מתכון

מתכון לבצק פסטה בסיסי

שף איתן ונונו הוא אוטודידקט, והמחקר שערך על גרגר החיטה הניב מתכון בצק פסטה מושלם

195,332 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
בצק פסטה בסיסי של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
בצק פסטה בסיסי של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן

בצק הפסטה הבסיסי מאופיין במרקם גמיש ונגיס בשל חלבון החיטה. מומלץ להכין ממנו בצק לרביולי וללזניה.

שימו לב, מעבר לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון קירור הבצק במשך שעתיים לפחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצרים תלולית קמח על משטח העבודה, ויוצרים בה גומחה.

הכנת בצק פסטה בסיסי. צילום: רן בירן

2

מערבבים את שאר המצרכים בקערה, ויוצקים אותם לתוך הגומחה.

הכנת בצק פסטה. צילום: רן בירן

3

מערבבים את כל החומרים יחד, עם ידיים או מזלג, ולשים עד ליצירת בצק אחיד חלק ורך.

הכנת בצק פסטה. צילום: רן בירן

4

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעתיים. את הבצק יש לפתוח במכונת פסטה עד לעובי הרצוי.

בצק פסטה בסיסי. צילום: רן בירן