מתכון

לחמג'ון ארטישוק ירושלמי ופטריות

גרסה צמחונית למנה המפורסמת של המטבח הערבי - עם בצק המבוסס על קמח כוסמין וטופינג של ירקות מטוגנים ומתובלים

8,232 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחמג'ון ארטישוק ירושלמי ופיטריות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
לחמג'ון ארטישוק ירושלמי ופיטריות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לארטישוקים צלויים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הארטישוקים הצלויים

1

מחממים תנור ל־190 מעלות. חותכים את הארטישוקים לחתיכות גסות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומעט מלח, עוטפים בנייר אפייה ואופים כ־30 דקות עד שהארטישוקים רכים.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים. מוסיפים שום ופטריות ומערבבים. מתבלים בבהרט, מלח, פלפל ורכז רימונים ומערבבים. מבשלים 2־1 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

מכינים את הבצק

3

יוצקים מים לקערת מיקסר עם וו לישה, מפוררים פנימה השמרים ומערבבים, מוסיפים לקערה קמח, יוגורט, מלח, סוכר חום ושמן זית. מערבלים כ־2 דקות במהירות נמוכה ו־2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4

מחלקים את הבצק ל־10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים על משטח עבודה מקומח קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 40־30 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5

מניחים את כדורי הבצק ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים כל כדור עם האצבעות למעין פיתה קטנה. מניחים כף גדושה מהמלית על כל פיתה ומורחים בצורה אחידה.

6

מחממים תנור ל־200 מעלות. מועכים את הארטישוקים בצורה גסה עם מזלג ומניחים צ׳אנקים על כל פיתה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים בצד ל־15־10 דקות.

7

אופים את הלחמג'ון 15־12 דקות עד שהשוליים משחימים והמלית זהובה. מפזרים מעל עלי אורגנו ופלפל צ'ילי ומגישים עם יוגורט, שמנת או קרם פרש.