סיניות על בסיס טחינה הן רבות ומגוונות, והטיפ הכי חשוב הוא לבשל את הטחינה לפני הכנסתה לתנור – כך נמנעים מהשבירה שלה באפייה. כמו כן חשוב מאוד להכניס אותה לסינייה כשהיא דלילה יחסית (כמו בלילה של קרפ), כי היא מאבדת נוזלים ומסמיכה בתנור.
תבניות (סיניות) אישיות בקוטר 12 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק בסיר או במחבת עמוקה ומטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים אל כלי עם נייר סופג ושומרים בצד.
2
מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצלים כ־15 דקות עד שהם מתקרמלים ומשחימים.
3
מערבבים בקערה טחינה עם מיץ לימון, קליפת לימון ומים עד לקבלת טחינה דלילה. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. מעבירים את הטחינה לסיר ומרתיחים אותה תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהטחינה מבעבעת מסירים מהאש.
4
מחממים תנור ל־250 מעלות במצב גריל וטורבו. מתבלים את הפילטים במלח, פלפל וכמון. מסדרים את הבצל המטוגן בתחתיות הסיניות. מניחים פרחי כרובית בצד אחד של כל סינייה, ובצד השני מניחים את הדג. שופכים את הטחינה החמה לסיניות ומכניסים מיד לתנור החם. צולים כ־7 דקות עד שפני הסיניות משחימים מעט. מגישים עם צנוברים קלויים ופלחי לימון.