מתכון

מאפה ממולא בשומר

בצק דקיק שעוטף ירקות עשירים הוא תמיד מעדן. המאפה הזה מבוסס על קמח מלא מקומי שמעניק לו טעם אגוזי

2,527 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מאפה ממולא בשומר של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מאפה ממולא בשומר של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

הכנת הבצק המקדים הוא תהליך שנועד לגרום להתססה, והוא דומה לשימוש במחמצת. אם רוצים לקצר את זמן הכנת הבצק המקדים מוסיפים לתערובת גרם אחד של שמרים יבשים – ההתססה תתרחש בחצי מהזמן ועדיין תהיה לבצק את החמיצות האופיינית.

*זמן ההכנה המצוין במתכון אינו כולל את זמן הכנת הבצק המקדים: 24-12 שעות לפני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק מקדים

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק המקדים

1

מערבבים את מרכיבי הבצק המקדים ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת ומשהים בטמפרטורת החדר במשך 12־24 שעות. מערבבים מדי פעם.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים את יחידות השומר ומערבבים. מוסיפים מנגולד ועלי שומר, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ־2 דקות. מוסיפים חומץ תפוחים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.

3

מחממים תנור ל־200 מעלות.

מכינים את הבצק

4

מניחים את הבצק המקדים בקערה, מוסיפים מים, סוכר קנים (או סירופ מייפל), קמח, מלח ושמן זית ולשים את הבצק 2־3 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות ומתפיחים כ־50 דקות.

5

מחלקים את הבצק לשניים, מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים את הנייר קלות, מניחים עליו חתיכת בצק ומרדדים לעיגול דק בקוטר 24־26 ס"מ. מסדרים את המלית על שטח הבצק ומשאירים את השוליים נקיים. מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו קוטר, מניחים מעל עיגול הבצק עם המלית וסוגרים את המאפה מסביב במעין גלגול וצביטה. אופים 15־20 דקות עד שהמאפה משחים.