מתכון

דובשניות

מצפים אותן באבקת סוכר לפני שמכניסים לתנור, ובמהלך האפייה הן “מתפוצצות” ומקבלות סדקים לבנים ויפים

77,848 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
דובשניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
דובשניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

למחרת ההכנה הן אפילו יותר לחות וטעימות. לתוצאה מבושמת במיוחד מומלץ להשתמש בתבלינים טריים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגלגול העוגיות:

אופן ההכנה

1

מחממים דבש 15-10 שניות במיקרו, כדי שיהיה נוזלי.

2

מעבירים את הדבש לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר, שמן, תבלינים וביצה ומערבלים לתערובת אחידה.

3

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק רך.

4

משטחים את הבצק בתבנית או בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה מנוחה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 1 ס”מ ומגלגלים לכדורים.

7

טובלים את הכדורים באבקת סוכר ומסדרים בתבנית.

8

אופים 10 דקות עד שהעוגיות "מתפוצצות".