מתכון

איולי פלפלים

אבל אם רוצים ליהנות מהמתיקות החרוכה של הפלפלים הקלויים בגרסה מעודנת ומרוככת, מכינים איולי שמטמיע אותם לתוכו

5,484 בשלנים התעניינו במתכון זה
איולי פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
איולי פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפשר להניח פיסת פלפל קלוי על שכבת איולי בכריך, אבל אם רוצים ליהנות מהמתיקות החרוכה של הפלפלים הקלויים בגרסה מעודנת ומרוככת, מכינים איולי שמטמיע אותם לתוכו. את הפלפלים הקלויים כדאי להכין יום-יומיים מראש, כדי שהם יספגו את טעמי המשרה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

קולים את הפלפל ומשרים:

1

שורפים פלפל על להבה גלויה או על גריל לוהט כמה דקות מכל צד עד שהוא רך וקליפתו חרוכה מעט. מעבירים לשקית או לקופסה אטומה וממתינים 25-20 דקות. מסירים את הקליפה בזהירות ומסירים את העוקץ והזרעים.

2

משרים את הפלפל בשמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, סוכר ושום ומניחים בצד לספיגת טעמים.

מכינים את האיולי:

3

מוציאים את הפלפל מהמשרה וטוחנים עם פלפל שאטה במעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים איולי וטוחנים בפולסים למשחה אחידה וחלקה. מוסיפים מיץ לימון, טוחנים בפולסים ומתקנים תיבול.

מה עושים איתו?

מורחים על לחם בסנדוויצ’ים שבמרכזם מוצרלה או גבינת עיזים עדינה.

מגישים כמטבל לירקות טמפורה, שרימפס וקלמארי מטוגנים או צ’יפס תפוחי אדמה.