מתכון

אטריות פיצ'י

פסטה פיצ'י היא למעשה אטריות ארוכות ושמנמנות שמכינים ללא מכונת פסטה. שף איתן ונונו מסביר כיצד

20,042 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
הכנת אטריות פיצ'י. צילום: רן בירן
הכנת אטריות פיצ'י. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק פירורי. במקרה שיבש מדי מרטיבים את הידים ועוברים על הבצק. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 45 דקות בחוץ. מסירים את הניילון ופותחים שוב את הבצק; מחפשים את המרקם החלק יותר ואם יבש שוב מרטיבים את היידים. שוב מניחים למנוחה של 45 דקות וחוזרים על אותו תהליך בשלישית.

הכנת אטריות פיצ'י. צילום: רן בירן

2

מרדדים את הבצק לעובי של 3 ס"מ, חותכים לפרוסות ומתחילים לגלגל ביד בתנועות סיבוביות ליצירת צינורות. יש להניח מגבת לחה על הבצק שממתין בצד בזמן הפעולה.

הכנת אטריות פיצ'י. צילום: רן בירן

3

מחממים סיר עם מים ומעט מלח, חולטים את הפסטה 4 דקות ומעבירים לאמבטיית קרח.

הכנת אטריות פיצ'י. צילום: רן בירן