פותחים סופ"ש

בראנצ'ים חדשים שחייבים לטעום

הבראנץ' של שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
הבראנץ' של שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו

אסייתי, צרפתי, מושחת, או טבעוני - הבראנצ'ים השווים שכדאי להתחיל איתם את הסופ"ש

13 במרץ 2019

השיכור | שישקו

הבראנץ' ההדוניסטי מהסרווסריה חוזר ולוקח את השחיתות עוד יותר לקצה, אם זה בכלל אפשרי. מפגן ההתחזרות – pun intended – שהשף רוברט קלוגר בנה נפתח באיקרה, כבד קצוץ עם שומן אווז וחזרת לבנה, סלט ביצים עם פתיתי בייקון ועוד מזטים שמתנגבים עם חלה טרייה, וגולש אל ערמת פנקייקים עם בייקון ומייפל, פרנץ' טוסט האם אנד צ'יז ועוד מנות ששום קרדיולוג לא יאשר. מסיימים בברד פודינג משוגע עם שוקולד צ'יפס, בייקון וקצפת, מורידים צ'ייסר חינמי ומתעלפים על הספה, כי שום דבר אחר לא בא בחשבון. 15־76 ש"ח.
מתי: שבת 12:00־17:00

שישקו – כל הפרטים

הבראנץ' של שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
הבראנץ' של שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו

האסייתי | ניטן תאי

ידע השף שחף שבתאי מה הוא עושה כשחיבר מנות בראנץ' בסגנון אסייתי עם פחמימות וקינוחים מערביים. לפתיחה תקבלו סלמון ועירית בכבישת תפוז, רול צמחוני ועוד מנות קטנות וממרחים לנגב עם לחם טרי ומאפי בוקר מלוחים ומתוקים. כשהצלחות מתרוקנות מגיע זמן העיקריות: שקשוקארי, ביצים עלומות והולנדז, סטייק אנד אגז אסייתי ושרימפס ואספרגוס על חלה ברוטב כרשה. קוקטיילים ללא תחתית וקינוחים מושקעים ישלחו אתכם הביתה הלומי פחמימות ואלכוהול. 90 ש"ח, אלכוהול ללא תחתית 40 ש"ח.
מתי: שישי־שבת 9:00־15:00

ניטן תאי – כל הפרטים

הבראנץ' של ניטן תאי. צילום: דרור עינב
הבראנץ' של ניטן תאי. צילום: דרור עינב

האסייתי 2 | טאיזו

המסעדה הטובה ביותר בתל אביב וזוכת טקס פרסי האוכל כבר חמש פעמים (!) משיקה סוף סוף בראנץ' פאן-אסייתי על קו התפר בין דקדנטיות לקלאסיקה. המסע מתחיל בסלסלת פחמימות וחמש מנות ראשונות, למשל ארנצ'יני הודי וצ'אטני עגבניות; בלק טייגר שרימפס וארטישוק ירושלמי; ובאו חציל וביצה חצי רכה, כשהכל מוגש למרכז השולחן. שלב המנות העיקריות הוא אישי וכאן הבחירה נעשית ממש קשה, אבל היא כאין וכאפס לעומת הקינוחים: פחזניות סנט הונרה במילוי גנאש שוקולד חלב ומיסו, ופרנץ' טוסט מסקרפונה עם שוקולד לבן, ריבת תותים וקפיר ליים. מזל שיש בלאדי מרי, בפרשנות מקורית כמובן עם וודקה, סאקה, מיץ עגבניות ווסאבי, שעוזר להחליק את הקמטים במצח. 138 ש"ח לאדם (לא כולל קינוחים ואלכוהול).
מתי: שישי 14:00-11:00

טאיזו – כל הפרטים

הבראנץ' של טאיזו. צילום: יפית שמחה
הבראנץ' של טאיזו. צילום: יפית שמחה

הנחשק | קפה פופולר

לבראנץ' הזה לא תוכלו להגיע בספונטניות. רשימת ההמתנה ארוכה ומייגעת אבל מצדיקה את המאמץ, כי זהו אחד הבראנצ'ים הטובים בעיר כיום. השף אבי ביטון פותח שולחן נדיב וצבעוני עם ממרחים וסלטים; פסטייה תרד וגבינה מלוחה, מקושקשת ראגו פטריות ופרמזן, לביבת ירק ויוגורט נענע, סופריטו חציל חמים עם ביצת עין ויוגורט עזים ועוד המון מנות קטנות ומסקרנות, שמאיישות פיקס את המשבצת שבין הבוקר לצהריים. תפריט קוקטיילים תואם מחליק את הקצוות והאווירה שיקית כמצופה ממלון בוטיק. 98 ש"ח.
מתי: שישי־שבת 10:00־14:00

קפה פופולר – כל הפרטים

הבראנץ' של קפה פופולר. צילום: my social
הבראנץ' של קפה פופולר. צילום: my social

הטבעוני | Vegan V TLV

טבעונים ושוחרי בריאות קצת מקופחים בתחום הבראנצ'ים. הארוחות, או ליתר דיוק האירועים הטבעוניים, שהשפית אביטל סבג עורכת בביתה פעמיים בחודש הם פיצוי נאות. מניחים את הטלפונים בצד, לוגמים יינות מיקב טוליפ, מכירים את שאר האורחים וטועמים מנות שהן לא רק טבעוניות, אלא מחוברות לעונות השנה ומייצגות פילוסופיית חיים שלמה. ב־12.4 תתארח סבג אצל עתליה בעין כרם לארוחה שתתחיל בסיור בשכונה ותימשך בחריימה טופו על קרם ארטישוק ירושלמי, פול טרי עם שום ירוק ושקדים ירוקים ועוד מנות בסימן אביב. 360 ש"ח ליחיד/750 ש"ח לזוג.
עמנואל עמירן 6 צהלה, 050-2441655, שישי 11:00־13:30, avitality.co.il

הטבעוני 2 | באנה

שנתיים חלפו מאז שמסעדת באנה נפתחה והביאה לקולינריה הישראלית את בשורת ה- Plant based, תפריט ששם במרכז ירקות, פירות, קטניות, דגנים ואגוזים, ללא מוצרים מהחי ותחליפים מעולם הטבעונות. לרגל חגיגות יום ההולדת השיק שף חנוך שכטר בראנץ' מהטבע, עם קיש קשיו וזוקיני (48 ש"ח), מסבחה מאפונת גינה טרייה עם בצל ותרד מאודים ולחם דוקה (49 ש"ח), האש בראונז עם איולי וגרידת חזרת (38 ש"ח) וברוסקטת אבוקדו, פטריות ואגוז מוסקט  (44 ש"ח). את הפינה המתוקה לקינוח סוגרים פנקייק שיבולת שועל ובננה עם אגסים ביין לבן ורוטב טופי  (35 ש"ח) ובאנה טוסט במילוי חמאת בוטנים, ריבה ובננה צלויה (32 ש"ח). כל הרכיבים שעליהם מבוססת הארוחה, עד לרמת תרכיזי מיצים טבעיים לקוקטיילים, מיוצרים במקום מחומרי גלם שמגיעים טריים בכל בוקר, גם בשבת. למרות הקונספט הקשוח בבראנץ' אין שום דבר סגפני והוא טעים ומפנק, רק ללא ייסורי המצפון הנלווים בדרך כלל.
מתי: שישי ושבת 10:00 – 13:00

באנה – כל הפרטים

 
ברוסקטה אבוקדו המוגשת בבראנץ' של מסעדת באנה. צילום: עופר קור

הפריזאי | הוטל דה ויל

הגסטרו הזה הוא בועה פריזאית מושלמת, מהלוקיישן בפינת רחוב ועד לתפריט. ארוחת בראנץ' שנמתחת עמוק אל תוך אחר הצהריים משלבת את הווייב הצרפתי עם שחיתות תל אביבית במנות בוהריים אלגנטיות וסקסיות: קרואסון BLT; קרוק מדאם; Benedict de Mer מביצים עלומות, ביסק סרטנים, לנגוסטין וחלה; ולחם אבוד עם קרם אנגלז ותותים. אין מה למהר, רק לקחת את הזמן ולהזמין עוד קוקטייל מתפריט שיצר המאסטר מיקסולוג אריאל לייזגולד (223, בלבוי). אחרי כמה דרינקים ושנ"צ אפשר להתחיל להסתער על הסופ"ש. 18־126 ש"ח.
דיזנגוף 230 תל אביב, 9746999־03, שישי־שבת 9:00־17:00

הבראנץ' של הוטל דה ויל. צילום: דן לב
הבראנץ' של הוטל דה ויל. צילום: דן לב

הפופ-אפי | L28

במסעדת הסטארט אפ ניישן בניהול קבוצת ירזין-סלע (קפה איטליה, טאקריה, מגזינו) מוגש בראנץ' חדש שמייצג את הקולינריה הישראלית-מודרנית: קייל שחור, קינואה, חמוציות ופטה; טוסט לחם מחמצת פריך עם מוצרלה, בולגרית מעודנת, מלח מעושן, מטבוחה וחמוצים; בייגל ירושלמי מתוצרת בית, ביצה רכה וסלמון כבוש מעושן; וגרנולת בננה וחלבה עם יוגורט עזים ושוקולד מריר 70%. השף גבריאל ישראל, מלך השקשוקה של ניו יורק, התמנה לתפקיד מנהל קולינרי, ומסקרן לצפות מה הוא יכול לחדש במנה הכה-בנאלית (אך אהובה!). 30-54 ש"ח.
לילינבלום 28 תל אביב, 03-9003560, שישי-שבת 15:00-9:00

בראנץ' בL28. צילום: אנטולי מיכאלו
בראנץ' בL28. צילום: אנטולי מיכאלו

מול הים | הולה

קוקטייל קליל ובהייה עצלה בנוף הים שנשקף מהחלונות של מסעדת הולה – פתיחה טובה יותר לבראנץ' קשה לבקש. התפריט שהרכיב השף ויקטור גלוגר ממשיך באותו קו נהנתני וסגנון שמתאים לאגן הים התיכון בתוספת כמה קלאסיקות ותיקות ואהובות: החצילים המיתולוגיים של ויקטור, איקרה מתוצרת בית ופתיחים נוספים למרכז השולחן, ומנות עיקריות מהמיטב שלמטבחי הים התיכון יש להציע – פאייה פירות ים זוגית, המבורגר פילה בקר עם כבד אווז, נתח קצבים עם פירה מדורה ועוד. לפתע תל אביב נראית קצת כמו ניס. 135 ש"ח.
הירקון 87 (מלון דן) תל אביב, 5759060־03, שישי־שבת 12:00־18:00

הבראנץ' של הולה. צילום: ספיר קוסא
הבראנץ' של הולה. צילום: ספיר קוסא

בראנצ'ווית' | EatWith

לאחר שהוכיחה את עצמה בערב משיקה פלטפורמת הארוחות השיתופיות בראנץ': אחת לחודש, בשישי או בשבת, פותחים בשלני EatWith את הדלת לארוחת פתיחת סופ"ש מושחתת עם ערך מוסף. חלות זעתר ומקלות בייגלה ירושלמי, פריטטה תפוחי אדמה וסרטנים, סביצ'ה דג ים עם נתחי פומלה וצ'ילי ירוק, ביצים עם בייקון פריך, כבד קצוץ ומטיאס בשמנת ומיני קרואסון קרם תרד ושרימפס מוגשים סביב שולחן ארוך באווירה אינטימית ונעימה, בבתים מעוצבים שאפשר רק לקנא בהם. סבב ראשון יתקיים בסופ"ש של 29.3־30.3. 210־252 ש"ח.
eatwith.com

המקומי| איגרא רמא

המסעדה שחרתה על דגלה את התוצרת החקלאית המקומית משיקה בראנץ' מחווה למטבח הישראלי לדורותיו בפרשנות אישית, מהשורשים ביהדות הגולה ועד ימינו, ללא התייחסות לגבולות גיאוגרפיים ודמוגרפיים. במנות הפתיחה של התפריט החדש מככבים סלט ביצים עם שמאלץ ובצל, צזיקי צנוניות וזנגוויל, חצילים שרופים וטחינה וקישואים חמים על לבנה וקרם עגבניות. המנות העיקריות מדגישות עוד יותר את כור ההיתוך המקומי: פול חם ושרימפס עם ביצה עלומה, חציל וסחוג; כנאפה ירוקים וגבינות עם ביצה קשה; חלה צלויה, ביצה רכה ומוצרלה; וסלט מכל הירקות שיש – חלוטים, צלויים וטריים – עם פטה ושקדים קלויים. מנת ילדים של ביצה לבחירה, ירקות חתוכים, גבינה או טחינה, תגרום ללא מעט הורים לקנא. 22-75 שקלים.

ברנר 2 תל אביב, 03-7787533, שישי 10:00-15:00  

האירופי | קפה נורדוי

למרות השם הכה תל אביבי, המסעדה של השף עינב אזגורי היא בועה אירופית אלגנטית בלב הלבנט. תפריט הבראנץ' לוקח מנות בוקר קלאסיות מאירופה (בעיקר) ומישראל (קצת) ולא נותן להן שום פרשנות אלא מגיש אותן כמות שהן, בצורה המדויקת, הסקסית והמפתה ביותר. מקושקשת רכה על ופל בלגי עם נקניקיית עגל גאודה ותבשיל שעועית; אויסטרים על קרח; רוסטביף, המבורגר ושניצל מילאנזי הם רק כמה דוגמאות למנות שהגיוני לצרוך בסופ"ש, רצוי עם יין או קוקטייל. מחלקת המתוקים לא עושה הנחות ומציעה בוראטה עם קלמנטינות מבושלות בסירופ, פרנץ' טוסט קרם אנגלז ופירות ועוד קינוחים מהחלומות. 26־112 ש"ח.
נחלת בנימין 27 תל אביב, 2311923־077, שישי־שבת 8:00־17:00

הרושפלד | קפיטריה

מאז סגירת ג'ונתן פוד קלאב לפני שנה וחצי השף יונתן רושפלד מממש את כישרון הבישול הבלתי-מעורער שלו בחו"ל, אם לא לוקחים בחשבון את דוכן קפטן קארי בשרונה מרקט. הצטרפותו לקפיטריה, המקום של קבוצת קפה אירופה בקניון גינדי TLV, התבצעה כמעט במחתרתיות, אך התוצאות ניכרות בצלחת. לתפריט הבראנץ' החדש מכין המאסטר-שף מנות בוהוריים בדרגות שחיתות משתנות, מטוסט אבוקדו על לחם דגנים ועד אגז בנדיקט סלמון מעושן או רוסט הודו ברוטב הולנדייז. מי שהשפע גדול עליו יכול ללכת על צלחת שרקוטרי וגבינות או כמה צלחות קטנות כמו שתי ביצים לבחירה, סלט תפוחי אדמה, אבוקדו פרוס גבינת טולום. 12-58 ש"ח.
החשמונאים 96 תל אביב, 03-9567216, שישי 17:00-8:00 שבת 18:00-9:00

בראנץ' בקפיטריה. צילום: AVIRA
בראנץ' בקפיטריה. צילום: AVIRA