דלג על Banners
Banners
חול 2
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של יעל ישראל

יעל ישראל סופרת, עורכת ספרותית, מבקרת ספרות וקולנוע ומנחת סדנאות כתיבה. בעבר הייתי גם מבקרת מסעדות במשך שנתיים בעיתון "על המשמר" ז"ל. מבשלת, וגם קוראת וכותבת על אוכל. בעלת בלוג ב"על השולחן" מאז שנת 2006.
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 

יעל ישראל עושה אוכל - הבלוג של יעל ישראל

שוק איכרים או שוק ישראבלוף?

Bookmark and Share

זוכרים את הקטע של טל פרידמן בתוכנית הישנה שלו עם קיציס, שבו על כל דבר הוא היה מאנפף בטרחנות מצחיקה של יכנעס: "אבל אצלנו זה לא סקורסזה!"?  


אז נכון, אצלנו בארץ "זה לא סקורסזה". שום דבר הוא "לא סקורסזה". הכול רק בכאילו. יעני. ישראבלוף, כמו שאמרו פעם. 


ככה מרגיש לי "שוק האיכרים" בנמל תל אביב, שאינו אלא מקבץ זעיר של כמה דוכני אוכל סמליים. לו שוק האיכרים הישראלי היה מביט על עמיתיו האסליים בחו"ל, כנראה שהיה מתקפל לתוך עצמו ומתפוגג באוויר בתוך שניות מרוב בושה וקנאה.  


המתחם הקטן והמוזנח משהו, שאותות הזמן כבר ניכרים בו למרות שהוקם רק לפני שנים אחדות, למיטב זכרוני, הוא מין בדיחה בעיני, לא שוק איכרים, ואלמלא היחצ"נות האגרסיבית של הגברת הלא-נאווה שעומדת מאחוריו, בספק אם מישהו היה שומע עליו. אבל כרגיל ב"ארץ הישראבלוף", אצלנו קונים יחצ"נות, לא את הדבר האמיתי. 


מתחם זעיר שבו שלושה-ארבעה ירקנים, שמוכרים את התוצרת שממילא ניתן להשיג אצל הירקנים האורגניים בלי שום בעיה, בתוספת דגימה קטנה מכל תחום: אחד לחם, אחד יין, אחד דגים, אחד בשר וכו' – לא יכול להיקרא "שוק איכרים". ללא מגוון, שפע ויכולת אמיתית לבחור בין מגוון רב, זה לא יכול להיקרא שוק איכרים.  


לפני חמש שנים, כמדומני, ערך מגזין "על השולחן" פסטיבל אוכל בנמל תל אביב, בהאנגר ענקי, שכלל המון דוכנים של מוכרי מזון, בעיקר מהגליל. זה היה שוק איכרים אמיתי. מה שיש כיום בנמל, זה בדיחה חבוטה ותו לא. 


גם התוצרת אינה מיוחדת או "איכרית" בשום פנים ואופן. המאפים החביבים של מאפיית "לחמים" נרכשים גם בחנות שלהם ברחוב חשמונאים; גבינות ולקרדות ניתן להשיג באותה הרמה ואולי טובות יותר בכל המעדניות הטורקיות בלווינסקי; דוכן התבלינים עלוב ולא ממצה (ניסינו את הזעתר, הוא היה מבחיל ושערורייתי בטעמו הישן!); קצביות ישנן בשפע בעיר, ולא פחות טובות; ניסינו את שמני הזית והמטבלים בדוכן של שמני הזית, ומה נגיד, האיכות לא משלה ברמה – שום טעם ייחודי או יוצא דופן ממה שמכירים בשמנים המקומיים של בתי הבד בארץ; בדוכן הזיתים קנינו זיתים שבבית התגלתה בהם גומייה שחורה מגעילה!; דוכן השוקולטייר נראה כה עלוב, אז אפילו לא התעכבנו עליו, ובאשר לדוכן כריכי הלקרדות וההרינגים של האימא הגדולה והמייגעת של המייסדת? נו, שום דבר בו לא קורץ ומפתה לקוח שכבר ראה הכול וטעם מכל שפע הארץ. 


חבל. חבל כל כך שהכול אצלנו ב"כאילו", על הצד, על העוקם, עשוי תמיד במין חובבנות מעצבנת שמנפחים אותה בפרסום לא מוצדק. נכון, אנחנו ארץ קטנה, אנחנו "לא סקורסזה", אבל זה עדיין לא מצדיק עליבות ודילטנטיות דלוחה שכזו.  


 

02/05/2012 19:44:40 | 2315 צפיות | 5 תגובות | הוספת תגובה
תגובות
כמו כל דבר בישראל, אחרי שנופלים שואלים למה?
יהודה מעמק זבולון (8/05/2012 12:47:51)
רן (8/05/2012 12:54:46)
יעל ישראל (8/05/2012 16:29:34)
ביקורת טובה אף פעם אינה חד צדדית. הביקורת הזו נשמעת מוטית ומקנאה
עילום שם (17/05/2012 13:18:34)
o p (25/05/2012 22:27:29)
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מתכון למאפינס קישואים ובצל ... - noastirling, פורום אוכל ומתכונים
תוכלו להכין מטעמים גם בוילות ... - luxuryvillas, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
היי תודה רבה רוני - luxuryvillas, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
מועדון פודי
מבשלות הבירה קרלסברג
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel