קיצור שולחן ערוך

עיצוב שולחן. צילום תמונה ראשית: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עיצוב שולחן. צילום תמונה ראשית: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

כדי לארח עם גלאם לא צריך לקנות סרוויס חדש או לעשות תואר בעיצוב - כמה טריקים שיגרמו גם לסט הצלחות הישן לזהור

14 באפריל 2016

 

כלים – ביחד ולחוד

  1. גם לסטים שונים של כלים אפשר להעניק מראה אחיד. כיוון שהרושם הראשוני הוא המכריע, אפשר לערוך את השולחן כך שעל כל צלחת תהיה מפית שתסתיר, או לחילופין עלה גדול.
    אפשר לערבב סטים שונים של כלים, במקום לערוך כל סט בנפרד, ולהניח צלחת קטנה מסט א' על צלחת גדולה מסט ב' ולהיפך.
  2. סכום אפשר לאחד בעזרת סרט או פרח, שמצורף לצרור הכלים – כך כל כלי האוכל נראים אותו דבר.
  3. כוסות או גביעי יין מסוגים שונים אפשר לאחד ע"י הוספת סרט או אלמנט קישוטי אחר זהה על כל הכוסות.

 

אפשר לערוך את השולחן כך שעל כל צלחת תהיה מפית שתיצור מראה אחיד. צילום: דן פרץ
אפשר לערוך את השולחן כך שעל כל צלחת תהיה מפית שתיצור מראה אחיד. צילום: דן פרץ

הפרטים הקטנים

  1. קחו בחשבון שסרט על הסכו"ם, מפית גדולה על הצלחת, אלמנט מרכזי עם פירות וקישוט על הכוסות עלולים להיראות כמו חוג למלאכת יד שיצא מפרופרוציה. אל תשכחו, שהאוכל הוא הכוכב האמיתי.
  2. אם משתמשים בעלים בתור פלייסמטים לסכו"ם או על הצלחת, חייבים לשטוף אותם היטב ולהבריק אותם בספריי להברקת עלים שניתן לקנות במשתלות.
  3. את המציאות האמיתיות אפשר למצוא דווקא בחנויות כמו "הכל בדולר" או "איקאה": נרות, פמוטים, צלחות, מפיות, פרחי משי ועלים מיובשים. נגמרה הארוחה – אפשר לזרוק הכל לפח, בלי כאבי לב.
  4. כשקונים נרות, שימו לב אם הם מפיצי ריח או לא. נרות בריח הלא נכון עלולים לשבש את הניחוח הנפלא של צלי הטלה שלכם.

שולחנות מוזיקליים

  1. ליצירת מראה אחיד לשולחנות שונים כדאי להתחיל עם המפה, גם אם השולחנות פזורים בחדר וגם כשהם מחוברים. מפות חדשות הן עסק יקר, אבל בחנויות הבדים, ובעיקר בחנויות המוכרות עודפי טקסטיל אפשר למצוא בדים יפים ועמידים במחירים מצחיקים.
  2. כשהמפות הלבנות שונות זו מזו מומלץ להוסיף למרכז השולחן "ראנר" – פיסת בד ארוכה, שרצה לכל אורך השולחן ומוסיפה לו צבע ואישיות. גם את הראנרים אפשר לקנות בחנויות הבדים לפי מטר רץ.
מומלץ להוסיף למרכז השולחן "ראנר" שמוסיף לשולחן צבע ואישיות. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
מומלץ להוסיף למרכז השולחן "ראנר" שמוסיף לשולחן צבע ואישיות. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

פינת הרושם

  1. לא רק לארוחה רומנטית – נרות בכל הצבעים, הגדלים והריחות יכולים לדלוק על השולחן, נר אישי בכוס קטנה (או בפמוט אישי) או נרות גדולים במרכז השולחן. לא מוכרחים לקנות פמוטים במיוחד – כמעט כל כלי יכול להפוך לפמוט לעת מצוא.
  2. פרחים / פירות / צעצועים – כל אלמנט קישוטי שיכול להתאים למרכז השולחן. לא חייבים לרוץ לקנות, מספיק להרים עיניים ולסקור את הבית. אפשר פשוט להשתמש באגרטל עתיק או תכישטי פלסטיק של סבתא.
  3. חבקי מפיות – החל בקוקיות של ילדה וכלה בעלה של שרך ארוך שקטפתם בגינה – כמעט כל דבר יכול להפוך לחבק מפיות. רוצים עוד רעיונות? צמידי חרוזים, סרטי סאטן, סרטי רפיה, פרחי משי, ענף לוונדר או רוזמרין.
  4. קישוטים שטוחים וקטנים – כשאין הרבה מקום על השולחן, אפשר להשתמש בפאייטים, צדפים, חלוקי נחל, חרוזים (זהירות, אם שיש ילדים קטנים), עלים ופרחים מיובשים.
כמעט כל דבר יכול להפוך לחבק מפיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
כמעט כל דבר יכול להפוך לחבק מפיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו