300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

בצק פילו - על השולחן
חיפוש מתקדם

בצק פילו

עלי בצק דקיקים כנייר. בתום האפייה הופכים העלים לפריכים וקראנצ'ים ומתקבל מאפה קליל

בצק פילו

לצד הפילאס, גם הפילו הוא נצר למשפחת הבצקים הבלקניים. מדובר בעלי בצק דקיקים כנייר. ברוב המאפים עורמים עלה על גבי עלה ומורחים בשומן בין העלים. בתום האפייה הופכים העלים לפריכים וקראנצ’ים ומתקבל מאפה קליל יחסית. הפילו משמש להכנת בורקס, שטרודלים, בקלאוות וכמובן נשנושים פריכים במגוון צורות. הפילו מתאים למאפים מתוקים ומלוחים.
הסבתות הבלקניות שלטו ברזי הכנת הבצק המעודן הזה (שבאופן מסורתי מותחים אותו ידנית על משטחים מחוממים), אך היום כולנו משתמשים בעלי פילו מוכנים. ל”מעדנות” יש שני סוגי בצק פילו: בצק פילו רגיל ובצק פילו מקמח מלא. שניהם מתאימים למאפים מתוקים ומלוחים, בשריים וחלביים. פילו מקמח מלא הוא מוצר חדשני היחיד מסוג בשוק. ובנוסף ליתרונות הבריאותיים שבשימוש בקמח מלא, שימוש בבצק זה מעניק למאפים גוון שזוף מגרה וניחוח אגוזי.

טיפים להצלחה:

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • העלים הדקיקים נוטים להתייבש – חשוב לעבוד במהירות! אם המאפה כולל מלית היא צריכה להיות מוכנה וקרה לפני תחילת העבודה.
  • לשימון העלים משתמשים בחמאה מומסת או שמן (אפשר גם שמן זית) – דאגו שקערית עם שומן ומברשת יהיו בהישג יד לפני תחילת העבודה.
  • בזמן העבודה שומרים על בצק הפילו מכוסה במגבת כדי שלא יתייבש.
  • אם המתכון דורש חיתוך העלים (פעולה שנעשית לרוב על ערימת עלים ולא על עלה בודד) חשוב להשתמש בסכין חדה מאוד (סכין יפנית מתאימה במיוחד) או גלגלת פיצה.

מתכונים מומלצים:

בקלאווה בשר ופיסטוקים
בקלאווה בשר ופיסטוקים
פיליקס אפויים | פסטייה עוף וטלה | שבלולי פילו וגבינה של עומר מילר | סיגריות שוקולד פילוקיורטוש פילו ממולא בתפוחים עם קרם תות

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים