דלג על Banners
Banners
ששת דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של abaveg

abaveg אל הצמחונות הגעתי מאהבה, אל הבישול הצמחוני מתוך כורח שהפך לאהבה, את רעיון הבלוג הגיתי מאהבת הכתיבה.
אינני מתיימר להציע בישול בריא או קל או מהיר , מטרתי לשתף אתכם בחוויה יצירתית חריפה ומתובלת במידה, וכל אחד או אחת מוזמנים לקחת אותה אל המטבח הפרטי שלו או שלה ולשתף בה את האחרים.
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 
הקישורים שלי

מתכוני אבא - בישול טבעוני - הבלוג של abaveg

טמפה

Bookmark and Share

 


טמפה צלוי 


טמפה צלוי טוב מאוד להכנת סנדוויצ'ים בתוספת ירקות וחמוצים, אך הוא יכול גם להוות את מנת הפרוטאין בארוחה. 


 


1 חבילת טמפה 


רבע כוס חומץ תפוחים 


רבע כוס רוטב סויה 


רבע כוס שמן זית 


1 כף מייפל או דבש 


1 כפית כמון טחון 


1 כפית פפריקה אדומה מתוקה 


מעט פפריקה אדומה חריפה 


1 כפית תימין יבש 


 


מפשירים את פרוסת הטמפה על ידי בישולה במים או בציר ירקות  כ 10 דקות. 


מחממים תנור ל200 מעלות. חותכים את פרוסת הטמפה לאורך ולרוחב לקבלת קוביות בגודל נגיסה. יוצרים מרינדה מערבוב שאר החומרים. לוקחים תבנית אפיה בגודל כזה שקוביות הטמפה יוכלו להיות בה בשכבה אחת. שמים מעט מרינדה בתבנית האפיה, מניחים עליה את קוביות הטמפה, ואחר כך שופכים על הטמפה את יתרת המרינדה. מכסים היטב וצולים בתנור כחצי שעה, עד שוב נוזלי המרינדה נספגו. מורידים את הכיסוי וממשיכים לצלות עוד 10 דקות, עד שהטמפה שחום היטב. 


 


טמפה ברוטב בוטנים חמוץ מתוק 


טמפה ורוטב בוטנים הולכים טוב מאוד ביחד. זוהי מנה עם השפעה תאילנדית שהטעמים חמוץ, מתוק וחריף, מתחברים בה היטב. טוב להגיש את הטמפה על אורז מלא, עם רוטב הבוטנים ומעטרים מלמעלה בצנונית פרוסה, בצל ירוק ועלי כוסברה. 


 


לטמפה 


1 חבילת טמפה 


רבע כוס שמן זית 


1 כפית שמן שומשום 


רבע כוס רוטב סויה 


רבע כוס מירין 


1 כף זנגויל טרי קצוץ 


2 שיני שום קצוצות 


 


מפשירים את פרוסת הטמפה על ידי בישולה במים או בציר ירקות  כ 10 דקות. חותכים את פרוסת הטמפה לאורך ולרוחב לקבלת קוביות בגודל נגיסה. 


יוצרים מרינדה מערבוב שאר החומרים. מניחים את הטמפה במחבת רחבה כך שקוביות הטמפה יהיו בשכבה אחת. מוסיפים את המרינדה ומבשלים במחבת מכוסה, על אש נמוכה, כ 20 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכמעט ואין יותר נוזלים. 


 


לרוטב 


חצי כוס חמאת בוטנים טבעית 


3 כפות מייפל או דבש 


3 כפות רוטב סויה 


3 כפות מירין 


1 כף זנגויל טרי קצוץ 


2 שיני שום, כתושות 


מעט פלפל אדום חריף 


בערך חצי כוס מים חמים 


 


מעבירים את כל החומרים לבלנדר חוץ מהמים. מעבדים ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב חלק בסמיכות כזו שניתן להזליפו. 


 

19/11/2011 19:02:10 | 3623 צפיות | 0 תגובות | הוספת תגובה
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
ממליץ לך לנסוע עוד קצת לתל ... - david86, פורום ביקורת מסעדות
בהחלט מסעדה טובה - david86, פורום ביקורת מסעדות
המסעדה המומלצת שלי להיום - david86, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
כרמל דיירקט ספטמבר
קמילה ספטמבר
מנוי לשנה
מבשלות הבירה קרלסברג
מועדון פודי
טחנות - באנר קטן
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel