מתכון

קוסא מחשי בי'אלזית

מרוקנים את הקישואים, משאירים מעטפת דקיקה כדי לא לפצוע או לשבור אותם, וממלאים באורז ובבשר טחון

16,950 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קוסא מחשי בי'אלזית: קישואים ממולאים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו
קוסא מחשי בי'אלזית: קישואים ממולאים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו

"אימא שלי נהגה לרוקן את הקישואים בבוקר ואני הייתי בוהה בה דקות ארוכות ומתפעלת מהיכולת שלה לרוקן אותם במיומנות ובמהירות כשהיא משאירה מעטפת דקיקה של קישוא מבלי לפצוע או לשבור אותו. חיכיתי וציפיתי לקישואים הממולאים אבל לא רק להם. את מה שהיא רוקנה מהקישואים היא הייתה מטגנת בשמן זית עם בצל, שוברת כמה ביצים מעל ומכניסה לתנור. זאת הייתה ארוחת הבוקר עד שהקישואים הממולאים יהיו מוכנים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

משרים את האורז במים עד כיסוי כ־20 דקות, מסננים ומניחים בקערה בצד.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים. מוסיפים את הבשר עם השמן לקערת האורז. מתבלים במלח, פלפל שחור ובהרט.

3

מרוקנים את הקישואים וממלאים אותם במלית עד 3/4 מנפח כל קישוא.

4

מרפדים תחתית סיר בפרוסות תפוח האדמה ומסדרים את הקישואים בסיר. מניחים על הקישואים צלחת הפוכה (הצלחת צריכה להיות בקוטר קטן יותר מקוטר הסיר אך חשוב שתהיה גדולה וכבדה דיה כדי להוות משקולת לכל הקישואים). מוסיפים שמן זית, נענע, מיץ לימון וציר עוף לכיסוי הקישואים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה וחצי. אם נשארים נוזלים בסיר מסננים אותם. חשוב לא להשאיר את הקישואים בנוזלים כדי שלא יתפוצצו.