300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

דוקטור, יש לך מתכון למוקפץ? - על השולחן
חיפוש מתקדם

דוקטור, יש לך מתכון למוקפץ?

אם פעם הוא נחשב למשפט נדוש, היום מחקרים מלמדים שהכי טוב ובריא זה לאכול בבית. הכירו את "רפואת אורחות החיים", תחום רפואה העוסק בהקניית הרגלי חיים בריאים יותר ומחולל בימים אלה מהפכה בשרותי הבריאות בעולם

מחפשים רעיון לארוחת ערב? למה שלא תבררו אם הרופא שלכם כבר עבר השתלמות ב-CULINARY MEDICINE? רפואת אורחות החיים היא תחום רפואה העוסק בהקניית הרגלי חיים בריאים יותר, מחולל בימים אלה מהפכה בשרותי הבריאות בעולם וממצב את עמדו כאחד המובילים בתחום. החינוך הקולינרי הוא ענף חדש המבוסס על ההבנה שבישול ביתי הוא המפתח לתזונה בריאה, כך שמטופלים ורופאים מגיעים לבית החולים על מנת ללמוד לבשל. אם אתם נמנים עם קוראי “על השולחן”, אתם כנראה אוהבים לבשל. אך האם אתם מבשלים כתחביב ואוכלים בעיקר מזון שבושל בבית? מחקרים מראים שבארבעים השנים האחרונות נתח המזון המוכן בסל המשפחתי עלה ב-42%, ושאלה המבשלים בבית צורכים אוכל בריא יותר. כך שאחד הדברים שאתם יכולים לעשות למען בריאותכם הוא פשוט לאכול יותר אוכל ביתי.

אחד המטופלים הראשונים שלי היה רופא מבוסטון, שפנה לתכנית קולינרית במטרה לשפר את התזונה שלו לאחר שאובחן כסובל מסוכרת. מדי צהריים הוא היה יוצא מהקליניקה וקונה סנדוויץ’ במזנון הסמוך למרות שידע שזה לא בריא לו. הוא ידע להכין סנדוויצ’ים בריאים וטעימים בעצמו ואפילו היה לו זמן לכך, אך לא היה לו זמן לצאת ולקנות כל בוקר לחם טרי. ששוחחנו על האפשרות לקנות לחם, להקפיא ולהפשיר, והוא הביע הפתעה רבה. “מה? אפשר להקפיא ולהפשיר לחם?”, הוא שאל בתמיהה. מספר שבועות לאחר מכן הייתי בדרך לביקור בישראל כדי להעביר הרצאה לסטודנטים לרפואה. התכוונתי לספר להם על החשיבות של בישול ביתי והתלבטתי האם לספר על הרופא ההוא מבוסטון? מה הם יחשבו עליו, שהוא סתם אמריקאי שלא מבין באוכל? ומה הם יחשבו עלי? שכבר שכחתי מה זה להיות ישראלי ובישראל זה לא רלוונטי? בסוף סיפרתי,  ומיד הגיב סטודנט שסיפר שיום קודם לכם הוא לימד את השותף שלו למעונות להדליק תנור אפייה. אז גם הבנתי לצערי שזה כנראה רלוונטי לארצות הברית, לישראל ולעוד הרבה מקומות בעולם.

שליחות קולינרית-רפואית. ד"ר רני פולק
שליחות קולינרית-רפואית. ד”ר רני פולק

בעשור האחרון אנו מבינים יותר ויותר את חשיבות התזונה הבריאה, אך גם מודעים לכך שללא יכולות בישול בסיסיות קשה ליישמה. אחד מחלוצי התחום, פרופסור דיוויד אייזנברג מבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד, החל כבר לפני עשור לחנך רופאים לחשיבות של בישול. אייזנברג אף הקים כנס רפואי בשיתוף עם ה CULINARY INSTITUTE OF AMERICA בשם HEALTHY KITCHENS HEALTHY LIVES – אליו הוא הזמין מאות רופאים בשנה על מנת לשפר את יכולות הבישול שלהם ואת האופן בו הם עוזרים למטופלים שלהם לאכול בריא יותר. מאוחר יותר הצטרפו אליו עוד מרכזים נוספים המובילים את התחום, ביניהם מרכז גדול בניו אורלינס – GOLDRING CENTER FOR CULINARY MEDICINE שחרט על דגלו את הטמעת תכנית לימודים קולינרית כלימודי חובה בבתי ספר לרפואה. מאז הקמתו ב 2011 אף תרם להקמת תכנית לימודים כזו בכמה עשרות בתי ספר לרפואה, ומרכז בבית הספר לרפואה של הרווארד – CHEF COACHING PROGRAM העוסק בהיבט ההתנהגותי של בישול ביתי, באתגרים הכרוכים בשינוי התנהגותי קולינרי, ובהטמעת תכניות ללימוד בישול באינטרנט. מטרת כל אחד מהם היא לקדם את הבישול בקרב רופאים ושאר מקצועות הרפואה.

> והנה עוד כמה מתכונים בריאים

מרכזים ללימוד בישול לחולים ולקהל הרחב גם הם חלק מהגל, מטבחי הוראה בבתי חולים וקליניקות נפתחים כמו פטריות אחרי הגשם ומציעים סדנאות לקהל הרחב ולקהלים עם צרכים תזונתיים מיוחדים. אחד החידושים המעניינים בתחום הוא המחקר המלמד על כך שככל שאוכלים יותר אוכל ביתי, כך התזונה בריאה יותר ללא קשר לטכניקות הבישול או לחומרי הגלם בהם משתמשים. קשה לי להאמין שמי שמטגן כל היום במטבח הפרטי שלו צ’יפס וסטייקים יקדם את בריאותו, אך עדיין בישול ביתי מאפשר לאנשים שהתקשו לאכול בריא לשפר בצורה משמעותית את תזונתם.

מחקרים מראים כי אחד החסמים העיקרים שמונעים בישול ביתי הוא מיומנות בישול, אך גם תחושת מסוגלות נמוכה ומחסור בזמן. לכן הדגשים בתכניות אלו הם על בישול מזון בכמויות גדולות, שימוש חוזר בשאריות, ובעוד שיטות החוסכות זמן בישול. למשל, משתתפים לומדים שאם הם מבשלים עדשים ירוקות למג’דרה, הם יכולים לבשל את כל החבילה. מהשאריות ניתן לקחת כוס נוספת של העדשים ולהכניס למעבד מזון בצירוף 4 כפות שמן זית, שן שום, ומיץ מחצי לימון ולהכין ממרח עדשים. את השאר ניתן להקפיא ולהוסיף למבחר תבשילים כמו מרק ירקות או תערובת בשר לקציצות. אם, למשל, מכינים תבשיל מדג סלמון לארוחת ערב, ניתן להכין פילה נוסף ולהכניס אותו למעבד מזון ביחד עם שתי כפות יוגורט, 2 כפיות טחינה גולמית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל ליצירת ממרח סלמון לכריך של ארוחת הצהרים למחרת. עוד לומדים המשתתפים על ההבדל בין “זמן בישול” לבין “בישול הדורש תשומת לב”. למשל, בישול שעועית לבנה יכול לקחת קרוב לשעתיים, אך אינו דורש שום תשומת לב ויכול לעשות במקביל לכל דבר אחר שאתם עושים בבית. אם תעשו זאת פעם בשבועיים שלושה, תבשלו כמות גדולה ותשמרו חלק ממנה במקרר ואת השאר במקפיא. כך ימתין לכם חומר גלם מהיר ובריא למבחר תבשילים וסלטים.

גם בישראל התחום הולך ומתפתח: קופות חולים מציעות קורסי בישול, תכניות לבישול ביתי נכנסות לתכניות להכשרת רופאים וללימודי התמחות, ולאחרונה בית החולים תל השומר החליט לקחת את העניין צעד קדימה ופתח מרכז לחינוך קולינרי במטרה לקדם את התחום. בפעם הבאה שאתם מחליטים לעשות שינוי למען עצמכם, קחו בחשבון בישול בייתי. בישול אמיתי מחומרי גלם יכול לעשות שינוי תזונתי אמיתי. ובפעם שאתם הולכים לראות רופא, שתפו אותו באחד המתכונים שלכם. למען בריאותו.

ד”ר רני פולק הוא מנהל המרכז לאורח חיים בריא
בית החולים תל השומר וגם Program Director, CHEF Coaching
Institute of Lifestyle Medicine, Spaulding Rehabilitation Hospital, Harvard Medical School

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים