תגידו יפה תודה להנס ברטלה על המתכון המנצח. הכמות תספיק ל-4 רולדות. מלאו אותן במליות שונות, ועצבו כרצונכם: שושנים, שבלולים, קראנץ או בבקה, את פירוט המליות תמצאו בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לראש עיסה
לבצק:
לזיגוג:
אופן ההכנה
מכינים את ראש העיסה:
1
מערבבים בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים. מניחים ל-10 דקות, עד שמופיעות בועות.
מכינים את הבצק:
2
שמים קמח במיקסר עם וו לישה, ויוצרים שתי גומות. באחת שמים את ראש העיסה. בשנייה - סוכר, ביצים וחלב. מעבדים במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. מוסיפים מלח וחמאה בהדרגה, ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ודביק.
3
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח (או מעבירים לתפיחה במקרר למשך הלילה).
מעצבים ומתפיחים:
4
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-4 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 40X45 ס"מ פחות או יותר. מורחים במלית הרצויה, ומגלגלים לרולדה הדוקה. מתפיחים בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
אופים:
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
מברישים את הבצק בחלמון מעררבב חלב. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים.
מליות לעוגות שמרים:
הכמויות מתאימות לעוגה אחת, כדי שתוכלו להכין לכל עוגה מילוי שונה.
מלית שוקולד עשירה: ממיסים 150 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 70 גרם חמאה. מניחים להתקרר, עד שהתערובת מגיעה למרקם נוח למריחה.
מלית קקאו: מערבבים 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות קקאו ו-1/2 כפית קינמון. מחממים 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאד אך לא נמסה. מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל.
מלית נוטלה: מורחים 3/4 כוס ממרח נוטלה על מלבן הבצק.
מלית שוקולד-בננה-אגוזים: מורחים 3/4 כוס ממרח שוקולד על מלבן הבצק. פורסים בננה לפרסות דקות, ומפזרים על שכבת השוקולד. מפזרים מלמעלה 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
מלית חלבה-שוקולד: מורחים את הבצק ב-3/4 כוס ממרח חלבה. מפזרים 50 גרם שוקולד מריר מגורר מלמעלה.
מלית שוקולד נוגט: מורחים את הבצק ב-3/4 כוס ממרח שוקולד שאוהבים, ומפזרים 2-3 כפות אבקת נוגט (או מרוחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה).