החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת האגוזים והפירות:
אופן ההכנה
1
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
2
מוסיפים את המים והמלח והכורכום מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות ומוסיפים את האפונה קישוא וגזר וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
3
בינתיים מכינים את תערובת האגוזים והפירות: מחממים במחבת כפית שמן זית מוסיפים את הבצל, הפיסטוקים, השקדים, הצימוקים, התמרים, הסילאן ורכז הרימונים. מבשלים על אש בינונית כ-4 דקות.
4
כשהאורז מוכן, מפזרים עליו את תערובת האגוזים והפירות ומערבבים.