מתכון

אגז בנדיקט

ארוחת הבוקר האהובה שכיף לאכול בלי חשבון

2,896 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אֶג'ס בנדיקט
אֶג'ס בנדיקט

גיוון: מניחים את הבייקון על מצע תרד שבושל בחמאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

רוטב ברנייז:

ביצים עלומות:

אופן ההכנה

מכינים רוטב ברנייז

1

מצמצמים יין וחומץ עם פלפל ומלח בסיר קטן. מורידים מהאש, מסננים ומוסיפים מיץ לימון. מעבירים לקערה, מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.

2

מניחים את קערת הרוטב מעל ביין-מארי ומקציפים בעזרת מיקסר ידני 8-5 דקות או עד שמסמיך. חשוב לא לחמם יותר מדי.

3

מורידים מהאש ומוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב, כף אחר כף. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון, ולהמשיך להוסיף את שאר החמאה. כשכל החמאה כבר ברוטב, טועמים ובמידת הצורך מתגברים את הטעם הלימוני. משתמשים מיד או שומרים בביין מארי — מכסימום שעה וחצי. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים במים חמים בלבד.

מכינים ביצים עלומות

4

ממלאים מחבת עמוקה ורחבה או סיר רחב ושטוח במים, חומץ וקורט מלח ומביאים לרתיחה.

5

שוברים ביצים בצלוחית, ומניחים אחת אחת במים המבעבעים. מאדים 4 דקות או עד שהביצים מתייצבות. מוציאים בכף מחוררת.

מרכיבים את המנה

6

חותכים פרוסת בריוש לשני משולשים ומניחים פרוסת שינקן על כל משולש. מניחים ביצה על כל משולש ויוצקים כמות נדיבה של רוטב ברנייז.