מתכון

ג’לי שזיפים בלפתן דובדבנים

ביפן אוהבים שזיפים ודובדבנים הם כבר פולחן. פריחתם באביב דומה, של הדובדבן נמשכת שבוע ושל השזיף הרבה יותר

מרץ 2016
ג’לי שזיפים בלפתן דובדבנים
ג’לי שזיפים בלפתן דובדבנים

שניהם מימיים בבשרם, לעומת מנגו או בננה למשל – תכונה שהולמת את דרך הבישול היפנית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לג’לי:

ללפתן:

אופן ההכנה

מכינים את הג’לי:

1

קורעים את האגר-אגר ל-4 חלקים ומשקיעים בקערה מלאה מים. מניחים מעליהם צלחת, כדי שישקעו 30 דקות.

2

מוציאים את האגר-אגר מהמים וסוחטים. קורעים בידיים לפיסות קטנות, מעבירים לסיר ומבשלים עם האומשו תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד שנמס. יוצקים לתבנית ומצננים במקרר.

מכינים את הלפתן:

3

מבשלים את כל חומרי הלפתן, עד שכל האלכוהול מתאדה. מערבבים כמה שפחות, כדי שלא לפצוע את הדובדבנים. מצננים.

מגישים:

4

קורצים גוש שקוף ומשונן של ג’לי בעזרת כף ומניחים בקערית. משעינים עליו דובדבנים ויוצקים שלולית של נוזל.