2 פרוסות דג שאני לא זוכרת את שמו וסלט
עגבניות גמבות ואבוקדו (סיפרתי לכם כבר שאני חולה חולה חולה על אבוקדו וכאשר גיליתי
אותו לראשונה אחרי שעליתי לארץ ניסיתי לאכול את הגרעין שלו?)



ביום
חמישי,
יום לפני החג, רצתי
כרגיל רעבה לעבודה וכמעט והתפתיתי לנשנש בדרך פלאפל אבל ניצחתי את עצמי והתאפקתי
אבל בעבודה חיכתה לי הרמת כוסית חגיגית עם 4 סוגים של עוגות כשרות ויין. בערב לא
יכולתי עוד ומתוך מחשבה שזאת הארוחה הטובה האחרונה שלי לפני הרעב הגדול של פסח הזמנתי
שניצלונים ופוטטו מ"השדרה".



ביום שישי בבוקר עד שהגיעה השעה של הפסקת האוכל, שניצלונים
של השדרה נשכחו כלא היו וטחנתי ארוחת בוקר דשנה תוך כדי פיתוח תקווה גדולה כי זה יחזיק
אותי עד לארוחה.



את ארוחת
החג
אכלתי בקיבוץ גבעת חיים, אצל המשפחה האשכנטוזית של השף שלי. הייתה קצת
אגדה, כבד קצוץ מעלף, מרק קניידלך ביתי, גפילטה פיש קנוי ונפלא, עוף כל כך טעים
שהיה לי ממש לא נעים לקחת עוד ועוד ועוד חתיכה ועוד מיני מאכלים
"אשכנזיים" כמו כרובית ברוטב שמנת פטריות, סלטים מכל מיני צבעים, דג
בתנור ותפוחי אדמה קטנים וחמודים אפויים וזהובים. אבל כל זה היה כלום לעומת סשן
הקינוחים שהגיעה אחרי הצגת הגדליה שהמשפחה מפיקה כל שנה. היו שם עוגיות קוקוס,
עוגת מרנג, עוגת גלידה, עוגת תותים בשמנת ועוד 2 עוגות נוספות שעד היום צר לי שלא
טעמתי. חושבים שכאן זה נגמר? לא ולא. כשחזרנו עם השף הביתה, אכלתי קערה ענקית של
תותים עם יוגורט וגרנולה בתור פיצוי על כל מה שלא הספקתי לטעום בארוחת החג.



בשבת לשף היה ערב חופשי בבית ואיך אפשר שלא לבשל
לקראת כזה מאורה? הכנו פרגיות הכי טעימות בעולם עם ירקות וחלב קוקוס ובטטות בקארי
ורוזמרין ואז... תסלחו לי אבל אנחנו קצת מופקרים אז... הכנו מאפה עם מילוי של כרוב,
בייקון וגבינה מלוחה. היו חסרים לנו שמרים ואבקת אפיה וגם קצת קמח אז השף נתן לי
כסף ורשימה ושלח אותי ל-
AM:PM שלנו ואני... אני הלכתי. לנוכח
המדפים המנויילנים הבנתי שלא רק אלה שגדלו בין הגויים ויהדותם טרם קיבלה הוכחה
יכולים לשכוח את עניין הפסח גם אם זה קורה פחות מ-24 שעות אחרי ארוחת הפתיחה.



ביום
ראשון
אכלתי ארוחת בוקר דשנה
במלון ואפילו שלא היה לחם, מאפים ומטוגנים למיניהם ממצות שהכינה לנו השפית היו
מאווווווווווווד ממלאים ומנפחים. בערב אכלתי שאריות ופרוסה ממאפה שלא כל כך צלח
בגלל בצק פריך שלא התאים לו.



ביום שני, אחרי עבודה הייתי חייבת להירגע אז קניתי לי
בדרך בירה שבשנייה האחרונה זכרתי לשים בשקית מסווה שלא להביך אף אחד בסביבה ובבית
אכלתי קרפצ'ו נפלא עם פרמז'אן. בערב זללתי תותים (במיץ לימון, סוכר ותמצית וניל)
עם יוגורט ודליפקאן, אחרי זה אכלתי אגס ואחרי זה גם יוגורט אננס ו-
TOFIFI.



יום שלישי של השבוע נמחק מזיכרוני ואני לא מצליחה לשחזר
ולו דבר אחד שאכלתי במהלכו.



ביום
רביעי
השף הכין לי סלט מוזר
עם ירקות, חומץ אומניות, תפוח וגבינה מלוחה שלא כל כך "הסתדר" לי אבל לא
אמרתי מילה ואכלתי רק בשביל שהוא לא יגיד לי לעבור לפסטה עם בשר שהוא הכין לעצמו.
בערב תקעתי קערה ענקית של קורנפלקס עם חלב והלכתי לבקר חברה, מה שכמובן נגמר בכמה
כוסות יין גדושות ונקניקיה של "פרנק" בדרך הביתה.



אתמול,
יום חמישי
אכלתי רק כמה עוגיות עם קפה וסלט עם הרבה אבוקדו ובלילה כמה שאריות
קצת גבינה ויוגורט, כי הייתה זאת משמרת הלילה הראשונה שלי והתרגשתי נורא וכשאני
מרוגשת אני לא רעבה.



סיכום: כל
השבוע אכלתי מצה אחת, 10 פרוסות לפחות של פשטידות ממצה והמון דברים אסורים שהופכים
אותי לבקושי יהודיה אבל... תשמעו ... אם השף שלי שהוא לגמרי צבר רצה לקנות קמח
בפסח אז מותר לי!



נ.ב בגד הים
החדש שלי שקיבלתי במתנה מאפרודיטה, להפתעתי נראה עליי ממש נפלא!

היו השבוע יותר מדי תמונות יפות אז קבלו גם כאן כמה:

דג נטול שם

http://www.hashulchan.co.il/_Uploads/Club/Gallery/AD32C1C8356D447.JPG

תותים תותים תותים

http://www.hashulchan.co.il/_Uploads/Club/Gallery/76F87090AD96479.JPG

פרגית בחלב קוקוס

http://www.hashulchan.co.il/_Uploads/Club/Gallery/2886FD44E0014E1.JPG

הסלט המוזר שהכין לי השף

http://www.hashulchan.co.il/_Uploads/Club/Gallery/CBA434E7C3AD450.JPG

 

13/04/2012 16:43:10 | 4391 צפיות | 5 תגובות | הוספת תגובה
תגובות
עידית אבנרי (17/04/2012 09:46:08)
עידית אבנרי (17/04/2012 09:48:23)
עידית אבנרי (17/04/2012 09:49:10)
לין אורמן (21/04/2012 11:29:36)
לין אורמן (21/04/2012 11:34)
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
החלה ההרשמה לעונה החמישית של ... - masterchef, קפה "על השולחן"
העונה החמישית של מאסטר שף ... - masterchef, פורום אוכל ומתכונים
בניה קלה - האמנם? - idan83, לוח מוצרים חדשים

דלג על Banners
Banners
מבשלות הבירה קרלסברג
מנוי לשנה
גשור
מועדון פודי
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel