בצק פריך
שימוש בבצק פריך מוכן ומרודד של מעדנות, לא רק מקצר את העבודה- אלא גם מבטיח מאפים במרקם מושלם
יש אמרה ידועה בקרב אופים לגבי בצק פריך: "אל תתעסק עם בצק פריך והוא לא יתעסק אתך". ואכן הבצק הזה אוהב מגע מינימלי: ככל שלשים אותו יותר, כך השומן שבתוך הבצק מתחמם ורשת הגלוטן מתפתחת. התוצאה: במקום מאפה פריך במרקם עשיר ונימוח, נקבל מאפה קשה ונטול פריכות. בגלל העיבוד הקצר, לבצק פריך טוב יש מרקם מעט חולי – הוא לא אלסטי במיוחד ולכן קשה לרידוד באמצעים ביתיים. לכן שימוש בבצק פריך מוכן ומרודד של מעדנות, לא רק מקצר את העבודה- אלא גם מבטיח מאפים במרקם מושלם.
טיפים להצלחה:
- מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
- עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה ומרקם המאפה יהיה יותר אוורירי.
- מתעסקים עם הבצק כמה פחות – חימום הבצק יפגע באיכותו.
- לפני האפייה רצוי להכניס את המאפה למקפיא – לשיפור המרקם והטעם.
- היזהרו מאפיית יתר הפוגמת במרקם הבצק – אופים רק עד שהבצק מזהיב מעט (הוא נותר הרבה יותר בהיר מבצק עלים או בצק שמרים)