מתכון

ביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל

מנה סופר חגיגית, שאם משתמשים בה בבצק עלים מוכן ההכנה שלה גם לא מסובכת

3,326 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
ביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
ביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חוצים את הסינטה לאורכה וחותכים כל מחצית ל-3 כך שמתקבלות 6 קוביות. משמנים את הנתחים ב-4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

2

מחממים מחבת גדולה או פלאנצ’ה ללא שומן וצורבים את הנתחים כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ומצננים על רשת.

3

לאותה מחבת מוסיפים את יתרת שמן הזית ומאדים תרד על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהנוזלים מתאדים והוא מאבד מנפחו. מסירים מהלהבה, מתבלים במלח, פלפל ושום כתוש, מערבבים ומצננים.

4

מורחים כל נתח סינטה בכף חרדל ומניחים בצד.

5

פורשים בצק עלים על משטח עבודה. מרדדים אותו מעט וחותכים ל-6 מלבנים בגודל 20X15 ס”מ כל אחד. מניחים במרכז כל מלבן בצק מעט תרד, מניחים מעל קוביית סינטה ומעליה עוד חופן קטן נוסף של תרד. עוטפים את התכולה בבצק העלים (כמו שעוטפים סוכריה). מסירים את עודפי הבצק ואם רוצים מרדדים אותם, למשל לצורת עלה, ומקשטים בהם את המאפה.

6

מניחים את אריזות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה ומברישים בביצה טרופה. מעבירים את התבנית למקרר ל-10 דקות.

7

מחממים תנור ל-220 מעלות.

8

מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצרים חריצים עדינים בבצק בעזרת סכין קטנה. מברישים שוב בביצה.

9

אופים כ-15 דקות עד לדרגת מדיום. מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה. אפשר להגיש מאפה שלם לכל אורח או לחצות אותם, כמו בתמונה.