מתכון

ורדים של תפוחים, חמאה וקינמון

שילוב הבצק העלעלי עם תפוחים אפויים בסוכר וקינמון עובד נהדר מבחינת הטעם והמראה

589 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
ורדים של תפוחים, חמאה וקינמון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
ורדים של תפוחים, חמאה וקינמון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

עיצוב המאפים האלה הוא פטנט בפני עצמו, וההשראה באה מעיצוב פרחים מבצק סוכר. שילוב הבצק העלעלי עם תפוחים אפויים בסוכר וקינמון עובד נהדר מבחינת הטעם והמראה.

מתכון לבצק עלים דפוף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לפי המתכון שלמעלה.

מכינים את התפוחים:

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מסדרים פרוסות תפוחים בתבנית, מורחים בנדיבות חמאה מומסת ומפזרים סוכר וקינמון. הופכים את התפוחים לצידם השני ושוב מורחים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר וקינמון.

4

אופים כ-12-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מצננים.

מכינים את הוורדים:

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 7-6 מ”מ וקורצים 20 עיגולים בקוטר 9-8 ס”מ.

6

מניחים עיגול בצק, עליו עיגול תפוח ועליו עיגול בצק נוסף בחפיפה חלקית (כמו רעפים). עליו מניחים תפוח וממשיכים כך עד לקבלת 4 שכבות של בצק ותפוחים בחפיפה חלקית. מגלגלים את הרעפים שיצרנו לגליל וחוצים את הגליל לרוחבו. מעמידים את שני הוורדים שנוצרו בתבניות שקעים משומנות היטב, כך שהצד החתוך כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הוורדים.

7

מתפיחים כ-30 דקות עד שהוורדים תופחים מעט.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות ומורחים את הוורדים בביצה טרופה.

9

אופים כ-25-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.