שניהם מימיים בבשרם, לעומת מנגו או בננה למשל – תכונה שהולמת את דרך הבישול היפנית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לג’לי:
ללפתן:
אופן ההכנה
מכינים את הג’לי:
1
קורעים את האגר-אגר ל-4 חלקים ומשקיעים בקערה מלאה מים. מניחים מעליהם צלחת, כדי שישקעו 30 דקות.
2
מוציאים את האגר-אגר מהמים וסוחטים. קורעים בידיים לפיסות קטנות, מעבירים לסיר ומבשלים עם האומשו תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד שנמס. יוצקים לתבנית ומצננים במקרר.
מכינים את הלפתן:
3
מבשלים את כל חומרי הלפתן, עד שכל האלכוהול מתאדה. מערבבים כמה שפחות, כדי שלא לפצוע את הדובדבנים. מצננים.
מגישים:
4
קורצים גוש שקוף ומשונן של ג’לי בעזרת כף ומניחים בקערית. משעינים עליו דובדבנים ויוצקים שלולית של נוזל.