מתכון

פלפלי שושקה שרופים ממולאים בבורגול ודג ים

השושקה הוא פלפל אדום מוארך בעל טעם מתקתק. אפשר לצרוב אותו ולשלב במאפים ובתבשילים, ואפשר גם למלא

5,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פלפלי שושקה שרופים ממולאים בבורגול ודג ים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
פלפלי שושקה שרופים ממולאים בבורגול ודג ים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

במתכון זה נזדקק לפלפלים מותססים. יש להכינו 4־5 ימים מראש שכן הפלפלים זקוקים לכמה ימי תסיסה בצנצנת זכוכית מעוקרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לפלפלים חריפים מותססים

אופן ההכנה

1

שורפים פלפלים על אש גלויה (על הכיריים או במנגל), מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים כ־10 דקות.

2

מקלפים את הפלפלים בעדינות, מנקים מגרעינים ומנוזלים ומשאירים את העוקץ.

מכינים את המלית

3

יוצקים מים רותחים על הבורגול עד כיסוי, מכסים בניילון נצמד ומשהים לספיחת הנוזלים כ־10 דקות. מערבבים את כל מרכיבי המלית.

ממלאים את הפלפלים

4

מניחים את הפלפלים זה לצד. חותכים חתך לאורך כל פלפל. פותחים בעדינות כל פלפל, ממלאים בכף גדושה מהמלית וסוגרים.

5

מניחים את הפלפלים בצלחת הגשה, מזלפים שמן זית וסמנה, מתבלים, מפזרים זרעי עגבניות, לימון כבוש ופטרוזיליה.

מכינים פלפלים חריפים מותססים (כמה ימים מראש)

6

טוחנים פלפלים במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים מלח ומערבבים.

7

מעבירים את הרוטב לקערת זכוכית או לצנצנת רחבה, מכסים בבד גזה ומניחים לתסיסה באוויר הפתוח.

8

לאחר 4־5 ימים של תסיסה מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת (שטופה במים רותחים). שומרים בקירור.