מתכון

סינייה כופתה וחצילים ברוטב שושקה

אחת הסיניות המפורסמות במטבח הלבנטיני. בגרסה זו משאירים את החצילים כמעט שלמים ומשבצים בתוכם קציצות בשר

8,285 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סינייה כופתה וחצילים ברוטב שושקה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה כופתה וחצילים ברוטב שושקה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בגרסה זו החצילים נשארים כמעט שלמים ובתוכם משבצים את קציצות הבשר. בגרסה דומה אחרת החצילים נפרסים לפרוסות המסודרות בסינייה לסירוגין עם הקציצות. אפשר להחליף את רוטב השושקה במתכון ברוטב עגבניות קלאסי.

תבניות (סיניות) אישיות בקוטר 12 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב שושקה

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: משרים פלפלי שושקה במים חמים במשך שעה לפחות (מוסיפים למים פלפל חריף אם רוצים). מוציאים את העוקץ, מנקים את הזרעים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את המים וטוחנים היטב עד לקבלת רוטב חלק. אם רוצים רוטב חריף יותר טוחנים פלפל חריף עם הפלפלים.

2

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ לא עד הסוף, כך שהטבעות עדיין מחוברות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים מכל הצדדים כ־6 דקות כדי לרכך אותם מעט. מעבירים את החצילים לנייר סופג ומצננים.

3

מערבבים בקערה בשר טלה עם בצל ופטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. לשים את הבשר כ־5 דקות ויוצרים קציצות קטנות בקוטר החצילים. שמים את הקציצות בין פרוסות החצילים.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. מטגנים במחבת שמן זית, שום ופלפלים כ־4 דקות. מניחים את החצילים בתבנית, מסדרים את הפלפלים והשום מסביב, מוסיפים עגבניות, מוזגים רוטב פלפלי שושקה מעל הכל וצולים כ־20 דקות עד שהבשר מוכן והרוטב מסמיך מעט.