מתכון

אלפחורס מרנג

קינוח עננים מתוק למנה אחרונה מרשימה או לימים של חול המועד

11,357 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אלפחורס מרנג. צילום: רונן מנגן, סגנון: רותם ניר
אלפחורס מרנג. צילום: רונן מנגן, סגנון: רותם ניר

גיוון: לגרסה קרובה יותר למקור, אפשר להחליף את ממרח הנוגט בריבת חלב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר ומחממים מעל סיר אדים (ביין-מארי) תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה.

2

מחזירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 8-7 דקות, עד שהקערה קרה למגע והקצף לבן ומבריק.

3

מחממים תנור ל-120 מעלות.

4

מעבירים לשקית זילוף עם פייה צרה מאוד וחלקה, ומזלפים שבלולים על תבנית עם נייר אפייה. כדאי לסמן מצידו התחתון של הנייר עיגולים בעזרת טוש וכוס, כדי שיהיו לנו זוגות בגודל זהה לכריכים.

5

אופים כ-45 דקות או יותר, עד שהדסקיות עדיין לבנות אבל מתייבשות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה. מצננים.

6

מורחים את הצד החלק של כל דסקית בנוגט או בריבת חלב ומצמידים לה דסקית נוספת לקבלת סנדוויץ’. מורחים את החלק החיצוני של הסנדוויץ’ (זה שעליו הוא מתגלגל) בעוד קצת נוגט, כדי שהקוקוס יידבק בקלות. מגלגלים בצלחת עם שבבי קוקוס. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.