כדאי לקנות את הפלפלים המיובשים בחנות תבלינים פעילה, שבה יש תחלופה רבה של סחורה. הקפידו לבחור פלפלים גדולים ושלמים, שצבעם אדום עז ואין להם ריח מעופש.
מתכון המשך – קרם אריסה ולימונים כבושים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קוטמים את קצות הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים. לא לשכוח כפפות לכיסוי הידיים נגד צריבה עתידית מתמשכת. משרים את הפלפלים במים למשך שעה או יותר, מסננים אותם מהמים ונפטרים מכמה שיותר נוזלים.
2
טוחנים את הפלפלים טחינה כפולה במטחנת בשר. מעבד מזון לא יעשה את העבודה במקרה הזה.
3
מוסיפים לאריסה הטחונה שום, קליפת לימון מגוררת, כמון, זרעי כוסברה ומלח. מערבבים היטב על ידי לישה בידיים, עם כפפות! מוסיפים שמן זית בנדיבות ולשים היטב לערבוב. מניחים את האריסה בצנצנות, מזלפים מעליה מעט שמן זית למניעת עובש ושומרים במקרר.
4