מתכון

Pull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול

היתרון של המאפים האלה הוא שאין צורך בסכין כדי לחלק אותם למנות — פשוט מושכים פרוסה אחרי פרוסה

632 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

היתרון של המאפים האלה הוא שאין צורך בסכין כדי לחלק אותם למנות — פשוט מושכים פרוסה אחרי פרוסה. החיסרון הגדול: אי אפשר להפסיק למשוך. לטובת המנה תצטרכו להכין מראש (כ-650 גרם) בצק שמרים דפוף.  חשוב להכין את הבצק יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לפי המתכון שבקישור.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מכינים את המלית:

3

חותכים את החלק העליון של ראשי השום כך שחלק מן השיניים ייחשפו ומניחים בתבנית אפייה (רצוי חד-פעמית) כשהצד הקטום כלפי מטה.

4

מערבבים שמן, חמאה ודבש ויוצקים על השום. מפזרים מלח, פלפל, עלי דפנה, מרווה ותימין.

5

אופים 55-45 דקות עד ששיני השום רכות ומצננים אותן בתוך השמן.

6

מחלצים את שיני השום מהקליפה ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן מהתבנית ללא עלי הדפנה וגבעולי התימין, מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

7

משמנים תבנית במעט שמן ומרפדים בנייר אפייה (גוזרים את הנייר כך שיתאים בדיוק לגודל התבנית).

ממלאים ומעצבים:

8

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ, מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת. חותכים רצועות של 10×25 ס”מ בעזרת גלגלת או סכין ומניחים אותן זו על זו. חותכים מהן פרוסות ברוחב 5 ס”מ ומניחים את הפרוסות במאונך (כמו שמסדרים ספרים בספרייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.

מתפיחים ואופים:

9

מתפיחים כ-30 דקות עד שהפרוסות תופחות מעט.

10

מחממים תנור ל-180 מעלות.

11

אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי.