בצק הפסטה הבסיסי מאופיין במרקם גמיש ונגיס בשל חלבון החיטה. מומלץ להכין ממנו בצק לרביולי וללזניה.
שימו לב, מעבר לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון קירור הבצק במשך שעתיים לפחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצרים תלולית קמח על משטח העבודה, ויוצרים בה גומחה.
2
מערבבים את שאר המצרכים בקערה, ויוצקים אותם לתוך הגומחה.
3
מערבבים את כל החומרים יחד, עם ידיים או מזלג, ולשים עד ליצירת בצק אחיד חלק ורך.
4
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעתיים. את הבצק יש לפתוח במכונת פסטה עד לעובי הרצוי.