300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

אמריקה בבית ציוני אמריקה: פארק השעשועים הקולינרי של צביקי עשת
חיפוש מתקדם

לגלות את אמריקה: פארק שעשועים קולינרי נפתח בתל אביב

וכן, יש כאן גם קראק פאי
דרך נוספת לצרוך דגני בוקר. גלידת קורנפלקס ובאטר סקוטש
דרך נוספת לצרוך דגני בוקר. גלידת קורנפלקס ובאטר סקוטש

הדרך המדויקת להגדיר את מתחם האוכל “אמריקה” שנפתח השבוע להרצה בבית ציוני אמריקה, היא דיסנילנד קולינרי. בכניסה למתחם האוכל התל אביבי של המסעדן צביקי עשת המוח עובר כמה שלבים, ורק השלישי שבהם הוא אפקט ה”וואו”. בראשון הוא מנסה להתפקס, ללכוד נקודה להתעמק בה ולהחליש את כל שפע הגירויים מסביב: הווידאו ארט על התקרה, עץ הדקל הגדול שמתנופף ברוח, התאורה הוורודה וגם הג’אז-פאנק שמקיף מכל עבר. בשלב השני מגיעה תחושת “איזה כיף, הולכים לעבור הרפתקה!”, לא משנה אם אתם בני עשרים או מעל שמונים, ורק אחרי שמונחים התפריטים על השולחן מתרכז בליל המחשבות והתחושות לכדי מילה אחת – וואו.

פארק שעשועים קולינרי. גרינגוס טאקו | צילום: בועז לביא
פארק שעשועים קולינרי. גרינגוס טאקוס | צילום: בועז לביא

המקום מחולק לארבעה מתחמים, כולם מוקדשים לקולינריה אמריקאית, מה שאומר שגם המטבח המקסיקני, הקריאולי, הניו אינגלנדי וגם הקאריבי בתמונה. את החלל המרכזי מאכלסות שתי המסעדות “Merica” ו-“Gringos Tacos” ואפשר להזמין מנות משתיהן, לא משנה היכן יושבים. ב-“Merica” תפריט אמריקאי מגוון שנע בין פריכים, מעושנים, מנות ברביקיו וסלטים, למרקי צ’אודר, סליידרס ומנות פירות ים, שאת כולן מכינים במטבח השקוף הגדול והמואר בחזית המקום. ב-“Gringos Tacos” תפריט מצומצם יותר המוקדש לאוכל רחוב מקסיקני מתובל וכועס מעולמות הטאקוס, טוסטאדאס וקסאדיות, כולל אל פאסטור (הגרסה המקסיקנית לשווארמה, המבוססת לרוב על בשר חזיר וכאן ב”אמריקה” היא מעוף). חלק מהמנות בו כוללות טקילה מעושנת, גבינת וואחקה וגם כמה סוגי פלפל, חלקם פחות מוכרים בארץ דוגמת הפסייה השחור. את כולן מכינים בדוכן הקטן, הצבעוני והשמח שבכניסה למסעדה.

> מצאנו מאפייה שוודית שעושה קסמים עם שמרים ומרציפן

מהתפריט האמריקאי קשה שלא להתפעל, משום שאף מנה בו לא דומה למשהו שהופיע בתפריט אחר, גם בדיינרים אמריקאים למהדרין. השורטריב, למשל, מבושל בד”ר פפר וברביקיו ומגיע במעטפת רוטב מתקתק וסמיך שקשה להפסיק לערום על כף ולהכניס לפה. משהו בטעם ה-root beer של ה”דר פפר מייצר תחושת אוממי שמקלילה את הברביקיו וממתנת את מתיקותו העזה. גם הצ’יפס כאן מקבל טוויסט ומושרה לפני טיגונו ברוויון, ואז נעטף בבלילת קמחים על תקן טמפורה. התוצאה מזכירה קרוקט תפוח אדמה במעטפת עבה וקראנצ’ית האופיינית לטבעות בצל. מעל מגוררת גבינת פרמזן וגרידת ליים ירוק שמעניק הדריות מרעננת לעסק המטוגן. ויש גם גלידת קורנפלקס מלוחה ופריכה ברוטב באטר סקוטש סמיך. אם טעמתם בעבר גלידת קורנפלקס ואהבתם את העדינות והחלביות, כאן הסיפור הוא הארד קור, מתוק ומלוח גם יחד, ולטעמנו נהדר.

קלמארי שעבר מהפך בשרי. מנת ה-cali calamari | צילום: יעל רייף
קלמארי שעבר מהפך בשרי. מנת ה-cali calamari | צילום: יעל רייף

> חמאת שוקולד או קרם פרש אלוהי? איתרנו הברקות טעימות במעדנייה רוסית

ברחבה החיצונית הפונה לרחוב אבן גבירול נמצאים שני מתחמים קולינריים נוספים: בית הקפה “America Coffee” יפתח בימים הקרובים ויציע קפה לצד מנות קלות על טהרת בייגל, כריכים אמריקאים קלאסיים דוגמת B.L.T ומאפים עם ממרחים שונים דוגמת סלט טונה, סלט ביצים, שמאלץ ובצל מטוגן וגם עוף בקייג’ין. לצידו יפעל בחודשי הקיץ בר הקוקטיילים “Johnson”, ובו בריכת שכשוך רדודה לצינון הרגליים בימים חמים, וגם חלון קטן שיחבר את הלוגמים לדוכן המקסיקני שבתוך המסעדה, ויאפשר הזרמת מנות שילוו את האלכוהול.

החלום האמריקאי על פי צביקה עשת. עוף מטוגן על ואפל אמריקאי | צילום: בן יוסטר
החלום האמריקאי על פי צביקה עשת. עוף מטוגן על ואפל אמריקאי וכבדים בבייקון | צילום: בן יוסטר

זהו המקום החמישי של המסעדן צביקי עשת, שבבעלותו מסעדות גרקו, גרינברג, פיצריית PIZZA וגלידריית Gelateria באזורי חן. את “אמריקה” הוא חלם, לדבריו, ביחד עם משפחתו לאחר טיול בארצות הברית, שם ספג השראה קונספטואלית וקולינרית. “כל אחד מהאלמנטים כאן, החל מחנות המזכרות בכניסה דרך עגלת הקפה, הצמר גפן המתוק והתאורה הוורודה ועד כל המנות בתפריט – הוא משהו שפגשנו בטיול”, מספר עשת. “יש כאן אווירת קולג’, ונשמה של הארלם, ועיצוב שראינו במקומות שאהבנו בברוקלין ומנות שאכלנו בסן פרנסיסקו וכל מיני מקומות שבהם הילדים שלי בילו”.

מכאן יוצאות המנות המקסיקניות ומתחברות גם לבר החיצוני | צילום: יעל רייף
מכאן יוצאות המנות המקסיקניות ומתחברות גם לבר החיצוני | צילום: יעל רייף

איך הופכים את כל החוויות האלה לשפה חוויתית-קולינרית מגובשת והדוקה?
“על הרעיון אחראי בכלל הבן הצעיר שלי אורי, שניגש אלי אחרי הטיול ואמר שהוא רוצה לפתוח מקום. הוא הגיע אלי ואל ליאב גולדברג, שותף ושף המסעדות שלי, עם תוכנית מסודרת ומגובשת ומדויקת ומלאה בכל פרט ופרט. קראתי והבנתי ונדלקתי על הרעיון. יש לנו לוח השראה גדול בבית ובו תמונות של מנות שאכלנו מסביב לעולם ואהבנו, סביבן התחלנו לעבוד ולבנות את התפריט. השפה הקולינרית היא אמנם אמריקאית, וככזו ההשפעות ממטבחים שונים ומתרבויות שונות. את מנת הזיתים המטוגנים הממולאים באנשובי, למשל, אכלתי בסן פרנסיסקו, אבל זו לא מנה אמריקאית קלאסית. כל המנות כאן עברו שינוי וקיבלו טוויסט שהדליק אותנו, שעשה לנו את זה. עכשיו רק צריך לקוות שזה יעבוד גם לאחרים ושיגיעו לכאן”.

לא בטוח שתצאו מכאן בריאים יותר, אבל יהיה לכם מצב רוח טוב. קסדיות עם זוקיני וגבינה | צילום: יעל רייף
לא בטוח שתצאו מכאן בריאים יותר, אבל יהיה לכם מצב רוח טוב. קסדיות עם זוקיני וגבינה | צילום: יעל רייף

זהו היום השלישי להרצת המקום והמסעדה בתפוסה כמעט מלאה. מספרים עליך שאתה יודע את הנוסחה. שיש לך את היכולת לפתוח מסעדות מצליחות
(צוחק) “זה לא איזה בית קפה. יש כאן מקום ענק שמכיל 1000 מקומות ישיבה וזו ריזיקה גדולה שלקחתי. כל המתחם הזה הוא סוג של הגשמת חלום, פנטזיה, רעיון גדול שהיה לנו. אין כאן תכנון של שנים או גיבוש נוסחה מנצחת. להיפך, המתווך יעץ לי לא לקחת את המקום העצום הזה, אבל כשראיתי אותו ודמיינתי מה אפשר לעשות כאן מיד החלטתי שזה-זה. לפני חודשיים קיבלתי את המפתח ולפני שלושה ימים פתחנו. עכשיו אני קצת חסר מנוחה כי נגמרה ההתעסקות המסיבית בהקמה. אין לי את האתגר הזה שתופס את רוב שעות היום ומדגדג בבטן”.

> יש הרבה סיבות לבקר בסנדוויצ’ייה החדשה בשוק לוינסקי (וקרואסון עם ריבת שושנים היא רק אחת מהן)

אז מה אוכלים?

התפריטים כאמור רחבים, מעוררים את בלוטות הטעם והדמיון ולא מקלים על מלאכת ההחלטה. טעמנו מנות משני התפריטים והנה כמה שאהבנו במיוחד:

  • Devils on horseback: מנת פתיחה מעניינת מהתפריט האמריקאי, המורכבת מארבעה כבדי עוף ורדרדים מבפנים אך חרוכים מבחוץ, שנעטפו בבייקון פריך ומתקתק, טוגנו והונחו ברוטב עמוק טעם של ציר בקר ומרווה (36 שקלים).
  • calabachin: צלחת קטנה מהתפריט המקסיקני, ובה שתי קסדיות דמויות כיסונים הממולאות בפרוסות גדולות של זוקיני וגבינה נמסה. כיסוני הבצק פריכים ולוהטים והגבינה הנמסה מייצרת את אפקט ההתמכרות הצפוי בכל ביס. מעליהם מפוזרת גבינת וואחקה המזכירה במרקמה פטה שמנמנה וקסו פרסקו, גבינה שמנתית ודלילה שמזכירה את חלקה הפנימי המושחת של הבוראטה. בצדדים סלטון של חסה וצנונית שמרענן את הביסים החמים, ובצד סלסת עגבניות, טקילה וצ’יפוטלה (36 שקלים).
  • cali calamari: מנה עיקרית של קלמארי מעושן ומתובל בתבלינים מעולמות הקייג’ין, שנצלה בתנור גחלים ואז מחובר לתפוח אדמה מדורה ולסלסה שמזכירה סחוג רגוע ועדין. מעל מונח סלט גרגר הנחלים, כרובית וצנונית מוחמצות. השידוך הים תיכוני הזה לוקח את הקלמארי לכיוון שונה לגמרי ומוציא ממנו טעמים עזים, בשריים כמעט, חמצמצים ומזרחיים (68 שקלים)
  • גלידת הקורנפלקס מתחילת הכתבה, שאת תפקיד הקראמבל ממלא כאן קורנפלקס מתוק-מלוח מקורמל. את הגלידה מכינים באמצעות השריית קורנפלקס בשמנת, טחינה של המסה, סינון והקפאה. התוצאה מציפה את הפה במתיקות חמאתית-קרמלית-שמנתית (36 שקלים).

אמריקה [אבן גבירול 26, תל אביב]

תגובות

תגובות (2)

  • יצי 19 בינואר 2017 10:31 השב

    מנת העוף המטוגן לא נראית כמו בתמונה. מקבלים 3 חתיכות עוף (משולש,שוק,שוק כנף) וופל אחד עם רוטב פלפל צהוב בצלוחית. כ 80 ש”ח.

  • שרה 23 בינואר 2017 10:24 השב

    הארוחה שלנו שם מצויינת מבחינת אוכל אך נוראית בשל השירות. המנות של חצי מיושבי השולחן הגיעו אחרי שהחצי השני כבר סיים לאכול. המלצרית ענתה לנו בבוז ובחוסר רצון כששאלנו על התפריט. כשציינו שאחד האנשים בשולחן לא קיבל את מנתו עדיין המלצרית טענה שאנחנו אשמים כי אנחנו התבלבלנו במנות – בקיצור, השירות היה מפתיע לשלילה. לא חוזרת לשם בחיים שכן התחושה הרעה האפילה על האוכל.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים